Då var vi här ja...

Ett blixtsnabbt beslut också bar det iväg. I måndags tog jag tjejerna med mig och åkte till syster. Både för Jimmys och min skull. Och barnens. Och systers. Jimmys uppsats skulle nämligen in igår morse och han satt dygnet runt. Och jag hatar känslan av att vara i vägen. Då är jag hellre 15 mil bort så kan han plugga utan dåligt samvete. Och sova. För det lär behövas när skiten är färdig. Det känns superskumt att bo hos syster när jag är i Vaggeryd. Mamma visste inte ens om att vi skulle komma hit. Jag har inte ens varit hemma hos henne och pappa och idag ska vi åka hem. Jag fördriver dagarna som flerbarnsmor. Det går alldeles utmärkt, men tanken att stanna vid två barn slår mig då och då. Fast det är klart lättare när det är ens egna barn kanske. Syster jobbar nämligen emellanåt. Och är hos frisören emellanåt. Och på utvecklingssamtal emellanåt. Nu till exempel. Molly sover i vagnen, Hugo, Alice och Moa hoppar studsmatta. Efter att Moa målat Hugos rum blått med tusch. Så kan det vara. Ikväll bär det hemåt. Imorgon påbörjas Moas firande. Då ska det bjudas på gott på dagis. Sen blir det att förbereda alla helgens kalas med start fredag morgon och stopp någon gång på söndag.
Hoppas hinna träna något emellan varven. Behöver det.
Nä, dags för annat.

Avreaktion

För första gången någonsin skriver jag här bara för att tömma huvudet och se på pränt vad som snurrar där... Resten sitter på kylskåpet, men just nu är berget framför vecka 21 år 2010. Jag har en tendens att göra så, se det som ett berg som ska bestigas, istället för att se det som en sten per dag. Så här ser stenarna ut:
Just nu, 21:44, söndag kväll, sitter Jimmy och Rasse och skriver på uppsatsen. Och ska så göra inatt.
Måndag: Jimmy ska skriva uppsats, jag ska till BVC med båda barnen. Den ena på tvåårskontroll och den andra på viktkontroll. Som viktväktarna fast tvärtom. Hon SKA ha gått upp i vikt. Vad vi ska fylla hela dagen imorgon med vet jag inte.
Natten måndag-tisdag: Jimmy ska skriva uppsats
Tisdag: 9:00 ska uppsatsen in, vilket betyder att Jimmy kommer ramla i en hög och sova på tisdag. Moa ska till Leni och Rune en sväng och jag ska... jaaa... vi får se. Jimmy har träning i alla fall.
Onsdag: Moa ska till dagis. That´s it på onsdag... eller?
Torsdag: Moa ska bjuda på födelsedagsfirerigott på dagis, mamma måste fixa... Vi ska... eeeh...?
Fredag: Moa fyller 2 år!!!!!!!! Vi ska fira henne heeeeeeeeeela dagen familjen Karlsson då, och klockan 16 kommer Jimmys familj och gratulerar. Vad ska man bjuda på då tro?
Lördag: Moa har barnkalas klockan 10, sedan kommer Vaggeryd hit och ska fira Moa. De börjar nog droppa in vid lunchtid kanske, beroende på vädret. Kalaset blir dock inte förrän på kvällen. Sedan har vi en si sådär sju sovgäster.
Söndag: Mors dag. Fira mig, fira min lilla mamma och kanske ska syster också firas av sina barn? Vem vet. Också fyller Jimmys farfar år. Får se om vi firar honom den dagen också eller om vi med lite kvalitét kan få fira honom en annan dag!?!

När jag ser det så här inser även jag att det är inte mer än en sten om dagen. Det känns bra. Det är i och för sig en del att fixa med allt som ska bjudas på på alla kalas upp och ner och hit och dit. Barnkalaset är enkelt, det blir mat från Grand. Kanske att Tobbe trollkarl och Markoolio kan ta med maten på vägen? Sedan blir det fyrverkerier innan barnen får flyga luftballong över staden. Eller inte.
Hahaha.
Nä, nu chill innan säng!

