Ur led...

...är tiden skrev Shakespeare. Vad hade han skrivit idag? Ur led är vädret. 10 plusgrader när första ljusstaken åker upp i fönstret. 20 grader varmare än normalt på Arktis. Med en framtida konsekvens av 7 meter höjning av havsytan. Ur led är vädret. Människor som inte "tror på" klimatforskningens resultat och prognoser. Eller människor som lägger miljoner kronor på julklappar samtidigt som det dör 1 barn under 5 år var 5e sekund p.g.a bl.a. svält. Ur led är människan.

Snacka om A-land!

Jag må vara skadad av min omgivning, kriterier hit och dit, betyg på allt. Men idag togs det hela till en ny nivå. Det blev 4 km. För att det är skönt efteråt. För att denna etapp snart är slut. För att jag behövde några minuter för mig själv. Då slog det mig. Snacka om nyanserat land vi bor i! Hur många skepnader har jag inte upplevt mina varv runt Fyllinge? Naturen har visats upp ur många olika perspektiv. Nyanserat. På A-nivå. Jag älskar det! Mörkret, löven och det iskalla regnet till trots.
Och på tal om att det slog mig. Är det lika illa att bli slagen av insikter som att bli slagen fysiskt? Vem ska en i så fall anmäla...?

RSS 2.0