Det blir hotell inatt!

Det är sant! Hotell för mig och J och barnvakt åt M!!! Niiice! Me like. Födelsedagspresent från sis... Så snart ska vi bege oss. Dagen idag har varit bitvis intensiv och nu är det helt tomt och tyst! Eller inte tyst, jag har radion på för fullt! Syster med familj och M är på Busfabriken och lilla mamma är hos J:s farmor och farfar. Så jag är ensam! Vad gör man då? Är effektiv och får massor gjort? Eller njuter och gör sånt man aldrig annars kan? Vad tror du... hehe. Jag har duschat jääääääääääääääätteläääääääääääängeeeeeeeeeeeeeeeeee och gjort inpackning och rakat benen och sånt - inför vår hotellnatt.... ;) också har jag suttit vid datorn och lyssnat på musik på youtube och spelat spel online... Hur ofta kan jag göra det liksom? Lyx kan man säga! All energi som bara kan laddas laddar jag nu... För imorgon börjar det så smått och på måndag SMÄLLER DET! Flytt flytt flytt... oj oj oj... Helt plötsligt är det visst bara EN natt kvar i den här lägenheten!!!

Nu ska jag snart göra mitt bästa för att sanera lägenheten från tacksamma göra-bort-tilda-och-j-på-bröllopet-prylar som det faktiskt finns en hel del av i vår lägenhet... För ska mamma och syster med familj bo här inatt så kan ju ingen hejda dem om de hittar alla våra smaskiga böcker till och om varandra, filmer från förr och fula bilder... Så det ska jag hinna med innan alla ramlar in här, vilket kan ske NÄR som helst...
Så är det.
Hoppas orka med en uppdatering om hur det går med allt imorgon kväll innan den stora dagen D!

Får nog bli nå´t glas rött i hotellbaren ikväll också.... :) Me like...

Intensiv dag!

Väldigt intensiv dag idag! M sover rätt oroligt, så när hon vaknar alldeles för tidigt får hon sova mellan oss en stund innan vi orkar gå upp. Från att vi gick upp till vi åkte på babysim försökte vi packa ner tegelrummet... DAMMIGT! och alldeles för mycket saker! VAR ska vi göra av allt?! Även om det är förbrukningsvaror så undrar jag... Allt är inte förbrukningsvaror, även om jag önskar det vore det ibland... kolla bara in mina smycken som jag sorterade igår kväll till exempel:


Försökte hålla M på relativt gott humör, lyckades väl sådär. Hon sov bara 30 minuter också. Men simmet 12:15 gick bra! Härligt. Det är väldigt mysigt att bada hela familjen faktiskt... Surt bara att både Me och A var sjuka idag! Känns allt lite ensamt utan dem.
Efter simmet blev det hem och äta lunch, vilken inte var någon höjdare tydligen. Insåg att nästan alla barnmatsburkar jag köpt på mig innehåller mjölk i någon form, och eftersom M ser ut som en prickig korv efter något hon fått i sig så känns det onödigt att ge henne ännu mer prickframkallande mat... Blev mycket frukt istället så hon blev mätt. Världens åskoväder hamnade dock i vårt hem efter att vi fått post från CSN. Helt övertygad om att det var till J, men icke! Det var till mig, surprise surprise! Så nu är det tänkt att jag ska betala tillbaka mitt lån uppenbarligen... 2300:- i kvartalet. Det känns väldigt logiskt och lockande när jag i princip ligger back 700:- inför februari som inte ens börjat än. Tjoho! Vad gör man? Drar in på allt som dras in på kan! Ingen mer utemat, ingen mer bio, ingen mer träning, ingen mer nå´nting! FUCK!

I vilket fall som helst. Därefter bar det av till Maxi för att köpa mer mat UTAN mjölk i... och sen åkte vi till BB. M somnade 2 minuter innan vi var framme, och sov kanske 10 minuter innan hon vaknade igen.... typiskt! Men hon ville väl inte missa något kan jag tänka mig... Hälsade på den nya lilla familjen L-S! Kändes verkligen skumt att komma in där igen alltså! Fick nästan lite ångest. Jag njöt verkligen inte när vi låg där i somras, jag mådde bara jättedåligt och hade jätteont och fy katten vad jag inte längtar tillbaka!! USCH! Men idag trivdes jag, och lilleman var SÅ söt! Och LITEN! Shit alltså! Alla klyschor i världen bara regnade ner från sjukhustaket! "Tänk att man kan vara så liten", "Tänk att han fått plats i magen" och "Oj vad tiden går fort, det känns som igår M var så liten" osv... Självklart var kameran med!

J kommer ihåg hur man gör minsann!



M blev sur när jag höll i bebisen, men när han var hos sin mamma var hon mest nyfiken...