En perfekt dag!

Innan jag börjar dagens redovisning tänkte jag bara visa Molly med sin nya vän, tummen!


Idag har jag haft en perfekt dag. Trots en lite småstökig natt. Hon har skämt bort oss med att vi får sova på nätterna, så när Molly vaknar två gånger på natten istället för klockan 6 på morgonen tycker jag det är fruktansvärt. Men det är det inte!

Dagen började med 2årskalas! Tänk så mycket som hänt sedan vi satt där utmed Nissan i värmen med våra stora magar och väntade på att dessa tre skulle titta ut. De två längst till vänster blir två år imorgon och Moa får vänta tills på fredag. Idag var det Alexandra (i mitten) som hade kalas. Mys! Och UNDERBART väder.


Dagens svensklektion har för Moa inneburit att försöka lära sig att säga ballong och inte gallong. Resultatet? Bagallong!

På hemvägen från skogen och kalaset somnade Moa och fick fortsätta sova medan vi packade bilen för årets första stranddag. Det är ju helt fantastiskt att bo vid havet! Hur ofta åkte vi från skogen till havet en dag i maj bara för att solen sken liksom? Bor man vid havet kan man vara där heeeeeeeeeeeeeeeela tiden! Som vi idag till exempel! Alla njöt i kapp! Jimmy och Moa badade till och med. Så till följande bilder säger jag bara, titta och njut:





Väl hemma från stranden stannade far och döttrar ute och lekte och mor fick städa hela lägenheten. Kanske är det tragiskt när det känns som lyxig egentid att få damma, dammsuga och städa toaletter i fred, kanske inte. Jag njöt idag i alla fall! Avslutningsvis med barnen vakna blev det hamburgare på balkongen. Tack vare att alla grannar grillade fick vi en riktig sommarkvällsfeeling! Och jag konstaterade att en perfekt dag för mig innebär tid med vänner, tid med hela min familj, ett rent hem och fint väder! Mer behövs inte!


Sedan några timmar tillbaka sover barnen i sina sängar och vi njuter av den perfekta dagen. Så här glad var Molly när hon fick komma upp från golvet och titta på livet som pågår runt omkring

Stora tjejen!

Imorgon blir det släktträff med Jimmys lilla släkt. Det blir solskyddsfaktor på då kan jag säga!

Ibland slår den till

Den där känslan av att jag inte kommer ro iland. Just nu till exempel. Det känns liksom som att allt haltar efter på något sätt. Jag reder ut vardagen, det som måste göras med två barn och allt vad det innebär, ensam, men allt utöver det blir svårt. Till exempel planera kalas, fixa presenter, vara en lycklig och nöjd fru för att nämna något. När det jag tycker "måste" göras på en dag är gjort är klockan en si sådär 22-23 någonting och då bör jag sova så att jag orkar med vardagen imorgon igen. Självklart kan allt alltid vara mer krävande och det finns ju alltid någon som har ännu mer o.s.v. men det gör inte att det jag vill få gjort blir gjort liksom. Jag vill för mycket helt enkelt. Det är när den insikten slår mig som jag inser att jag inte kommer ro iland. Jag vill för väl men det håller inte. Ibland. Det är tråkigt. Inget jag deppar ihop över, utan mer ett sorgligt accepterande. Trots en väldigt bra dag idag, om än krävande på en massa sätt, önskar jag återigen kunna byta liv med min man. Igen. Trots uppsatsdeadline nästa vecka. Tänk att bara få sitta ner med 100% VUXNA, IFRED och göra det man bestämt sig för att göra och inte det som råkar komma upp och måste lösas just nu. Nä. Ska inte klaga mer. Ska tänka positivt. Hela tiden. Inte alltid lätt. Lyckades i alla fall genomföra ett pass på gymmet idag med Molly i barnvakten utan minsta problem. Och jag kunde inte låta bli att le inombords när Jimmy och Moa badade badkar förut och Moa bajsade i vattnet... "Det kom från pappas navel!" hahaha....
Nä. Nu disk. Sen tv. Eller säng. Nä, tvätt!


