Vår Valborg!

Är det något jag hinner göra när jag är överflödig så är det att blogga. Fast just nu är jag egentligen inte särskilt överflödig, bara på lånad tid. Barnen sover och mamma och pappa är iväg, så det är jag som har jouren om barnen skulle vakna. Men känslan av att vara överflödig har satt sig. Börjar bli ett tillstånd. Kanske lite farligt med tanke på att vi ju faktiskt inte ska vara här i all evighet, utan bara tills i övermorgon. Men fram tills dess tänker jag njuta av känslan.

Idag har mamma jobbat 13-17, men pappa har varit ledig. Och här har varit sommar! Förmiddagen tillbringades ute. Fika på altanen t.ex.




Som tur är har jag nu fastnat i Wordfeud så jag har något att göra mitt i all överflödighet...



Underbara vår! Mössbeklädd men byxlös...


Magen vill också ha lite sol när det blir varmt!




När mor i huset inte fanns tillgänglig begav vi oss till mors mor för att få lite mat i oss. Inte dåligt av en 87-åring att servera tvårätters till denna skara.


Och ikväll har jag återupplevt min barndoms Valborgsmässoaftnar! Nere vid Hjortsjön med Betels manskår och blåsorkester. Underbart väder och ljuvlig sång. Elden har flyttat ut på vattnet sedan jag var där sist.


Pappa stannade hemma med en jättetrött Molly som sov när vi kom hem och efter att släppt av mig och Moa på Bergstigen åkte mamma och pappa på kalas. Så nu sitter jag här. En dotter sovandes bredvid mig i soffan och en i sängen. Och jag, jag spelar Wordfeud. Kikar på tv. Småäter. Kanske ska läsa lite gravidböcker. Passa på att vara gravid liksom. Det hinner jag ju när jag är överflödig...

Resultatet

Nä, de var inte så särskilt svåra att göra och så här blev resultatet:




Barnen gillade dem mer än de vuxna... Så till kommande barnkalas är det säkert en bra idé om man tycker det är värt det pill det ändå innebar att få till dem. Just efter det recept jag gjorde blev de inte så väldigt smakrika, men fina att titta på. Inte så pjåkigt för att vara första gången!



Nu blir det Wordfeud mot maken i soffan. Läsa lite. Kika på tv lite. Fortsätta vila och njuta helt enkelt!

Vaggeryd

Åh vad jag njuter! Känslan går genom både kropp och själ och fyller hela mig! Jag och tjejerna är i Vaggeryd. Helt utan anledning, och folket här är lediga! Inte alla samtidigt, men i fredags när vi kom hit var mamma ledig, liksom igår och idag. Imorgon är pappa ledig, på tisdag allihop (utom Pia) och på onsdag är Pia ledig. Framförallt är kusinerna lediga. Vilken lycka! Och vilken avlastning! Det enda lilla molnet som drar förbi ibland är Mollys pappalängtan. Hon är ju pappas tjej till 110% och ibland blir längtan allt för stark. Men det finns ju telefon!


För pappa har det lugnt och skönt i Halmstad varvat med Playstation-afton med grabbarna i fredags kväll, fotboll igår, kalas idag och fotboll tisdag och onsdag. Men mellan bollarna har även han semester. Från oss. Vi får se hur länge vi stannar.

Hittills har vi gjort ingenting. Vad gör man när man är överflödig? Att vara överflödig är en ganska trevlig känsla när man är så mitt upp i livet som jag är just nu med alla barn både utanför och innanför magen i kombination med ett jobb där allt går i 110. Att då för en stund få vara överflödig är balsam! Jag läser. Lagar mat. Idag blev det fisksoppa till oss här hemma. Vi går till affären och blir kvar där i en timma p.g.a. att man känner allt och alla. Vi spelar Yatzy. Jag surfar utan anledning. Sådana saker. Jag har förvisso rättat igenom 4ornas läsprojekt, men annars är det relativt lugnt på jobbfronten. Jag har dessutom hunnit med lite kvalitetsprat med distanskollega och på tisdag blir det bebismys med världens sötaste Flora. OCH jag har beställt barnvagn! Det kanske är på tiden när det står v.32 i gravidkalendern... Vad det blev för någon? En Britax B-smart 4.

I skrivande stund ser det ut såhär när jag tittar ut genom altandörren:


Och jag har gett mig på ett nytt projekt, nämligen cake pops, vilka står i ugnen för tillfället.


Bild på slutresultatet kommer om de blir lyckade lite senare....