Stannade lite för länge för att hinna träna Core vid 17:15, vilket var tur, för då ringde en på vår Blocket-annons och vi sålde vår soffa och fåtölj minsann! Skönt att bli av med dem nu när vi har en annan soffa på G i nya lyan. M var på superkasst humör. Vi gjorde vad vi kunde för att muta henne till lugn så vi kunde äta vår hemmalagade pizza i relativ ro. Sedan har kvällen bestått av mer rens och släng och M roade sig och vi roade oss...:

Vi= roade, M= tjaa... skräckslagen?



M gillade iofs att sitta och riva i röran... observera bröllopskortet i banankartongen... :)



Flyttkartonger är underskattade!!!



När M ätit gröt 19:30 fick hon lägga sig, hon har bara sovit typ 40 minuter sammanlagt idag! Nå´n fas eller nå´t...? Har läst lite dagbok som jag hittade i rens-och-släng-vevan... Shit alltså vilket liv jag levde för några år sedan! Att jag inte stack tidigare?! Väntade väl på rätt prins kan jag tänka... hihi.

Nu blir det snart soffan efter lite data-tid. När M är vaken hela dagen blir dagen intensiv! Speciellt när hon tycker att dagarna ska ägnas åt att klättra på mig. Så nu är jag trött...


En gång och aldrig mer!

En enda gång ska jag ta mig an dagens ämne, "Att leva med en kronisk sjukdom" eller någon annan kvällstidningsaktig underrubrik... Jag tror inte på att "bli ett med sin sjukdom", att älta den om och om igen, och nästan presentera sig som "Tilda, jag har endometrios" typ. Det är inte min grej alls, längre. Därför ska jag bara göra det en endag gång. Jag tror inte riktigt på patientföreningar för sådana sjukdomar heller, för det hjälper inte. Tycker jag. Självklart kan man då och då i livet behöva ha kontakt med andra i exakt samma sits för att diskutera frågor som dyker upp och som ingen annan kan identifiera sig med, men att fastna i det, det tror jag inte på och det vill jag inte heller. Däremot kommer det dagar då det är svårt att ignorera det faktum att jag faktiskt har en sjukdom som gör vissa dagar väldigt pissiga! Idag till exempel, och då tänker jag skriva av mig en gång för alla, men ingen mer gång sen! Det är samma sak som människor som åker runt och håller föredrag om något hemskt de gått igenom. Kommer man någonsin över det man varit med om, om man ältar det gång efter gång efter gång? Hur tar man sig vidare då? Jag kan inte uttala mig i just den frågan eftersom att jag inte varit med om något tillräckligt stort och hemskt som skulle vara värt att föreläsa om, jag bara funderar mest.

Så tillbaka till mig. Jag väljer att inte fokusera på hur jag mår egentligen, för det hjälper inte, men att ha ont och ont och ont och ont hela tiden knäcker till slut! Att när man konsulterar läkare få ett "ät smärtstillande, det finns inte så många alternativ" är inte särskilt upplyftande, hur mycket jag än försöker ignorera smärtan! Vill helst inte diskutera skiten med någon heller, för nu är allt som det är. Vill jag prata, då gör jag det. För övrigt finns inte sjukdomen! När jag hade ont när jag väntade M fanns det ju alltid en anledning, hon sparkar där, eller hon trycker där, men nu känns smärtan bara så meningslös. Och när jag försökt stå ut med den och bara ta djupa andetag och tänka på något annat för länge så faller allt och det känns bara som "Varför jag?!" Varför vet de inte mer? Varför finns det ingen mirakelkur och varför finns det inga svar?! Också får man gråta en liten skvätt, förbanna ödet och gå vidare. Jag förstår att människor blir knäckta av sjukdomar rent psykiskt, jag tänker inte bli det. Känner redan hur det påverkar mig när jag får ner detta i skrift, men jag tänker inte låta tankarna dröja kvar där längre. Så kan det vara, så är det. Därför får det räcka med självömkan där, även om jag kunnat skriva kapitel om alltihop...

ANYWAY
Dagen idag har trots allt varit godkänd. Jag har fått ner 4 flyttkartonger med "dos" i... prydnadssaker och krukor och allmänt utfyllnadsmaterial. Det får inte plats mycket i en banankartong! Sen har J och M varit på babyrytmik, är faktiskt imponerad att de kom iväg! Jaa... sen har det blivit en 5000-stegs-promenad och ikväll scones. Ingen tjejkväll p.g.a. sjukdomar och plugg. Så kan det vara. Ska börja pilla på tegelrummet nu och packa ner lite smycken... har så mycket smycken så jag kan sälja! Kanske ska göra det.... hehe... Nä. Ordbajsar bara nu. En dag har gått, en dag mindre kvar till flytten! Gott! Förutom att det tär på kassan när hyran plötsligt steg...

J hälsar

Min födelsedag!!!

