Mycket vill ha mera!

Eller? Visst är det tyvärr så, alldeles för ofta! I alla fall för mig... För ett år sedan satt vi i en 2a, ombyggd till 3a, utan balkong, minimalt badrum utan badkar och vi hade ingen bil. Nu tillbringar vi livet i en 4a med TVÅ badrum med både badkar, tvättmaskin och tumlare. Dessutom har vi en stor balkong och en kombi! Och ÄNDÅ tänker jag så... "Jag vill ha hus". Tänk vad livet vore smidigare om vi hade haft hus. Eller? Om man väl flyttar till hus, vill man ha ett större hus då eller? Hör det till människans natur att aldrig vara nöjd. Ibland kan jag tycka att man till viss mån inte ska vara nöjd, för sätter man sig ner och bara är nöjd så strävar man ju ingenstans, och det vill jag inte. Jag vill ha något att sträva efter. Jag försöker se skillnaden från förra boendet till detta, men nog hade det varit väldigt skönt att slippa 2 trappor och 100 meter till bilen på den allmänna parkeringen... Nåväl.
Bara lite tankar.
I veckan har syster med tre barn tagit över vår lägenhet. Tisdag till fredag hade vi tillsammans och då flydde J fältet och bodde hos sin bror. Vi hade en jättemysig vecka med bra väder. Vi kunde nog nästan bada varje dag tror jag, mer eller mindre. Lite mys och så på kvällarna, och igår lämnade de efter sig en ganska stor lägenhet helt plötsligt. Idag kommer besök från Uddevalla. Det ska bli hur mysigt som helst! Vi har inte setts sen bröllopet, och då umgås man ju sådär mycket... Och p.g.a. för många mil emellan och för lite pengar (tänk om man hade pengar!!!) har det inte blivit av på hela sommaren, förrän nu! Så nu ska jag fixa vidare med maten!

NU är det sannerligen dags!

Jag är ledsen... att jag inte skrivit på så länge alltså. Eller... är jag det? Det rullar på så fort här så jag hinner knappt tänka på att skriva mitt i alltihop! En stor anledning till att jag inte skrivit är att jag är gift helt plötsligt :) Och då menar jag inte att jag som gift blivit en helt annan person som inte hinner eller vill skriva, utan mer att jag måste ju faktiskt skriva om bröllopet... Och det går inte få ner med ord hur det var! Och därför har jag dragit mig för att skriva... För att inte göra er besvikna på en alltför tråkig bröllopsredovisning. Fast det kanske är värre att jag inte skrivit alls... vad vet jag! Men bröllopet får bli det första jag betar av. Det var helt fantastiskt! Punkt. Nä, inte riktigt.
Familj och tärna kom till oss några dagar innan bröllopet och vi gjorde lite allt möjligt. Bl.a. hade jag och syster myspyskväll med rödvin och film och så innan föräldrarna kom och även tärnan och bror min.

Kvällen innan försökte vi få i oss lite pizza. J sov hos sin bror bestman och tärnan tog över J:s säng.

Vi låg och fnittrade och pratade och kunde inte sova natten till bröllopet. Precis som det ska vara. Det var inte mycket sömn eftersom att M vaknade vid 3 och vägrade somna om. Men, men. Bröllopsdagen började med gröt innan vi begav oss till skönhetssalongen där jag, tärnan, brudnäbbarna, syster (brudnäbbarnas mamma) och brors flickvän befann oss till 11:30. Det var champagne, jordgubbar, minimorötter och annat lättätet under tiden vi blev vackra. Nervositeten gick i vågor. När jag fick se brudnäbbarna visa upp sig kom de första tårarna. De var så fina!
 
När J och bestman kom var vi inte riktigt färdiga, men till slut kom vi iväg till fotografen. Det var INTE smidigt att åka bil med den klänningen kan jag säga! Rekommenderas inte! Fotograferingen gick väl sådär. Jag såg den mest som ett nödvändigt ont eftersom att det regnade och var kallt!  Barnen skötte sig i alla fall JÄTTEBRA!Säkerligen spelade nervositeten in på humöret också, så när det äntligen var klart och vi fick pusta ut i fotografens studio INOMHUS kändes allt mycket bättre. Där fixades underkjolar, snörningar, smink och gympadojjorna byttes ut mot högklackat.

Vi fick ner en och annan banan också och sedan gav vi oss iväg till kyrkan.

Inget regn. Tack! När dörrarna öppnades och orgeln började spela, alltså... jag vill uppleva det om och om och om och om igen! Det var en så mäktig känsla och jag ville aldrig det skulle ta slut! Brudnäbbarna gick lite väl fort in, (och vi också visade det sig på filmen haha) men, men. På filmen kändes det som att vigseln höll på lääääääänge, men den dagen, där och då, gick det på 2 sekunder. Ville aldrig det skulle ta slut! MEN, jag grät inte! Kanske en liten tår i ögonvrån, men jag grät inte... Däremot tryckte jag sönder J:s hand emellanåt.

När vi kom ut från kyrkan var himlen klarblå. KLARBLÅ!

