JOJO-bantning

Dieter hit och dieter hit. I flera veckor vräker vi i oss allt möjligt tills vi kommer till en gräns, nä, nu måste det hända något. Jag ska testa den och den dieten. Klart det är bra att sätta en gräns och försöka få i sig nyttigare än vanligt, men oftast gör vi det av helt fel anledning. Utsidan istället för insidan.

I vilket fall som helst. Någon, i bästa fall några, vecka/or håller vi ut. Men inte långt därefter är vi i samma hjul igen.

Samma sak med tid och stress. Vi tar in miljontals intryckskcalorier varje dag. För att sedan vräka ur oss av oss själva till en miljon mottagare. Vardagspussel, jobb, aktiviteter, barnens skola och deras aktiviteter. Hem och hälsa, miljö och politik. 10 minuters felplanering kan välta en hel dag. Och vi mår där efter.

När semestern kommer tvingas jag in i en diet. Någon form av stress/intrycks-diet. Jag är fullt medveten om att alla inte har sommarlov. Jag vet det. Men jag har sommarlov. Och Jimmy har sommarlov. Och våra barn har sommarlov. Vi är jättelediga. Jättelänge. Och det är jättekonstigt. Helt plötsligt blir intryckskcalorierna hur deffade som helst. På en vecka har jag, förutom min familj, träffat 6 vuxna människor att utbyta tankar och funderingar med. Jag har, förutom mitt eget hem, sett fyra andra miljöer. Bussen inräknad.
När det inte är sommarlov snittar det på 100 personer per dag, mina elever inräknade. Och antal miljöer kan jag inte ens räkna.

Under arbetsåret på tok för många människor och miljöer. På sommarlovet - torka.

Snacka om JOJO-bantning i allt.

Och det kan väl inte vara sunt?

RSS 2.0