29 år

Då var man ett år närmre 30, vilket inte stör mig nämnvärt. Jag trivs väldigt bra med livet just nu och vill varken vara yngre eller äldre. Skönt det!
Veckan som varit, fram till den stora dagen, var intensiv. Framförallt med en icke-existerande helg bakom sig som ju innehöll jobb för mig och talangläger för Jimmy. Energin var inte på toppnivå i måndags då det var dags att jobba igen, men det gick bra ändå.
Så i onsdags var det dags. Sång 06:15, några paket, tårta på jobbet, tårta efter jobbet och på kvällen fler paket, tårta och mys i soffan. Annars var dagen sig lik tycker jag. Bästa födelsedagspresenten, levererad av maken, kom i efterskott, nämligen idag:



Japp, så är det! Familjen Karlsson utökas till 5 stycken i  sommar!!! Det känns helt fantastiskt och jag bara njuter, nu när spyorna lagt sig... Detta verkar dock vara en lite skygg krabat då den inte alls ville ge oss någon skarp bild, men att ligga där på britsen och se sin lill* på tv:n framför är en underbar upplevelse! Jag ville aldrig att det skulle ta slut!
Slutet på veckan blir 100% kalas då hela min familj + mormor kommer ner imorgon för att fira. Några stannar även över natt. Mycket mysigt! Moa har två barnkalas i helgen, så det blir kalas för hela slanten!
Nä, teet i favoritfödelsedagskoppen/muggen är slut. Nu blir det jobb innan storasystrarna ska hämtas!

Bryt ner livet!

Det är så lätt att stirra sig blind på hur jobbigt allt är, eller tungt, tråkigt, för mycket eller vad det nu kan vara. Varför är det så lätt att klaga? Jag gör allt jag kan för att inte hamna där, men det kräver viss träning. Denna vecka praktiserar jag sådan träning då vi har en massiv vecka. Jimmy hade tränade Leikin måndag och tisdag, hade öppet hus på jobbet igår och träningsläger med Hallandslaget fredag till söndag nu i helgen. Till på köpet jobbar jag på lördag då vi har öppet hus. Och väljer jag att se på hela denna vecka som ett massivt block, blir det väldigt jobbigt. Tungt. Tråkigt och för mycket!

MEN! Om jag bryter ner veckan i enstaka dagar, förmiddag/eftermiddag. Kväll. Då är det faktiskt inte så farligt! För mellan all fotboll och allt jobb är hög kvalitet! Idag t.ex. har ingen av oss något. Båda var hemma, alla fyra menar jag, klockan 16. Och det fanns dag kvar när vi kom hem. Massa tid till att hinna sitta i soffan och läsa när barnen lekte med lego och maken lagade middag. Äta en mysig och rolig middag tillsammans alla fyra. Jag tog med mig tjejerna upp där de tillbringade en bra stund med sina dockor medan jag kunde sitta här vi datorn. I skrivande stund har de gått ner till pappan som efter att ha röjt upp i köket och satt på en maskin tvätt får agera rutschbana där tjejerna åker ner gång efter gång efter gång. Själv stannar jag här uppe vid datorn och pillar med fotoböcker. Och boostar!

Vardagen!!!

Nu är den här, vardagen! Många åsikter finns om denna ständiga följeslagare och många tankar utbyts, framförallt på jobbet, nu när vardagen är tillbaka. Vår slutsats, i mitt personalrum, är att det viktigaste av allt egentligen är att trivas med vardagen! Det är ju trots allt den som upptar de flesta av våra dagar! Så hur ska vi kunna vara nöjda med tillvaron och trivas med livet om vi inte trivs med vår vardag?!!? Och OM vi inte trivs med vår vardag, varför inte göra något åt det då? Ibland kan jag bli väldigt trött på människor som klagar. Det är ju bara DE som kan göra något åt sin situation! VAD blir bättre av att klaga? Om det nu är så hemskt att vara tillbaka på jobbet som är piss, varför inte söka sig ett annat jobb? Börja läsa? Skaffa sig en genomfestlig hobby som väger upp jobbet? ELLER, varför inte testa att ställa följande frågeställningar till sig själv:
-Finns det NÅGOT jag kan göra för att förbättra min situation?
-Finns det NÅGOT någon annan kan göra för att förbättra min situation?

Eller helt enkelt bara försöka att sluta älta och tänka positivt! Hur lätt som helst va.... nej, jag vet. Men man vinner på det i längden!

Så, behöver jag ens skriva att jag trivs med vår vardag? Jag vågar nog påstå att jag aldrig känt mig mer harmonisk och i balans än vad jag gör just nu. Jag stormtrivs med att bo i hus, jag kan nog inte förklara hur mycket det betyder för mig att slippa bo i lägenhet! Jag väljer att plocka allt positivt med mitt jobb, fokusera på det och trivas där! Barnen hemma är inne i en helt fantastisk period då de leker hur bra som helst tillsammans och är glada, tillfreds och harmoniska. Jag får helt plötsligt saker och ting, som jag själv väljer, gjort! Våra scheman är hur bra som helst och arbetet lagom fördelat över veckan så ingen dag är tyngre än någon annan, vilket också bidrar till att hålla mig i balans. Jag omger mig med människor som GER energi och inte de som TAR den. Jag är medveten om vad jag mår bra av och ser till att ägna mig åt det. Vissa perioder är bara så härliga! Och det bästa av allt är man kan VÄLJA om man vill ha det härligt eller inte!