En dag i taget

Här sitter jag. SITTER. I soffan. Och gör "ingenting". Gör det jag bör göra när jag kommer hem från jobbet. Ingenting. Jag provar på Jimmys sätt att leva. Ignorerar tvätt, damm, disk.... Men samtidigt är han SÅ mycket bättre än jag på att vara med barnen där barnen är. Så nu sitter vi i soffan framför "Tarzan" och äter morot. Jimmy spelar match. Eller ja, inte HAN, men hans lag. Att stå bredvid med armarna i kors och se viktig ut är väl inte att spela match... eller? Det sista han sa innan han pussade hejdå och åkte var "Vad GRAVID du är!" Jaa... Då kan jag med gott samvete sitta här i soffan och kvalitetsumgås med tjejerna. Och när de har somnat sen kan jag med gott samvete sitta på samma ställe, byta ut Tarzan mot "Vänner" och moroten mot något med betydligt mer och annat socker i!
I fredags var vi hos barnmorskan. Hon fick mig att tänka till lite. Summan av det hela är väl "Ingen kommer att tacka dig för att du jobbar ända till förlossningen". Mmm.... vi får väl se. En dag, en vecka i taget.

Söndag kväll...

En kväll då många har ångest. Inte jag. Jag gillar söndagskvällar. Barnen sover, vi sitter och kikar över veckan som ligger framför och ingen förväntar sig någonting av en. Skönt!
Helgen har varit lugn. Obokad. Började visserligen intensivt efter en intensiv vecka, men gårdagen och idag har varit obokat lugna. I fredags när barnen var hämtade åkte vi hem och plockade upp en granne. Med bilen full fick karlarna släppa av mig och tjejerna hos Bettan med barn. Inser nu att jag inte hade kamera med mig! Jaja, det inträffade, även om det inte fastnade på kort. Det var väldigt mysigt att äntligen få till en liten träff! Buss hem till Jimmy och granne som varit duktiga i bådas trädgårdar. När båda familjerna var fullbordade blev det en grillkväll hos oss. God mat och trevligt sällskap!
Igår trotsade vi min och Jimmys brakförkylningar och slog ihjäl förmiddagen på badhuset. Det gick betydligt smidigare än väntat då båda barnen hoppar i hej vilt och åker vattenrutschbanor själva! Det faktum att jag väger mindre i vatten bidrog också till att det inte var så jobbigt. Men väl hemma ramlade vi ner i soffan hela familjen. Vilade så mycket vi kunde. Trots det blev det sängen vid 22-tiden trots dagens namn...
Idag har vi inte heller gjort särskilt mycket. Jimmys Leikin har slagit Skrea på hemmaplan och vi tjejer var och handlade. När Jimmy var på Sannarp hade vi sällskap av hans far med flickvän. Lyckliga tjejer och avlastad Tilda. Gott det.
Lite fika!
Lite bullbak för att stilla deg-begäret...
Och ikväll kycklingklubbor till kvällsmat!
Och i skrivande stund, söndagskväll...

Jobba heltid...

Hittills denna vecka känns det som om jag jobbar heltid. Igår var jag hemma 17:45 och idag 17:00. Och det känns! Jag är fullkomligt slut efter en sådan dag. Igår var jag inne en knapp timma och sög kvalitetstid med barnen innan jag åkte till Harplinge för myskväll, men idag värmer jag upp min egen soffa. Självklart somnade jag när barnen sövdes ikväll och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska se till att vakna till liv eller faktiskt gå och lägga mig för natten. Klockan är ju ändå 21:04 liksom... Men något i mig tycker att lite egen tid för mig själv kan jag väl vara värd efter denna dag. Och jag sov ju faktiskt en timma med tjejerna där uppe när jag sövde dem... mmm, vi får väl se.
Veckan är även uppbokad kvällstid av både mig och Jimmy vilket resulterar i att vi inte får någon dag då båda är hemma och kan dela på barn och hushållssysslor utan är man hemma så har man både ock. Och Jimmy får jag väl säga hej till på fredag. Tur att veckorna ser olika ut! Denna vecka är vi bokade som följer:
Måndag: jag i Harplinge för "pyssel-kväll" (=sitta i soffan, äta go-fika och bara tjöta)
Tisdag: Jimmy fotboll, Leikin
Onsdag: Jimmy fotboll, Hallandslaget
Torsdag: jag bokcirkel
Fredag: Äntligen en gemensam aktivitet, nämligen grillgäster i form av goa vänner.
Sedan är helgen obokad. SKÖNT!

Idag lördag!

Precis när jag satt mig med datorn stormade alla barnen in med rivsår och miljoner blommor, så jag får bjuda på bilder från dagens trädgårdsgöra helt enkelt!

Fika på altanen!!


Snillen spekulerar... En blind och en döv. En teoretiker och en praktiker.



Molly hjälpte moster att plantera smultron och jordgubbar.



Och jag satt i solen och försökte att inte bara vara sur för att allt tar emot, jag inte orkar lyfta någonting och det är för långt ner till marken.


Sista bilden som togs innan jag smet in i huset för första gången på hela dagen såg hörnet i trädgården ut såhär.


Och som sagt, i skrivande stund är alla tillbaka och kaos har åter intagit huset. Men snaaart, när de små sover, blir det kortspel och godis!

Dagsvill

Vad är det för dag idag egentligen? En fråga jag ställt mig många gånger idag. Och är det dag eller natt, morgon eller kväll? Det är fler än jag som funderat på det. Mina döttrar till exempel när de skulle lägga sig ikväll. Det är ljust! tyckte Molly. Och vi andra höll med. Så istället för att komma i säng klockan 19 som de brukar, var klockan 20:15 när de somnade med varsin hand i mina två.