Då var man ännu ett år äldre, med en sjutusanmassa fler erfarenheter sedan förra födelsedagen! Det har ju hänt en del sen dess om man säger så!
Dagen började med att min grattiskommitté bestående av J och M kom och sjöng för mig klockan 9 i de fina prickiga partyhattarna som nu blivit tradition i vårt hem! En annan tradition är Yoggi drömyoghurt med smörkola-smak till frukost när man fyller år, så det blev det också.





Min grattiskommitté:


M försöker blåsa... gick sådär...



En hel hög med paket och löfte om fler blev det minsann: (se bild nedan)
Danielle Steel-bok (mina samlarobjekt...)
Följande barnfilmer som jag faktiskt önskat mig:
Ice Age
Hitta Nemo
Monsters Inc
Svarta underkläder
"En kärleksförklaring" (en fyll-i-bok om vad J tycker om mig typ.... UNDERBAR att läsa! Tack älling!)
Bad-grejjer (nu när jag ska flytta till badkar!!!! :) )

Jag öppnade kortet från mor och far med 4 trisslotter i också. Vinst på 2 av dem!! 75:- totalt! Tack tack :) Efter frukost spelade vi yatzy och när M sov förmiddag passade vi på att kolla film, det får man göra på förmiddagen på sin födelsedag! En födelsedagsfilm blev det, Monsters Inc. De är underskattade de där filmerna... Lunch till M och oss och sen förberedde vi eftermiddagens kalas med framdukning och allt vad det innebar.

Några av gästerna:




Jag öppnar paket!


Kalas här 14:30 - 17 då hela J:s familj var här och åt mackor och tårta. Ännu mer sång och paket och när de gått var det bortplockning av allt och diskning. Paketerna här innehöll:
Smycken
Pengar
Doftljus
Bad-grejjer
Necessärer

Här är alla dagens presenter:


Nu har klockan hunnit bli 18 och J och M kollar handboll och jag varvar ner framför datorn. M tjatar...: mamaaaamaaaaaaaaamaaaaaaaaaama, MAMMA såklart! :) Härligt. Önskade mig en bebis i födelsedagspresent, men den vill visst inte komma ut... P: du får ta ett snack med den nu!
Ikväll ska vi se Saw 5, ska bli spännande att se om den håller måttet med de andra 4... också blir det hamburgare. Smidigt och gott! Sen var årets födelsedag till ända! Så kan det gå.
Veckan som ligger framför är späckad totalt! Som tur är har J bara skola de dagar som börjar på T! Bra, för nu ska här packas! Om en vecka flyttar vi!!!

Helt slut!

Känner inte för att blogga alls. Varför gör jag det då? nää du... Gick o la mig 21:00 igår kväll och sov till 08 idag. Helt slut ändå. Behöver sol, vår och ljus! Har aldrig känt så innan på vinterhalvåret. Trött av det jag vet ligger framför? Ynklig och allmänt... jag vet inte. Full dag idag med start på Friskis&Svettis. Duktigt. Därefter lunch på stan med underbara barnvakten med växande mage. ALLA verkar vara på tjocken nu ju! Bara idag har jag fått veta 2 nya! Där ser man... babyboom när det inte finns jobb? Anyway. Direkt från lunch och stan till svärmor och fika. Därefter en 5522-stegs-promenad, givetvis förbi nya lyan... :) Tur man flyttar dit snart innan någon polisanmäler mig för spioneri eller något. Hem, gjort nytta såsom dammsugit, städat toan osv. ikväll. Nu är klockan 21:04 och jag skulle kunna tänka mig sängen. Får dock bli soffan och en bok i knät på handbollstittande J.
Allt bra annars.
Lägger in ett par bilder som E passade på att knäppa när hon och M slapp köra spinning...:



Full rulle, lägenhetsredovisning och snart te...

Försöker späda ut alla kompakta tankar med mycket att göra. Idag begav sig jag och maken (får snart kalla honom det i alla fall) till staden. Där fick jag minsann vårkänslor! Granen nere och solen sken! J skulle köpa födelsedagspaketer, så jag fick inte gå med honom. Inhandlade 3 bodies till M som helt plötsligt växt ur alla sina... Hem, lunch och sedan öppna förskolan. En promenad efter det och var hemma halv 5. Då var mina dagliga 10 000 steg gångna. Skönt! Lite middag och sedan kören. Alltid kul på kören faktiskt! Det lockar fram gott humör och skratt. Också måste man koncentrera sig lite också. När "Andra avenyn" är slut ska det bli café här i köket för mig och J. Sitta ner, spela lite yatzy, prata lite. Älskar honom. För er som undrar om projektet så är det stora grejjer på gång i vår, dock inte så privat som ni tror... hehe... Redovisar så fort jag kan och allt är spikat! Men det är körens vårprojekt det handlar om, och jag är lite spindel i nät. Som jag brukar vara... emellanåt. Anyway. Ni som undrat om varför jag flyttat så mycket kommer här en förklaring och redovisning av mina lägenheter...

