Nyttiga Mars 2018 - Check!

Summering Nyttiga mars 2018.

Jag kan börja med att konstatera att det inte var någon ”sport” i år. Jag har klurat mycket kring varför och jag kommer alltid tillbaka till samma sak. Jag har bytt fokus från att tidigare år haft målet utseende till att i år ha målet välmående inuti. Målet har i år varit att sova bättre, ha mindre ont och vara mindre stressad för att generalisera. Och då är mars-reglerna piece of cake! Nytt för i år har varit nolltolerans vad gäller alkohol och att få in 30 min motion varje dag. Tidigare har jag haft motionsmål gällande hela veckan. Nu skulle det in varje dag. Det var lite knivigt de dagar som var fullsketna med aktiviteter och barn och jobb o.s.v. Men med lite planering, t.ex. gå upp 30 min tidigare, var det inga problem. Och vinsten är ju ofantlig! Snacka om stresshantering att motionera. Jag VET ju det. Och jag dumförklarar mig själv varje gång jag uttalar mig förvånad över dess effekter. Men så är det. En tidig promenad eller promenad hem från jobbet eller löpning mitt på dagen…

Alkoholen har inte varit några problem alls. Mer för de runt omkring känns det som ibland. Varför måste man alltid förklara sig när man inte dricker alkohol? Det är väl aldrig någon som börjar peta på din tallrik och ifrågasätta varför du inte tar en potatis till?! Eller trycker i dig ett glas mjölk till? Va?! Dricker du inte? Kör du? Är du gravid? Nä. Jag har Nyttiga Mars. Jahaaaaa, men dåååå sååå….. Jo, men om det är april? Eller gud förbjude - juli! HUR kan man avstå alkohol då??? Strunta du i mina val så struntar jag i dina. Mitt val gällande alkohol är i alla fall inte destruktivt för mig. Tvärtom.

 

Men jag lägger mig inte i vad och hur du gör, såhär gjorde jag. I mars. Flera regler tänker jag ta med mig in i framtiden. För varje år de 6 år vi har kört, har någonting efter mars slut ”försvunnit”. Suget efter efterrätter t.ex. Och smågodiset som jag suktat efter varje dag hela mars var inte så gott. Jag har totalt i april fått i mig 10 bitar. Och jättemånga fler blir det nog inte.  Det är ju inte särskilt gott. Och jag mår ju inte bra av det.

 

Så hur mår jag? Sover bättre? Ja. Bättre humör? Ja! Mindre stressad? Ja!

 

Så - summa summarum. Med fokus inre hälsa är det inga problem att leva nyttigt. Men i en ytlig värld av utseendefixering är det lätt att tappa fokus.

 

Extra roligt att idén om en nyttig månad för att bryta mönster smittat av sig! Heja heja ni som börjar nu i april!!! Det kommer gå kanon!


RSS 2.0