En mycket dag!

Jag VET att man inte kan skriva så, men det är precis så det har varit idag. Mycket. Av mycket. Som inte går att dela med sig av riktigt, än. Det är för mycket saker framöver som innebär för mycket hemligheter. Födelsedagar och examen och så. Och därmed diverse projekt som kräver tid, vilket jag i princip enbart har när barnen sover. Vi har den gudomliga turen att ha barn som sover på kvällarna och nätterna, så jag har haft en del tid. Skönt det. Men det var längesen jag var uppe till tolv-halv ett faktiskt. Småbarnsföräldersyndrom? Idag har vi i alla fall varit på öppna förskolan jag och Molly. Moa var hos Leni och Rune. Lite hemlighetsmakeri men även kören har vi hunnit med jag och töserna. Vi kom hem vid sjutiden ikväll hela familjen från olika håll. Eller ja, tjejerna från ett håll och killarna (killen, jag vet.) från ett annat. Nattning och kvällsmat och fix och nu är klockan halv tolv.
Jag börjar se ett ljus i tunneln. Nästa torsdag ska Jimmys uppsats in på gott och ont. Men då får jag tillbaka min man. Och det kunde inte varit ett bättre datum för inlämning, för dagen därpå fyller Moa två år. Vi har börjat bearbeta henne lite så hon inte blir totalt "off" när det beger sig. När jag frågade vad hon vill ha i paket sa hon "inget paket", men igår när hon vaknade satte hon sig upp och sa "Moa fyller år!". Hon har mer och mer börjat kalla sig själv för Moa nu istället för Boa... Känns bra.

I veckan som kommer ska vi hitta på både det ena och det andra. Imorgon till exempel ska jag testa gymmets barnpassning för Molly och köra ett pass. Gott! På torsdag tänkte jag hälsa på på jobbet innan vi ska fördriva eftermiddagen med "förskolans dag" och grillning och brännboll. Föräldrar mot barn tyckte Jimmy. Jag håller inte med. Hoppas på fint väder dock. Till helgen påbörjas det maraton av barnkalas som går av stapeln i tre helger framöver också vankas det släktträff minsann. I metropolen Fröböke. Så kan det vara. För övrigt har SD-kortet i min kamera gett upp. TASKIG TIMING! Men cdon har bra saker har jag hört, så det är väl bäst att sponsra brorsans företag och beställa ett nytt.
Nä, nu sängen!

Bebis!!!

Måste ju bara hälsa ännu en liten pluttebebis välkommen till världen!!! Kära Linda och Calle har fått en liten tös till!! Grattis, grattis, grattis! Och Elise har blivit storasyster! Det är inne med två tjejjer ;)

Inatt!

Inatt kommer han hem, maken min. Jag funderar på att boka en restresa till solen i höst som kompensation för all tid han är borta... Varför inte liksom... Frågan är bara om jag kan vara ifrån mina prinsessor så länge? Hmm... Vi har haft det bra i alla fall dessa dagar då lilla mamma (och pappa ibland) varit här och sällskapat och hjälpt till. I princip har vi väl inte gjort någonting! Ibland är det skönt och ibland provocerar det. Men jag har i alla fall strukturerat upp mitt liv och igår tog jag tag i träningen! SÅ skönt! Nu j****r! Och ikväll kan det bli precis hur som helst... det är fest på gång nämligen. MYCKET spännande. Får nog rapportera imorgon. En del hemlighetsmakerier här också med alla födelsedagar och examen och så som ligger framför. Roligt, roligt att ha något att fokusera på! En liten bild från när vi gör "ingenting", här i form av picknick med trädklättring.




Så här glad är lillstumpan nowadays! För övrigt sover hon 12 timmar på natten också. Me like!


Effektivitet!