Aug. 2003 - Juni 2004. Flyttade till en 3a i Halmstad på ett inte helt lugnt och fridfullt område. P.g.a. oroligheter med överfall och inbrott (det lät värre än det var kände jag, men i alla fall) flyttade vi (jag och min dåvarande sambo) så fort vi fick tag på något annat till en ny lägenhet.

Juni 2004 - Okt. 2005. Bodde med min dåvarande sambo i en 3a närmre skolan. Sprang dock på en viss J som gjorde att jag ville flytta från min dåvarande sambo.

Nov. 2005 - Feb. 2006. Bodde i en tillfällig 1a under tiden jag försökte hitta något permanent boende.

Feb. 2006 - Dec. 2006. Bodde i en 1a och trivdes jättebra... tills jag och Jimmy råkade titta på en lägenhet som vi bara inte kunde tacka nej till...

Dec. 2006 - Feb. 2009. Bor vi i vår 2a som vi gjort om till 3a... den är lite för trång och lite typ ingen balkong och inget badkar, så nu vill vi till större!

Feb. 2009 - ? Ska flytta till en 4a på 96 kvm. 2 badrum, badkar, tvättmaskin och tumlare, balkong, barnvänligt område, eget rum till M, kontor! och ja... Så är det! Där stannar vi tills vi kan köpa hus hoppas jag! Men man vet ju aldrig... Kanske skulle testa att lägga ut en planlösning så ni får se hur vi ska bo? Ska jobba på det...


Nä, 3 minuter kvar till cafét...

Tankar till alla som lever med ovisshet just nu... önskar jag kunde göra mer än bara tänka!

Back in Halmstad!

Då är jag tillbaka... för att stanna! haha, ett tag i alla fall. Nu är det mycket uppbokat på helgerna här, så nu blir det Halland framför Småland ett bra tag! Exakt 2 veckor kvar innan nästa lägenhet, den 6e på 5 år... Inte illa jobbat. Hittade förresten alla mina patientbrickor genom åren. Eftersom jag åkt som en jojo in och ut på både den ena och den andra avdelningen på sjukhus och alltid bott på olika ställen så har det blivit något av ett samlarobjekt... hahaha. Nu har jag tänkt stanna på nästa ställe ett bra tag, och hoppas det inte behövs patientbrickor i samma utsträckning heller!
Anyway
Inte helt kul dag faktiskt. Jag brukar vara ganska bra på att tänka positivt, ha bra tålamod, diskutera och se saker ur många olika synvinklar. Men ibland faller det helt pladask. Typ idag. Emellanåt. Inte hela tiden, för jag är hela tiden medveten om att "nääädu tilda, nu tänker du negativt igen". Det finns vissa människor som faktiskt inte verkar kunna säga "Jo tack, det är bara bra!" när man frågar hur det är. Såg en sån i periferin när jag var och handlade idag. Jag har jobbat ihop med henne för längesen, och då hade hon alltid alltid något att beklaga sig över. Vad jobbigt det måste vara! Och idag i kön sprang hon ihop med någon bekant som frågade just "Hur är det" och personen i fråga började klaga över än det ena än det andra. Stackars människa! Dagen blir som du vill att den ska bli! Du väljer om du är irriterad, lycklig, arg eller glad! Ingen annan! Jag försöker tänka så! Det behövs just nu! Nästan lika mycket som jag skulle behöva en anonym blogg. Fortfarande! Både tråkigheter och allmänna jobbigheter för tillfället. Men jag väljer att acceptera att de existerar men även att jag inte kan göra något åt det just nu. Vissa saker är inte värda att lägga energi på! Så är det.

Dagen idag. Åkte från ett snöigt Vaggeryd klockan 10 och var således i Halmstad kvart i 12. Vi var ju självklart tvungna att ta svängen förbi vårt blivande hem... Rensade ur köksskåpen och skickade med spillet hem innan chauffören åkte tillbaka till snöiga Småland med en bil som inte går att fälla sätena i... eller hur det nu var. Lite dötid innan svärfar med flickvän kom förbi. Trevligt trevligt! "Vi-tittar-förbi-tittar" är alltid så skönt, för man behöver inte anstränga sig någonting alls och allt får bli som det blir. J är i alla fall inte lejon-man-långhårig längre tack vare E! :) Mycket tacksam för detta. Jag begav mig vid 16 till min julklapp... "Massage special 80 minuter". Snacka om att jag hade behövt det en gång i månaden minst! Jag kände mig i och för sig som en pizzadeg och emellanåt fick jag profylaxandas... mina muskler är visst inge vidare alls... Och jag kommer lätt ha träningsvärk i hela kroppen imorgon! Visste inte ens att vissa av alla ömma muskler fanns... nu vet jag! Men hon berömde min fina hy i ansiktet när timmen helkroppsmassage avslutades med ansiktsmassage och behandling! Me like! Däremot försökte hon pracka på mig en badolja för så mycket som, håll i hatten, 495 spänn!!! Hahahaha. Trodde hon skämtade. Det gjorde hon inte.
Hem på cykel (har jag skrivit en utläggning någon gång om hur härligt det är att cykla? T.o.m. i Halmstads motvind? anyway) och avlöste J i dörren. Han hade fotboll och jag hade M. Vi åkte vagn. Eller hon. Tog en fjäskpromenad på 5000 steg till bibliotek och affär. Varför ger jag mig på att GÅ och handla ENSAM med VAGN när vi ska ha hur mycket som helst? Hem, packa upp, gröt till M, in i duschen och sedan, efter ombytta roller i dörren med J var det tjejkväll. En helt underbar sådan! Gjorde planer för helgen och pratade om allt och så som tjejkvällar SKA vara! Underbart! I helgen blir det galej minsann!!! Gott!

