Det blir aldrig som man tänkt sig...

Det är väl det som kallas livet. Jag hade tänkt mig en oplanerad dag idag. Efter att tjejerna lämnats på förskolan skulle jag och Oliver tagit en långpromenad, sedan skulle resten av dagen utan flickorna ägnas åt förberedelser inför advent. Framförallt julklappar till julkalendern. Sådant som bäst fixas med när de inte är hemma. Så blev det inte. Igår kväll, typ vid denna tid, då ljusen brann som mest fridfullt, Jimmy satt framför tv:n och jag datorn, hördes det där ljudet som man fruktar denna tid på året. Min fasa!!! Ett barn som kräks. Molly. Det var den kvällen. Och natten tänkte jag. Och dagen idag. Och helgen. Nu får vi det hela familjen. Av någon anledning tänker jag att tänker man sig det värsta kan det bara bli bättre. Visserligen blev det "bara" en gång för Mollys del. Dusch av nämnda barn, ommöblering av barn i övriga rum medan ovanvåningen sanerades. Tvätt, tvätt och tvätt. Och omplanering av dagen idag. För oavsett om detta var magsjuka eller inte kan jag INTE skicka varken henne eller Moa till förskolan idag tänkte jag. Därav 3 barn hemma idag och inte mycket gjort. Jimmy fick också stanna hemma. Smittbärare som han var/är. Ringer till dagis för att rapportera läget. "Går kräksjukan?" undrar jag. "Ja, vi har haft några fall". MEN SÄG DET DÅ SÅ JAG KAN HÅLLA BARNEN HEMMA!!! Nåväl. Idag hoppade Molly upp 7:15. Hungrig och mer alert än någonsin. Fullt omedveten om att docka, lakan och dylikt ligger i soporna. Jag ger mig inte på det. Madrasser och täcken är illa nog.
Så magsjuka, nej, det tror jag inte att det var/är. Men bättre att vara på den säkra sidan.
 
I skrivande stund spelar maken fotboll, barnen sover och jag avnjuter tända ljus och ensamhet. Visserligen med jour, men i alla fall.
 
Nu laddar vi för advent!

Familjebilder

Trött. Farligt nog har jag vant mig lite grann vid relativt god sömn. Ok att jag får mata 2-3 ggr per natt, men får jag bara sova däremellan är det överkomligt. Så när det kommer en sådan här period då jag förutom att mata 2-3 ggr även ska vara vaken däremellan blir jag en zombie. Även om det var precis såhär jag hade det för bara någon månad sedan. Märkligt så fort jag vänjer mig. Kanske är det novembers fel också.
 
Livet knallar på. Struliga nätter men dags-harmoniska barn. Lite Lucia-jobb i egoistiskt syfte för min del och snart jul. Någon liten julkänsla har väl smugit sig på, men inte så många ännu. Pepparkakscakepops har bakats och avnjutits men resten sparar vi lite till. Även om Moa gärna bott i ett året-runt-jul-pyntat hus. Därför var hon överlycklig när vi tog julkort för ett tag sedan. Vi har de senaste åren satt i system att i november ta julkort/familjebilder hos Mariasfoto, så även i år. Nedan ett par smakprov. I skrivande stund sover barnen, Jimmy ser fotboll inne hos grannen och jag, jag är något så konstigt som rastlös! Det ni!
 

Hej!

En liten titt ut från vårt liv som i slowmotion går i 1000 km/h. Det händer en del här. Samtidigt som ingenting händer. Skumt. Eller jag vet inte. Sedan sist har det hänt en del, mest för att jag inte skrivit på jättelänge. Jimmy har varit i USA. Trots stormen Sandy, har han också kommit hem. Livet före och efter USA. Lite så har det varit. Och nu är vi på andra sidan USA på något sätt. Livet rullar på. Livet är ganska mycket vardag just nu. Och det är skönt. Ovant. Det är inte så mycket drama som det varit tidigare i höst. Nu är det mest "Svensson". Och jag vilar i det. Jag vet att det drar igång snart igen, med alla utvecklingssamtal. Men just nu är vi hemma båda två mycket. Det är skönt. Tryggt. För barnen. För mig. Är jag trygg är barnen trygga.
I skrivande stund sover de trygga. Maken spelar innebandy och jag avnjuter ensamhet. I skenet av en massa ljus. Inte illa alls.

RSS 2.0