Mycket märkliga människor!

Jag själv till exempel.
Du behöver inte läsa många förstasidor på magasin i affären förrän du inser att de flesta innehåller typ samma sak. ”Kom i vårform”, ”Så GICK Lisa bort 35 kg.” ”Från utbränd till välmående - med hjälp av kosten”. Jag kan fortsätta hela inlägget. Men det tänker jag inte göra. ALLA rubriker står för artiklar som innehåller HUR enkla knep som helst. Jag ser dessa rubriker som klyschor. Som försäljningsknep. Som något som är för bra för att vara sant. Och lägger dem i glöm-bort-lådan i hjärnan. Sedan kommer ”Nyttiga Mars” och både kost och motion schemaläggs och striktas till till tusen. I år började jag lite tidigare med kost-restriktioner. Inga sötsaker måndag till torsdag. Kosttillskott i form av omega-olja. Saffran-tabletter. Färre glas vin.
Helt plötsligt låter jag som de klyschiga rubrikerna på magasinen. Helt plötsligt inser jag att jag har sovit gott. EN HEL VECKA! Jag vaknar pigg. Glad. Optimistisk. Med livslust. Jag orkar saker, jag ser den där ljusa sidan av livet. Jag ”känner livet i mig”. Jag känner mig stark! Jag känner mig klar i huvudet. Och jag funderar förundrat över VAD SOM HAR HÄNT???! Också är det SÅ simpelt! Jag blir nästan lite trött på mig själv. Jag provocerar mig när jag hör hur jag försöker förklara för folk runt omkring hur kost och motion påverkar oss. De är inte mottagliga. De hör allt som försäljningsknep. Precis som jag gjorde med rubrikerna på alla magasin. Men HUR kan SÅ många strunta i något SÅ simpelt som att lägga om kost och börja motionera? När fördelarna är så många?!! Vi VET att vi blir sjuka av vitt mjöl och utebliven motion. Vi VET att vi blir deprimerade av socker. Vi VET att vi sover dåligt av alkohol. Och ändå gör vi som vi alltid har gjort.
Jag blir så trött på oss. Mycket märkliga människor. Någon sa till och med ”Ja, motion passar kanske för dig, men inte för mig.” Näää du. Jag kan inte känna annat än ”stackars du som ännu inte gett kost och motion chansen”. För att leva så här tack vare så enkla medel, det känns som om det är för bra för att vara sant.

RSS 2.0