Nog om det och lite redovisning av vad de senaste dagarna bjudit på. Molly blev frisk så hon kunde vara på dagis torsdag och fredag förra veckan och i helgen har vi haft finbesök från Åhus! Supertrevligt och härligt med vänner man känner så bra att man kan utforma tiden så alla blir nöjda!

Fyra barn och lika många vuxna är liiiiiiiiiiiiiite för många runt vårt lilla stackars köksbord, men det går!


Såhär trevligt sällskap var vi tydligen.... gästerna somnade! ;)


Denna vecka vi är i just nu är en intensiv vecka. Jimmy tränar Leikin måndag och tisdag och har öppet hus på jobbet på onsdag. Fredag - söndag har han talangläger med Hallandslaget och på lördag jobbar även jag då vi har öppet hus på jobbet. Då gäller det verkligen att suga på de där härliga egen-minuterna mitt i alltihop. T.ex. just nu. Disk och kläder på golvet får vara. Jobbet kan vänta. Jag ska krypa upp i soffan med lite kvällsmat och en minst lika god bok! Det ni!


Mitt nu

Ignorerar allt runt omkring. Just nu. Barnen sover. Jag sitter i det nymöblerade, rena och uppdiskade köket. Lugn musik "No stress" utan text på låg volym. Svag belysning. Spa-stämning. Maken fotboll. Makan jobb. Planering inför morgondagens ämnens uppstart. I lugn och ro. En oas. Ignorerar allt runt omkring. Sjuk Molly. Ovan dygnsrytm. Taskigt mående. Hemåkt nanny. Och allt det där andra som jag just nu väljer att ignorera. En kopp te?

Here it comes...

Här kommer bilderna till föregående inlägg...

Fix inför julafton!


Traditionell frukost framför granen, julaftonsmorgon.


Nylockad och fin.


Systrarna Karlsson!


Tomten!


Tomtebloss!


Tomte på juldagen som intresserar!


Alla barn (utom 1) på juldagen i Vgd.



Mys på Bergstigen!


Tjejernas sittning på nyårsafton!

Lärare!

Som lärare är man bara ledig hela tiden! Och jobbar nästan ingenting. Eller så är man aldrig ledig och jobbar hela tiden! Eller? I skrivande stund jobbar vi i alla fall. Både maken min och jag. Tur att vi är lärare båda två, jag hade fått spel på honom om han skulle sitta och jobba framför datorn så mycket som han gör om jag inte fattade hur mycket det faktiskt är att göra. Eller kan vara att göra. Visst, jag kan strunta i att planera elevernas första vecka, men vi kan inte rita en hel vecka, varenda lektion! Jobbet görs ju inte av någon annan bara för att jag tycker att jag är "ledig" och har jullov... Nog om det!

Som lärare tänker jag i terminer. Hur var förra terminen? Hur blir nästa? Så här mitt emellan två terminer ges i alla fall tid till eftertanke. Förra terminen var kaotisk. Mycket som inte fungerade och mycket som fungerade, men många dagar funderade jag över mitt yrkesval. Visserligen är jag inte på det stadie där jag tänkte mig när jag hoppade på lärarutbildningen för snart 10 år sedan. Men i alla fall. Många är vi lärare som i dessa tider funderar över vårt yrkesval. Inte p.g.a. undervisning och det vi utbildade oss till, utan det omänskliga i att hinna så mycket på så lite tid med så dåliga förutsättningar. Många är de kollegor som tyckt sig ha världens roligaste jobb i si sådär 30 år, tills för bara några år sedan. I vilket fall som helst. Nästa termin måste bli bättre! Det bestämmer jag! Två dagar i klass 5 och två dagar i klass 4 och en dag "ledig". Så ledig som man är som lärare... Förtroendetiden får läggas på fredagen. Helg- och kvällsarbete är bara att glömma med två små virvelvindar här hemma. Nä. Nog om jobb. Jag har ju trots allt lov...

Julen har varit underbar hittills! Julafton avnjöts här hemma i huset med hela Jimmys familj. Fantastiskt! Trevligt och praktiskt och mysigt på alla sätt och vis. Juldagen begav vi oss till Småland för det numera traditionsenliga firandet av julafton igen, fast dagen därpå. Mycket trevligt även det. Sedan befann vi oss där den där "ingen-mans-land-veckan" då tiden står still och man väntar på att allt ska komma igång igen ungefär. Vi slappade. Jobbade en massa. Njöt av härliga träffar med människor man träffar alldeles för sällan. Familjen. Landade till tusen.

I måndags återvände vi till Halmstad. I ny bil! Så kan det gå om man har en far som säljer bilar och får in fynd bara sådär. Gööööööööööööööööööööööött! Den gamla är SÅ glömd kan jag säga! I vilket fall som helst så fortsätter vi att njuta av det andra kallar ledighet och vi kallar jobb efter egna villkor. Fyra dagar till. Sedan börjar nästa termin. Med allt vad det kommer att innebära...

P.s. Ursäkta mina uteblivna bilder, håll till godo. De kommer.

RSS 2.0