Såpbubblor därutanför och sedan åkte vi mot Tylebäck där festen skulle hållas. Hela kvällen flöt SÅ bra! Alla skötte sig som de skulle, vissa överraskade oss med hästlängder (typ mina syskon. Vilket jobb de lagt ner!!!) Snygga bror med flickvänSnygga syster med man
och inget kunde varit bättre kändes det som. Alla var där! (Alla som är något... hahaha, det lät jättefel!) Alla var där för oss! Det kändes stort! Maten var underbar och jag ville det skulle vara för evigt. Vid 22-tiden kände jag att "Näää, nu börjar det lida mot sitt slut, det får inte ta slut". Och det gjorde det ju inte riktigt än. :)
 Bl.a. hade vi ju tårtan kvar!
Vid 1 ungefär dansade vi bröllopsvalsen och efter det fick vi bjuda på lite show. Vi hade nämligen övat in finalnumret från Dirty Dancing, Time of my life. Det var riktigt kul att göra!  (Min underbara tärna och jag!)

Därefter sa vi hejdå och åkte mot Grand Hotel i Halmstad där vi NJÖT av att få av oss skor och alla miljoner kläder och hårnålar för att slänga oss i bubbelbadet med chokladdoppade jordgubbar och varsitt glas champagne. SÅ underbart att ligga där och gå igenom kvällen tillsammans. Det blev en sen natt och vi var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nöjda! TACK alla underbara som var där och gjorde vår dag så 100% toppen! OCH till under- UNDERBARA E som tog hand om vår älskling hela dagen OCH natten! Du vet att vi hade velat ha er med på bröllopet.... ;)

Sedan vårt bröllop, 13/6 har vi hunnit med en del. Helgen därpå var det midsommar, vilken vi "firade" i all vår ensamhet (helt självvalt iofs.) Dagen efter midsommar var vi nämligen på bröllop! Mycket bröllop blir det... Det kändes skumt att helt plötsligt vara gäst på bröllop! Vi som precis lärt oss hur man gjorde när man var huvudpersoner! Anyway. Det forna tjejgänget på bröllop:


J har varit ledig sedan bröllopet och dagarna har gått till lite av varje. Mycket bad har det blivit när det nu varit så vansinnigt varmt, men helgen efter midsommar avnjöt vi en av bröllopspresenterna! Nämligen en kärlekshelg inklusive barnvakt. Av mina syskon fick vi en helg i Linköping där vi bodde på hotell fredag - söndag. Njöt av att kunna gå på stan och hålla handen och strosa och sola och bada konstgjord (asfalterad!) sjö. Kvällarna gick till god restaurangmat, pubar, öl-bowling och bio faktiskt. Haha...
 
Underbar helg som lite smått komiskt avslutades i Gränna hamn på söndagen där vi käkade italienskt. Känns konstigt att vara turist i en "stad" där man varit så pass mycket. Nog om det. Det blev grill och en natt i Vaggeryd innan Halmstad tog vid också.

Sen har det varit tropisk värme som sagt. Det har varit skönast att vara inne nu när man inte kan ligga i havet hela dagarna p.g.a. liten M. Men kvällsdopp blev det nästan varje dag i alla fall.

SKÖNT! En kväll fick jag t.o.m. lyxen att åka iväg och kvällsdoppa ensam! Med E. Nice, nice.

Förra lördagen åkte vår lilla mysiga familj på semester. Husvagnssemester. Till Öland. Hela bagaget fullt och längtan efter semester.
 

Två dagar hade vi delvis fint väder. Då passade vi på att ta lite kort :)

Vi kom hem idag. Veckan på Öland har varit annorlunda mot hur det var förr när vi åkte dit. Inte helt konstigt eftersom att vi inte var där på våra villkor i år. Vädret har inte varit jättebra, så därför har inomhus varit att föredra de flesta dagarna, tyvärr. På semester med dåligt väder utan barn kan man titta på film hela dagen, läsa, spela spel o.s.v. Det funkade inte riktigt i år. Men, men.
 Passade dock på att raka av J håret...

M blev rätt rastlös, och ett förtält är inte jättelajbans när man just lärt sig gå och bara vill göra just det, gå, gå, gå, gå.
Så det var väldigt skönt att åka hem idag! Fast vi har haft det skönt. På sitt eget lilla vis.
Mina coolingar i Kalmar!



Livet annars. Jaa... Det är mycket på gång. J börjar jobba imorgon, men jag försöker planera ihop dagarna så gott det går för att suga på mina sista lediga veckor innan jag blir en yrkesarbetande småbarnsförälder. Nu i veckan kommer syster med barn eftersom hennes man, och min man, jobbar. Min man flyr fältet och bor hos bror sin. Syskonvecka för oss båda helt enkelt.

Och ja, jag ska bli bättre på att blogga nu! Nu har jag ju skrivit om bröllopet ;)

Ps. Det sorgliga med att inte skriva så ofta är att mycket uteblir. Jag hade kunnat skriva hur långt som helst om bröllopet vi var på t.ex. Eller Linköping. Eller Öland. Men, men. Jag har mig själv att skylla

RSS 2.0