Moa är hos gammelfarmor Leni och gammelfarfar Rune. Molly åker vagn med grannen. Jag är hypereffektiv! Till och med så effektiv att jag med gott samvete kan sätta mig lite vid datorn och blogga lite! Leni och Rune vill så gärna ha Moa någon dag i veckan (tisdagen oftast), och hon tycker ju det är så roligt, så varför inte? Det började egentligen när Molly var nyfödd eftersom att Moa inte är på dagis tisdagar. Sedan har det liksom satt sig. Att antingen är hon där på förmiddagen eller på eftermiddagen. Idag var vi på öppna förskolan på förmiddagen, tog lunchen hos Leni och Rune och sedan stannade Moa kvar där. Alla nöjda och glada. Utan Molly... Hon blev vaccinerad igår, och då märktes det inte så jättemycket på henne. Idag är hon lite mer grinig. Så efter att försökt med lite allt möjligt här hemma erbjöd sig min absoluta favorit till granne att ta henne med sig när hunden ändå skulle rastas. Perfekt! Så nu är tvättkorgarna tomma, disken borta och hemmet behagligt i ordning. And I´m all alone. En liten stund till.

Det är inte så att jag inte står ut med att ha oordning, bara ibland, men just nu vill jag få iordning eftersom Jimmy åker till Danmark imorgon och stannar där till söndag. Då kan det vara skönt att få lite iordningplockat inför det. Typ. Nä, dags att surfa vidare. Hörs!

Fullt ös medvetslös!

Nu har luften gått ur och jag vet inte riktigt vad jag ska göra och inte göra. TUR igen att jag har hjärnan nedskriven. Helgen har varit intensiv men alldeles underbart kalas! I fredags intog mor, far och Alice vårt liv och Moa fick äntligen hit sin älsklingskusin för lek och bus. Lite småirriterad och "icke-koll-på-läget-panik" hör väl till dagen före ett dop, men kvällen avslutades på bästa möjliga sätt. Jag och Jimmy var på date! Vi är ganska bra på det. Att hålla liv i "oss" genom att hitta på saker. Om mamma och pappa ändå sover här kan vi ju lika gärna passa på tänkte vi. Så iväg till Bull´s uteservering bar det för ett glas vitt och lite lax. ISKALLT men dock. Därefter beskådade vi årets Spex (Vilken besvikelse!!!!!!!!!!!) innan vi intog en öl/cider på förstnämnda ställe före hemfärd.

Så till helgens huvudattraktion, Mollys dop. Hela förmiddagen stampade vi tid och försökte hålla humöret på topp trots klockans långsamma vandring just igår. Vid 2 var det dags och här kommer lite bilder från detta spektakel.
Molly med sin gudfar/fadder farbror Robin:



Eftersom inga foton får tas under själva dopakten med den präst vi valt att ta med oss blev det inga foton på själva det som hände, t.ex. när både jag och Jimmy sjöng varsin sång till vår yngsta prinsessa, men lite foton efter blev tagna minsann. Sångerna finns på film, och jag ska se om jag kan klura fram hur man lägger ut dessa på bloggen, så kan ni avnjuta sångerna här i alla fall :)
Här har vi i alla fall hela familjen Karlsson med Mollys fadder:


Mor och dotter. Skönt att det är över. Molly var i och för sig väldigt snäll precis hela tiden, kräktes lite grann lite här och där, men det hör ju till när hon är i närheten...



När alla gäster utanför "Jonssonfamiljen" (jag, mina föräldrar och syskon) hade begett sig hemåt hoppade vi på nästa kalas. Först blev det lite pizza i dopkalaslokalen och sedan begav vi oss hem till oss för att fira snygga bror som fyllde år.



Därefter blev det Jonssonsyskonmys med respektive. Vin och kortspel och hur skönt avslappnat som helst! Våra tjejer somnade, Wetterbarnen såg på film i gästrummet och till slut gick även mamma och pappa och la sig i min och Jimmys säng. Därför har vi sovit tv-rummet inatt, bror med flickvän i gästrummet och familjen Wetter på hotell. Vi är många när vi ses!