Kom hem för en timme sedan och nu är det hög tid för säng och sömn!
Riktigt stora projekt på gång också mellan varven... kan tyvärr inte berätta något om det just nu, men kanske imorrn kväll... ;)

Tyst ensam söndag...

Lite rastlös i Vaggeryd idag. Mor och far är i kyrkan minsann och M sover förmiddag. Springer runt och letar efter min Kafka, men hittar honom ingenstans. Måste (nä, måste inte, vill!) passa på att läsa här när jag har tid och tillfälle! Bloggar lite istället. Har några stycken "To-Do" innan det bär av hemåt imorgon igen. T.ex. fixa lite pappersarbete till styrelsemötet på tisdag. Hmm... eeeh... läsa lite Kafka då... Fundera över veckan som kommer, v. 4 helt plötsligt... Stör mig lite att jag är här och inte hemma min heliga söndagkväll, men så är det när ensamheten, tystnaden och tomheten sänker sig över S-vägen 3 i Halmstad. J är på heldagsutbildning idag nämligen. Har insett att veckan som ligger framför är ganska bokad, eller i alla fall lite ;)
Måndag: Åka hem från Vaggeryd, rensa ur och skicka med saker hem med min chaufför. 16:00 - 17:30 "Massage special" på Form, min julklapp... UUUUUUUUUUNDERBAAAART! Sen pyssel med tjejerna på kvällen...
Tisdag: Får nog bli öppna förskolan en sväng, komma ut lite, träffa lite kul folk... 12:30 - 16. Sedan styrelsemöte samt övning 17 - 20:15.
Onsdag: Babysim 12:15, vilket innebär 11:30 - 13:15, sen vara slutkörd ett tag...
Torsdag: Underbar spinning och styrka 10:00 MED barnvakt av E!!! :) Tack tack! Sen lunch på stan med nämnda ängel. Ska bli så kul att se om du växt! ;)
Fredag är enda dagen v. 4 som än så länge är obokad av vardagarna... Sen är det födelsedag på söndag minsann, så vi får väl se om jag pallar styra upp ett kalas på lördag eller söndag.
Måste ju hinna gå hem till K-vägen och kolla läget och tjoa på blivande grannarna någon dag också!

Så du som är sugen på att ses, kolla in mitt schema och ring och boka in något i något hål... :)

Sen är det bara en vecka kvar till flytt! Två veckor kvar idag, eller, ja, imorgon då. Men ändå! :)
nä, nu ska jag leta vidare efter Kafka!

Jag behöver en anonym blogg...

Det är väldigt frustrerande när jag känner att jag behöver skriva av mig och det bara inte går!!! Att skriva av mig har alltid varit mitt sätt att få ur mig saker och ting. Vad är ditt? Sen om det har varit med melodi eller inte, det spelar ingen roll. Det kan vara ganska förlamande ibland. När jag är riktigt arg till exempel och ska ta en diskussion. Jag kommer inte på ett enda vettigt ord, men sen, när jag kommer till en dator eller ett block, då kan jag skriva ner allt som jag skulle sagt! "Jag skulle sagt igår vad jag kom på häromdan, men nu är allt för sent..." För å citera Lasse lite... På tal om Lasse så har jag ett dokument i min dator som heter "Tack Lasse" med ett axplock av underbara saker HAN skrivit på tal om att skriva av sig. Kanske ska dela med mig av det någon dag? Och på tal om min dator så kan jag tala om, kära vänner, att jag inte sitter vid min dator för tillfället, utan är i Vaggeryd vid mammas dator... Mycket flängande fram och tillbaka blir det, men så är det när en ensam helg nalkas utan familj i staden...

Igår, när mor min var i staden, var vi och åt lunch där vår bröllopsfest ska äga rum... Känns väldigt skumt att mitt i flyttplanerna ställa om huvudet på bröllopsplaner! Mycket planer nu känner jag! Jag tar en dag i taget, en vecka i taget, en månad...

Ska gå och lägga mig nu. Hade kunnat skriva tusen och åter tusen rader idag... men som sagt, jag har ingen anonym blogg...

Det var ju blogga jag skulle göra!