Idag har jag vabbat med en frisk Moa. Inatt hade hon så ont i magen och jag var nästan rädd att det var magsjuka på gång igen. Men när hon vaknade i morse klockan 9 blev hon så arg för att inte hon fick gå till dagis när Molly redan var där. Från klockan 10 tyckte hon att vi skulle åka och hämta henne och när vi väl kom hem därifrån vid 15:30 lekte de som aldrig förr. När jag gick hemifrån vid 18 var de fortfarande ute och lekte. Systrarna Karlsson och syskonparet snett mitt emot. En konstig känsla. Här inne satt jag och Jimmy och tittade på varandra. Skönt men konstigt.

Så. Efter nio lediga dagar jobbade jag igår 8-20 för att idag vara hemma. Och imorgon jobbar jag sista dagen för den här veckan. Mycket märkligt. Sedan är det två veckor kvar till nästa lilla lov. Har jag sagt att vårterminen kommer att gå fort? Och för övrigt har jag en helt galen vilding i magen.

Bättre sent än aldrig.

Då var vårt underbara påsklov slut! Här kommer lite bilder från påskhelgen som innehöll en massa olika saker. Påskafton firade vi först hos Jimmys farmor och farfar.



Solen tittade fram och tjejerna spelade fotboll.



Väl hemma fick vi påskfirande gäster från Ängelholm. Mys i soffan.


Och sömn i soffan!




När påskafton blivit påskdag begav jag mig till kyrkan och sjöng lite innan nästa gäng med gäster dök upp. Denna gång från Uddevalla.


Helt underbara påskdagar har vi haft! Intensivt men väl förvaltade dagar. Vi har hunnit träffa så många som vi inte sett på så länge att man blir alldeles varm inombords. Man får helt enkelt låta bli att tänka på hur mycket man saknar så många och fokusera på hur härligt det är när man väl ses!

Dagen idag, då vardagen tog oss med storm, innebar för min del jobb 8-20. 21:05 kom jag innan för dörren efter bussresan hem och nu är jag ganska mör! Både APT och föräldramöte har gjort min dag och morgondagens arbetsdag kommer att kännas som helg i jämförelse!

Det är märkligt, hur länge man än varit ledig, så känns det som om man jobbat flera veckor när man varit på jobbet i 10 minuter. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Men nu räknar vi ner till nästa "lov", om tre veckor då vi är lediga mån, tis, ons plus min vanliga fredag. Vårterminen kommer att gå fort...

Fokus på bilder.

Nu är vi tillbaka i Halmstad efter några underbara dagar hemifrån. Vi inledde påsklovet med en dag i Göteborg i måndags. Att man inte åker dit oftare ändå. Effektiva var vi i alla fall, då vi lyckades få in en date med min kära barndomsvän Pauline med ny bebis Märta, ett besök på Universeum och en date med Jimmys kompis Tibbe innan vi avslutade kvällen hos min kusin och brudtärna (för 3 år sedan) Emelie med sambo. Det ni! Och Moa var överlycklig, för vi åkte förbi Liseberg 3 gånger!

På bebisfika hos Pauline. Om några månader sitter vi med tre små!


Fina Pauline!!


Några bilder från Universeum:






Och mys hos Emelie och Fredde på kvällen:



När det var läggdags för barnen satte vi oss i bilen och begav oss till Vaggeryd där vi tillbringade tisdagen och onsdagen. Semester! För i tisdags var mor min ledig och vi kunde sitta i solen och titta på barnen och prata ostört och igår var barnen hos favoritmoster så att vi kunde jobba.

Lite bilder på oss två för ovanlighetens skull!




Tisdagskvällen hade vi kvalitetstid på varsitt håll jag och maken. Han med svågern på sportsklubb inne i Jönköping och Milan-Barcelona och jag och syster i soffan framför en film och en skål med godis. Och alla barnen då.


Idag åt vi frukost hos mormor innan vi åkte hem och jag avverkade mitt fjärde och förhoppningsvis sista tandläkarbesök på ett tag. Nu har de skurit bort lite smått och gott runt min visdomstand vilket vi hoppas hjälper, för den var fortfarande inflammerad. Så idag är det flytande föda som gäller vilket innebar välling till kvällsmat för mig när Jimmy åt hamburgare. Och ska han äta godis framför tv:n ikväll så vill jag också ha något gott. I flytande format då. Muffinssmet!

De dagar som är kvar av påsklovet är ganska fullbokade. Imorgon är jag fotbollsänka då Jimmy ska tillbaka till Göteborg, men denna gång med Hallandslaget. På lördag blir det påskaftonsfirande i form av lunch hos Jimmys farmor och farfar innan vi får gäster från Ängelholm på kvällen. Påskdagen förgylls av Uddevalla-vänner som stannar över natten och måndagen avslutas med pyssel ute i Harplinge innan vardagen tar vid. Det känns helt okej. Nu dags att återgå till tv-myset.


RSS 2.0