Dagen idag har bror med flickvän ägnat åt annat än oss, mamma och pappa åt städning av lokal, fäderna i familjen Karlsson och Wetter åt Busfabriken med de fyra äldsta barnen och jag och syster åt Eurostop med den nydöpta. Mycket trevlig dag! Vid 16-tiden fick Vaggeryd tillbaka mamma, pappa och familjen Wetter och luften gick ur oss. Vi bara segade. Och segade. Och segade. Och segar! Moa totalvägrade somna trots sjuk trötthet! Men nu, 20:27, sover båda i sina sängar, Jimmy sitter där han känner sig som mest hemma, i tv-soffan, och jag framför datorn. Det blir nog inte så mycket mer idag. Planering av veckan som ligger framför såklart, men sen får det vara bra! Vi hörs i veckan!

Datortid!

Idag är en ensam dag hittills, eller ensam och ensam. Ensam i den bemärkelsen att jag har ensamt ansvar om barnen. Vi har till exempel varit på öppna förskolan idag, och där var vi VERKLIGEN inte ensamma! High life! Det är märkligt, för hemma tjatar Moa hål i huvudet på mig emellanåt och när jag då ge mig på projektet att gå till öppna förskolan då är hon helt tyst och jätteförsiktig... Märkligt. Hemåt vid halv ett-tiden och efter lite mat, blöjbyten och marinering av Molly så har vi nu datortid. Moa vill sitta vid datorn JÄTTEmycket. Vad gör hon då vid datorn? Jo, lyssnar på söta barnvisor på youtube med bilder till. Det är det roligaste hon vet. Lösningen? En dator till henne bredvid min och en till mig. Perfekt!
Ensam kommer jag inte vara så länge till. Snart dyker mor och far in med systerns yngsta och det är bara början. Imorgon kommer resten. Hela min familj och lite släkt och Jimmys familj. Han har ingen släkt. Imorgon är det barndop. Och firande av bror som fyller år. Intensiv helg. Ikväll tänkte vi dock fly fältet, Jimmy och jag, och ge oss lite kvalitetstid. Först lite uteservering och sedan lite teater. Nice!

En bild helt utan sammanhang. Här gymmas det minsann:


Trevlig helg nu på er! Rapportering om barndop kommer på söndag I guess...

Nostalgi och (ett försök till) svar på frågan.

En av de vanligaste frågorna jag fått efter att jag blivit tvåbarnsmamma är om Molly är lik Moa. Det är en jättesvår fråga! Ibland är hon det, ibland inte. Någon har sagt att de är lika på kort men inte i verkligheten. Ibland tycker jag de är lika när de sover. Alltså så som Moa såg ut när hon var bebis och sov, så ser Molly ut när hon sover. Över lag tycker jag dock INTE att de är lika.
Jag blev lite nostalgisk idag när jag fick på Molly några av Moas gamla kläder och kom igång att leta igenom gamla foton på datorn. Så, bedöm själva, är de lika eller inte?

Moa på BB:


Molly på BB:


Moas första bad hemma:


Mollys första bad hemma:



Moa i amningskudden:


Molly i amningskudden:


Moa i kläder från morbror:


Molly i samma kläder:


Min dag idag

Då har man för mycket tid, om man kan skriva ett sånt här inlägg. Moa är hos gammelfarmor och gammelfarfar och Molly bara sover och sover och sover. Hon har inte riktigt fått in rutiner på dagarna än, och jag låter henne hållas. Sover hon så behöver hon väl sova. Ni som har småbarn vet hur effektiv man blir när barnet sover. Man vet ju inte hur lång tid man har på sig, och då skyndar man sig som bara den. Och nu sitter jag här med en massa tid över helt plötsligt. Vid 9 åkte Jimmy och Moa hemifrån, nu är klockan kvart i 12 och jag har hittills:
*Städat båda badrummen
*Dammat hela lägenheten
*Dammsugit hela lägenheten
*Städat köket
*Beställt mat och tårta till dopet
*Bokat boende till sommarens bröllop
*Suttit i telefon ang. lokaler på lördag
Och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på härnäst. Jag hade tänkt åka in till stan, men inser att jag egentligen inte behöver göra det. Så jag låter nog bli. Jag har en hel lista på kylen med saker som snurrar i huvudet men det är inte mycket av det jag kan göra något åt. Till exempel byta rum mellan gästrummet och vårt sovrum. Lite svårt att göra själv. Jag får se vad som händer. Kanske rensa lite skåp? Eller skriva lite i barnens "Så-här-är-jag-när-jag-är-liten-böcker". För en gångs skull sitter jag och väntar på att Molly ska vakna... En känsla jag inte känner igen...