Ha! Här sitter jag och "fönstershoppar" på internet... eller... hmm... ja, bara glider runt och gör ingenting egentligen. Mailar lite... Jag har så lätt för att skjuta upp att svara på mail, jättedålig är jag på att svara ibland. Men nu har jag bockat av lite mail som borde varit skickade i förrgår typ :) Känns bra! M sover och J har fotboll och det är tisdag. Det har varit en bra dag faktiskt. Somnade med fruktansvärd huvudvärk igår, men dagen idag var det inget fel på. Det gör så mycket att bara komma ut på någon grej så blir inte dagen en enda stor degig klump! Det är ju faktiskt det alla dagar är! En klump deg. Eller lera! Lera är bättre. Sen sitter man där på morgonen med leran i handen och funderar på vad man ska skapa idag. Det är ju bara jag i hela världen som kan bestämma vad jag vill göra med varje dag! Så filosofiskt... men det är ju så när jag går hemma. Inga krav eller måsten egentligen. Skumt. Och skönt ibland! Det blev öppna förskolan av lerklumpen idag bland annat. Jättetrevligt. Att komma ut och göra precis det man gör hemma, fast med sällskap! Fikar lite, leker med de små lite. Och pratar bort timmarna. Härligt.

Kvällen ägnades delvis åt styrelsemöte. Alltid trevligt att blanda upp all mamma-tid med lite vuxentid där det är 18-årsgräns, haha, eller nåt. Jätteskönt! Jag behöver få vara bara mig själv ibland, liksom vi alla gör, och inte bara Tilda, M:s mamma. Funderade lite på det där med egentid och hobby igår mitt i huvudvärken. J har ungefär 10 sådana timmar i veckan! Vad har jag? 2... Det kan bli en lång diskussion av det, men han har ju karriärsmöjligheter och det ena med det tredje. Viktigast av allt, ber jag honom stanna hemma, då gör han det. Så tisdagen kommer alltid att vara min. Tack för det! Funderade lite på personkemi mitt i mötet. Det är skumt. Vissa människor går det bara inte att förstå eller komma överens med! När jag tittar i backspegeln ser jag tydligt sådana som jag kanske gjorde något litet försök att lära känna, men det rann bara ut i sanden. Samma sak här. Det riktigt känns vilka jag trivs med och vilka det inte går lika bra med. Konstigt då att man ofta inom barnomsorg och skola kräver att alla barn ska leka med alla! Nog om det. Bara en tanke.
En annan tanke idag är att vill jag träffa någon, då tar jag väl mig tid och lust och ork och tar kontakt och ser till att ses? Eller sitter jag hemma och gnäller och undrar när den person jag så gärna vill träffa ska ringa eller knacka på dörren? En tanke till... Mycket tankar blir det när ensamheten slår till och jag får tänka i fred! :)

Såg förresten att en av de "högsta" nyheterna på aftonbladet idag var att barn under 2 år inte ska titta på tv. Var det något nytt? Det har väl forskarna vetat länge? Jag läste en bok om det för ett halvår sedan, och den boken var inte ny... Hmm...

Annars idag har vi visat vår lägenhet för de som ska bo här efter oss. Så skönt att fått det bekräftat att det blir så! Underbart! Snart får jag börja räkna ner på riktigt! Först till födelsedag, sen en vecka till till flytt! Gott! Och E, jag vill gäääääärna ha flyttkartonger! :)
Nu ska jag surfa vidare innan J kommer hem...

God kväll gott folk

Söndag kväll. Faktiskt en av mina favoritkvällar! Skumt. Kanske för att jag inte jobbar och således inte heller lider av någon form av ångest inför veckan som kommer? Vad vet jag. Det är mysigt med söndagkvällar när jag och J sitter i soffan och planerar veckan framför. Dagen idag har gått till att bara göra ingenting... När M vaknade i morse 8:30 lyfte jag över henne i vår säng där hon brukar få ligga och tjöta tills vi pallar oss upp. Men idag somnade jag om direkt och vaknade 10:50. Då hade J och M varit uppe i 2 timmar. Skön sovmorgon till mig, tackar tackar! Bara segade hela förmiddagen, på ett sådär skönt sätt som man får göra när allt städ och plock som skulle göras blev gjort igår! M sov lite och sen begav vi oss till svärfar för middag och sällskap. God mat och nymodiga roliga nostalgiska leksaker till M. Jag fick bege mig därifrån ett tag för att hämta upp efterlängtade banankartonger som supersnälla O fixat undan på Maxi. Tack O för det! Nu kan vi så smått börja packa... 12 kartonger fick jag in i bilen... det hade nog gått in fler, men 12 är en bra början. Fick en upplösning på fallet "var är alla banankartonger som brukar vara på Maxi" också. I Litauen visade det sig. Jaja. Där ser man. 12 är dock här. Skulle packat lite idag tänkte jag, men de är tomma än så länge... För väl hos svärfar fick jag underliga sms av mor min som jag inte brukar få. Jobbig feeling och störtsäker på att något hemskt hade hänt. Ännu mer trodde jag det när hon bad mig ringa så fort som bara möjligt, och när jag väl ringde och sa att vi var hemma sa hon bara "Bra" och la på. Shit. Jag hann gå igenom många olyckor och dödsfall inom familjen kan jag säga innan..... de stod utanför dörren!!! Mor och far, helt apropå och sa "hej, får vi te?". Där ser man! Mycket trevligt. Det är SÅ jag önskar att det alltid va. Att de inte hade 15 mil utan kunde titta upp lite hur som haver och bara vara. Bara gjorde ingenting gjorde vi. Och drack te då. Som jag silar i kaffebryggaren!!! Behöver ny tesil! Får önska mig det i födelsedagspresent... Anyway.

