Vad tycker DU?!?!

Jag har en fråga jag skulle vilja ha hjälp med. Vi kommer förmodligen inte att komma fram till ett svar, men jag är vansinnigt nyfiken och intresserad av just DITT svar!
Jag gillar att diskutera. Att prata med en annan människa, ta in vad han eller hon säger, vända och vrida på det och bolla tillbaka en annan åsikt. Med förutsättning att den andra människan lyssnar. På riktigt. Inte bara med öronen, utan med hjärnan. Hör innebörden och inte bara orden. En diskussion som rör sig mycket starkt inom mig just nu är diskussionen kring frågan vad en mamma är. Jag vill alltså ha hjälp med en association till "mamma". För mig, som ÄR mamma och självklart HAR en mamma, är min nuvarande association följande;

En mamma älskar sitt barn och hjälper sitt barn villkorslöst.
En mamma sätter sig själv i andra hand för att först tillgodose sitt barn.

Tänker jag fel? Det är så jag själv är för mina barn, de går alltid, alltid, ALLTID först. Och det är så min egen mamma fungerar. Hon, liksom jag, skulle förmodligen aldrig (man ska aldrig säga aldrig, jag vet, men ja...) göra något som bara gynnar henne själv om jag behöver henne just då.

Hur tänker du? Det är DET jag vill veta. Det skulle verkligen betyda jättemycket för mig att få just ditt svar! Antingen som en kommentar här på bloggen, eller i ett mail, [email protected]

TACK för din åsikt! Vem vet, kanske sammanställs de svar jag får och publiceras här igen?

Bildrekord!

9 bilder har varit rekordet hittills på bloggen tror jag. Men idag smäller jag till med 12! Jag skyller på att jag inte haft så många bilder det senaste, så jag får gottgöra det såhär. Helt plötsligt gick vi från termobyxor via vårjacka en enda dag till sommarutstyrsel! Vad hände?!

Vi har haft ett supermysigt lov, som dessutom inte är slut ännu, för även imorgon är Jimmy ledig innan vardagen återvänder. Men inte till det vanliga, för helt plötsligt är båda barnen på dagis tre dagar i veckan och jag ska få hur mycket som helst gjort... förhoppningsvis! Lovet har innehållit barn på dagis då jag och Jimmy njutit av att få prata i fred, äta i fred och se varandra! Därefter blev det Vaggeryd onsdag till lördag med bankmöte, massa kusinmys, släktträff på Moen och grill och grejer med min kära syster. Påskafton, alltså igår, blev inte som tänkt, då gästerna fått magsjuka. Men vi löste det med reservgäster i form av Jimmys bror, pappa och pappas flickvän. Mycket trevligt i alla fall alltså! Dagen idag har varit sommar. Först sång i kyrkan för min del och resten av dagen tillbringade vi hos Jimmys underbara farmor och farfar och vi var inte hemma förrän klockan 18! I med barnen i badet och sedan var det nattning. Klockan är i skrivande stund 20:04, ett barn sover, ett är vaket och vi ska avnjuta söndagskväll. Och det bästa med kvällen är att det är en ledig dag kvar!!! Här kommer alla bilder!

Moa har en favoritrutschkana som bara finns på ett dagis här på Vallås, trodde jag, tills jag såg denna inne i stan. Bussen dit blev det när Jimmy hade skola i tisdags och hon åkte och åkte och åkte! Och jag kunde ligga på en filt i solen...


Inför påskhelgen plockades påskäggen fram, vilka var SÅ roliga att leka med och försöka pussla ihop.


På den traditionsenliga släktträffen på Moen är inte längre jag, mina syskon och kusiner yngst, utan våra barn... Inte helt lätt att få till ett gruppkort på alla sysslingar!


Favoritkusiner!


Molly med två sysslingar.


Pappamys!


Snyggekort från gårkvällens påskfirande som inte var slut förrän framåt spöktimman lite drygt...


Moa har äntligen fått på stödhjul på sin "nya" (begagnade) cykel och cyklar överallt! Här på väg till Leni och Rune.


Underbart med trädgård!!! Behöver jag skriva att jag längtar till huset?!?!??!


Till slut var det så varmt att vi plockade fram baljor med vatten för barnen att leka med. Molly tyckte minsann att de passade bra att bada i och till slut blev det badhus av alltihop för barnen. Härligt!


Det hade lika gärna kunnat vara midsommarafton och inte påskdag!!! Underbar dag!



Hej svejs!

Vilken härlig dag!

Det var längesen vi hade en så här härlig dag! Efter en tuff vecka förra veckan, vilket är en av orsakerna till noll blogginlägg, var det en välbehövlig måndag idag! Vi skolar in Molly på dagis, och har nu kommit till den punkt då jag går därifrån lite för att vänja henne successivt. Idag var barnen på dagis 9-12:15 och Jimmy har påsklov. Detta betyder alltså att vi under dessa timmar var helt ensamma, utan barn! Vilken konstig känsla!!! Vad gör man? Vi tog en fika innan vi begav oss till staden för att uträtta lite ärenden och bara för sakens skull blev det en mjukglass med strössel på stora torg. Årets första. Veckohandling fick det också bli innan vi åkte hemåt för att hämta barnen. Mycket surrealistiskt!

Eftermiddagen blev ännu trevligare då vi tillbringade den ute i Frösakull med nyfunna vänner. Mammorna och papporna kunde prata och umgås i relativ lugn och ro då barnen, vilka befinner sig i samma åldrar, roade varandra. Vädret gjorde ju inte det hela sämre precis och när det kom två hästar ridande längs stranden då vi tog en promenad i solen vid havet kändes livet riktigt härligt!