Blickar framåt!

Då var helgen slut och således har min favorittid på hela veckan kommit, söndag kväll. Jag älskar ju att planera och så, och det får jag göra söndag kväll. Inför veckan som kommer! Så nu ska vi päsa ner i soffan, titta på en på tok för äcklig film och planera nästa vecka. Filmen är ett gift. Det är nämligen som så att min och Jimmys första dejt tillbringades i ett mörkt rum på Vallås framför filmen "Saw". Märkligt nog vågade jag inte åka hem och på den vägen är det. Smart drag Jimmy. Filmen var fruktansvärt äcklig och väldigt, väldigt bra, och eftersom den fortsätter att komma så bara måste vi ju se alla! Nu är vi inne på nummer 6... Jag tittar ut emellanåt vid vissa väl valda scener, det är ju ändå ganska fint ute nu när löven kommit fram och himlen är blå... Och så småningom, när det mörknat ordentligt kan man nog kika på stjärnorna. Nu för tiden sover ju Molly hela natten förutom ett mål mat, och då kan jag sova i min säng med min man och då vågar jag se skräckfilm på kvällen.

Dagen idag har varit en mycket väl godkänd söndag. Fint väder, mycket balans och en fasansfullt härlig kväll. Dagen började med att Jimmy och Moa var ute och lekte och jag kunde passa på att städa köket riktigt ordentligt. Sedan begav vi oss till Brio för att spana 2-årspresenter. Jag och Jimmy hittade massa roligt, men Moa ville bara ha alla bollar som fanns där (det är en del) och en gräsklippare. Hem, lunch och lite siesta. Snabbvisit av älsklingsbror och sedan fick jag några timmar för mig själv. Jag var på inredningsparty utan barn! Eller i alla fall utan mina egna barn och kunde sitta och fika i fred och känna mig som vem som helst. Det hela slutade med en välbehövlig och givande parkeringsplatspratstund med chauffören. Nice! Väl hemma var jag ensam då Jimmy flytt med tjejerna till sin farmor och farfar. En lugn stund för mig innan kvällen var igång med matning, mys och nattning. Efter tandborstningen skulle även håret kammas. Både Moas och mitt:


Nu är Jimmy och hämtar bror sin vid bussen och tjejerna sover. Och jag? Jag planerar nästa vecka i huvudet. Dagis är stängt imorgon och Moa är bara där måndag, onsdag, torsdag eftersom att hon är ett 15-timmarsbarn. Så imorgon ska hon leka med Leni och Rune (Jimmys farmor och farfar). De ville så gärna ha henne någon dag i veckan som kommer och då är imorgon ett kalasalternativ. Sedan ska hon nämligen till sin farmor där hon ska sova över till tisdag. Denna vecka går åt till dop-planering, vilket äger rum på lördag. Mmm. Jag har så mycket i huvudet nu så jag har gjort ett "I-Tildas-hjärna-schema" på kylskåpet där jag skrivit upp allt som är på gång och i tankarna. Saker som ska beställas, planeras och genomföras. Så imorgon ska jag sitta vid telefonen samt inspektera och beställa diverse mat och tårtor när Moa leker i sandlådan med gammelfarfar. Underbart! För övrigt blir det en del kultur denna vecka. På onsdag ska jag på konsert (all alone! Lovely!) och på fredag ska jag och Jimmy på dejt! På spexet. Underbart. Det känns ljust inför veckan som kommer! Speciellt när jag har hjärnan på kylskåpet, då behöver jag inte tänka!

RSS 2.0