Mor och far åkte hemåt 19:30 och kvällen har ägnats åt home-made hamburgare (SÅ gott) och en riktigt bra film. "Tolken". Tror det mer och mer blir min genre, thriller. Förut var det faktiskt (vågar knappt erkänna) romantiska komedier... men de är ju sjukt förutsägbara, så nu får det bli thriller. Och "Tolken" var en action-thriller som jag rekommenderar!

För övrigt jagar jag fortfarande hyresvärden och lider med de som behöver veta mer än vi! Människa! "Ni får besked i helgen". Han har 10 minuter på sig.

På tal om ketchup så såg jag lite bilder från ett visst bröllop som ägde rum i lördags. Sur blev jag. Eller. Äh. Ibland är jag visst sådär tjejig som jag ALDRIG annars är! Men jag har vissa tankar angående vårt bröllop (5 månader kvar på tisdag!) också ser jag att SÅ många av de idéerna fanns med på lördagens bröllop... suck. Men för att citera bruden i fråga "Om ett halvår är vi bortglömda" så finns ju hoppet att ingen kommer ihåg hur deras bröllop var... Jaja. Att jag ens bryr mig.

Lite tal innan jag slutar för denna gång:
8 dagar till efterlängtad julklappsmassage
14 dagar till födelsedag
21 dagar till flytt
1 månad och 1 dag till romantisk weekend
5 månader och 2 dagar till bröllop!!!

Me like 2009!

En helt vanlig dag helt enkelt

Men först lite rapport från gårdagen. Jag, L och M var alltså i staden och åt och drack gott. För att dra den korta versionen. Vi hade supertrevligt och när vi kände oss färdiga på Lilla Helfwetet vid 23:30 begav sig L hem och jag och M for vidare och gjorde stan till 02:00. Det är skumt, för ibland när jag tänker på och längtar efter att gå ut så tror jag att det ska vara som det var när jag var 20. Också kommer jag ut och inser att "är det inte roligare än såhär". Det var jättelite folk ute igår, och jag tycker synd om de singlar som ger sig ut för att "hitta någon". Slutsatsen om igår är nog att vi hade superkul, och restaurangbesök gör jag gärna ofta men utgång, det räcker någon gång per år. Känns det som. Jag vet inte. Kul hade vi i alla fall! Och en del känningar sprang jag också på minsann. På "Morfars". Det är visst där det händer nu för tiden...

Idag hade J träning 9-11 så jag, som inte var jättepigg i morse efter att kommit i säng vid 3, fick ta M när hon vaknade. Vi låg och myste och tjötade i sängen till 10 då hon åt frukost. Vid 11, när J kom hem, cyklade jag genom stan till Gula Villan där goa E tog bort mina naglar. Alltid härligt att få dit naglar och få känna sig sådär jättefin, men faktiskt ganska skönt att bli av med dem också när de vanliga ändå växt ut en bit. Nu är det lättare att skriva sms och dator igen. I-landsproblem!

Haft värsta energin idag, förmodligen p.g.a. cykelturen i förmidags. Städat, handlat och jagat banankartonger... Om 3 veckor och 2 dagar flyttar vi! Men har inte en  enda banankartong! Att det ska vara så svårt att få tag på! Anyway.
I eftermiddags kom inte M till ro för att sova, så jag la mig med henne en timme. Myspys! Kvällen har tillbringats med bad och mys i soffan och nu kom J innanför dörren med pizza!!! Jiiihaaa! GOTT!

Så såg/ser min lördag ut :)

Bättre sent än aldrig... och dagen idag... och längtan till imorrn...

Kan bli långt... Mycket bilder i alla fall :)
Ang. bättre sent än aldrig kommer här lite dokumentation från vår lyxtid i Vaggeryd över jul och nyår... Slänger även in någon bild från julafton och dagarna däromkring...
Here we go...

Såhär fina var vi på julafton minsann!