Ikväll blev det fotbollsträning för Jimmy, men det gjorde ingenting efter en så härlig dag och nu sover båda tjejerna och vi ska hugga in på varma mackor!

Helgen innehöll alla möjliga aktiviteter. Bland annat mycket kärt besök från Åhus hela dagen igår. I lördags fick barnen vara hos farfar då Jimmy gjorde premiär som förbundskapten i Hallandslaget och jag befann mig på möhippa. Denna möhippa innehöll helgens höjdpunkt! Den blivande brudens min då vi var på stillebenkurs (trodde hon) och krokimodellen och kampsportaren Kristopher 27 år kom in och klädde av sig var obetalbar!

Nä, nu ska vi njuta vidare! Hoppas ni har det bra allihop :)


Fullt upp av ingenting...

Det känns så! Om någon skulle fråga vad vi gjort idag till exempel, så tycker jag inte vi gjort någonting. Jag får ingenting gjort. Och nu, när tystnad, sömn och lugn infunnit sig, då ramlar jag av utmattning ner i soffan. Och så var även denna dag slut. Men åter till idag senare.

Det var ett tag sedan jag skrev, I know, och sorry för det. Förra onsdagskvällen blev jag nämligen sjuk. Jättesjuk! I alla fall i mina ögon. Jag blir ju aldrig sjuk känns det som. Jag kommer inte ihåg när jag hade feber sist. Men nu vet jag. I onsdags! Så dagarna sedan dess har varit lite si och så. I torsdags var Moa som tur var på dagis och tack och lov så kunde mina fantastiska gammelsvärföräldrar ta Molly så jag kunde vara sjuk. OJ vad sjuk jag var också. Jag som inte står ut med disk och saker på golv och allt, jag bara låg. Låg och såg inte ens alla saker överallt. DÅ är jag sjuk. Helgen tillbringade vi i Vaggeryd i alla fall. Jag tyckte mig vara något bättre i fredags nämligen, så jag tryckte i mig alvedon och åkte dit i fredags morse. På kvällen kom Jimmy med tåget och ännu senare även febern. Igen. Natten till lördagen och lördagen var jag ännu sämre, så det blev lite akutbesök där. Surt att missa helgens huvudattraktion, nämligen min guddotters 7årskalas, men men. I söndags vände det och jag kunde köra hem på kvällen. Jimmy hade åkt före med bror och svägerska till Helsingborg för fotboll. Kvar hos mig och tjejerna är irriterande hosta och rinnande näsor. Och DÅLIGT HUMÖR. Hos oss alla tre. Jag vet ju i alla fall hur de känner sig, för förmodligen mår vi precis likadant. Men jag gör vad jag kan.

Denna vecka är alltså inskolningsvecka för Molly. Detta innebär att vi tillbringar en timma om dagen på dagis. Moa inräknad. Så istället för 15 timmar får Moa denna vecka 5 timmars barnomsorg. Och jag kommer hem med båda barnen varje dag 10:30 och har således väldigt mycket mer tid att slå ihjäl. Detta i kombination med förkylning som sätter ner humör och tålamod avsevärt har bidragit till min snälla-vecka-ta-slut-känsla. Så kan det vara. Inskolningen går väl helt okej antar jag. Molly brukar ju vara där och springa när vi lämnar och hämtar Moa, så än så länge vet hon nog inte riktigt vad som är på gång.

Igår dök Jimmy hem vid 18:30 och idag har han i skrivande stund ännu inte kommit hem. Han kan nämligen från och med nu även titulera sig förbundskapten för Hallandslaget vilket är orsaken till att han inte är hemma just nu. Men imorgon och på torsdag kommer han hem redan kl. 17! Det ska bli skönt. Nu blir det välbehövligt ramla-ihop i soffan!

Vår och nedräkning!

Nu är det vår! Helt galet varmt i jämförelse med den sista tiden har det varit igår och idag. Härligt! I fredags fångade vi vårkänsla genom att innan nattning ge oss ut hela familjen och springa på gräset och sparka fotboll! Tänk, i sommar behöver vi inte ge oss ner för två trappor för att göra det! Fast Molly är rätt nöjd över att det är trappor överallt...



Igår blev det stros på stan i dimman och när Jimmy gjorde Örjansvall och Allsvensk premiär var vi tjejer ute och NJÖT av 18 grader och sol! Fantastiskt! Behöver jag säga att jag längtar till huset?!

Idag har vi varit på kalas. Farfars flickvän fyller år imorgon, därav denna trevliga tillställning. Det viktiga är ju inte att fira egentligen, utan att ses! Och då har man en anledning att ses när någon råkar fylla år. Farfar gav blockflöjtskonsert för en fascinerad Molly.


God mat och tårta blev det också!


När vi kalasat färdigt lämnade jag kvar man och barn och begav mig hemåt för att städa av golven, vilket är betydligt mycket enklare UTAN barn hemma. Skönt att få det gjort!

Veckan som ligger framför är fullspäckad, vilket är skönt. Då går den fort. Förhoppningsvis. Jag vill bara att tiden ska gå nu. Men bara det att april gjort entré känns det som att nedräkningen är igång på riktigt. 8 veckor kvar. Eller något sådant. 1 vecka kvar innan Molly ska skolas in på dagis. Och då kan jag börja röja, rensa och sortera på riktigt! Mamma, vänner, kyrkliga aktiviteter (tro det eller ej!) står på schemat veckan som kommer. Också Vaggeryd! Kalas på gång. Men då är det en sjuåring som ska firas, så då är inte huvudsyftet att bara ses, utan just att fira! Nu, söndagskväll.

RSS 2.0