Och på juldagen, när det firades jul i Vaggeryd såg vår lilla familj ut såhär:

Bror med flickvän i bakgrunden, och jag och M tittar på tomten antar jag... :)


Lite stök efter att den 3e och sista tomten varit i farten:


Allmänt mys på B-stigen i V-ryd:


Såhär fin var M på nyårsafton:


Å såhär såg vi ut:


Lite andra bilder från nyår:
   Jämn kamp i Singstar!!
Tolvslaget här ja! Observera det skumma datumet på mina bilder från kameran...

Årets första dag tillbringades delvis på Hjortsjön i Vaggeryd. Helt underbart!!




Sådär ja. Åter till nuet. Idag ställde jag klockan. HUR ofta gör jag det nu för tiden liksom? Aldrig? Anledningen idag? Ett spinning/styrka-pass! Galet, men så är det. Helt underbart skönt att komma dit och cykla musten ur sig! Speciellt när M fick stanna hemma och mysa med pappan sin. Då fokuserar jag och cyklar som bara den! Hem i snöovädret och lagade kalops minsann! Helt förvånad själv! Speciellt eftersom att det gick att äta, vilket inte brukar vara fallet när jag lagar mat... Det är därför jag inte lagar egen barnmat... och tänker därför inte heller ha dåligt samvete för att jag köper mat till M. Nog om det. J hade skola och jag plockade ner M i en för stor overall och ner i vagnen. Dagens promenad blev inte särskilt lång. Dels för att jag tränat så duktigt på morgonen och dels för att M inte ätit tillräckligt för att hålla sig en hel jättelång promenad. Färden gick till vårt Ica för inhandling av gröt med äppelsmak, för banangröten passade visst inte fröken. Väl på väg hem hände det jag väntat på... jag halkade, flög i luften och ramlade. Platt fall. Värt att notera är dock att jag höll i vagnen hela tiden, utan att dra den med mig ner. Det ni! Vad ännu mer värt att veta är att jag flög upp fortare än jag flög ner och var rätt säker på att benet var av ett tag. Skratta eller gråta? Bet ihop, gick hem och somnade på soffan med M på magen. Benet är ömt men inte värre än så. Tur! Vore snyggt med ett brutet ben lagom till flytt och så... Men kul såg det nog ut!
Nog om det! Kvällen ikväll har varit hysteriskt mysig. M somnade klockan 20, som vanligt, och vi har ätit gott, myst allmänt och spelat spel! Det är underskattat med spel! Klockan har hunnit bli 23:15 och dags att sova. J är ledig imorgon, skönt!

OCH imorgon kväll ska jag ut på galej minsann! Vårt lilla "mamma-gäng" på 3 pers ska helt plötsligt inte vara mammor tillsammans, utan allmänt bara tjejer som har trevligt med god mat, god dryck och väääldigt trevligt sällskap! Det ska bli så kul och skönt att komma ut lite "i fred" så att säga. M ska mysa hemma med far sin. Hoppas det blir sent! Så vi får riktigt riktigt trevligt! Det lär vi nog få... Bara känslan av att få klä upp sig utan att det blir förstört av barnkräk är värt alltihop! Nä, time to bed!

Måste bara kasta in en underbar bild på M från idag...


ps. ingen hyresvärd idag heller... undrar om han existerar!?! Finns det ingen regel för hur anträffbar en hyresvärd ska vara?

En snabb fråga...

... till dig som läser min blogg emellanåt...
Föredrar du flera små korta inlägg eller ett långt? Bara undrar nu såhär innan jag ska skriva dagens inlägg... För om du föredrar ett kort inlägg måste en del gallras bort... Bara undrar...
2 min. till micron plingar och min mat är klar...
I´ll be back later...



Jag trivs redan!

Vi har inte ens flyttat dit, och jag trivs redan... Antar att denna blogg kommer handla en hel del om vårt nya boende och längtan dit... Har även idag tagit en lååååååång promenad innehållande en titt på nya lägenheten och lite barnmatsinhandling i vår kommande ica-butik. Mycket godkänd butik. Kassörskan packade till och med ner varorna åt mig. Tack! Gick idag hemifrån 16:11, var vid lägenheten 16:54, där var kolsvart idag igen för övrigt. Gick direkt till Ica och var framme 17:07 (Det tar 13 minuter att gå till Ica alltså). Hemma igen 17:44 efter att slagit ihjäl några minuter på hemvägen med svärfar. Mötte honom på vägen... 9329 steg, 4,85 km. Vet inte hur väl det stämmer, men ändå.
Nu är även lakan rensade, täcken slängda och filtar undanlagda. SKÖNT! Det tar sig (som pyromanen sa). Dock ingen JR Strössel idag heller... Kvar att sortera är: Cd:s, filmer, böcker och köket. Låter inte så mycket, men det kommer säkert att vara det...

Idag var första gången på babysimmet för den här terminen. Det gick alldeles utmärkt. Lite taskig tid bara
(12:15) eftersom att M brukar sova precis då, och sen äta, men men. Hon däckade i bilen hem sen och sov 2 timmar. Lunchen blev således uppskjuten till klockan 15. Hon verkar dock inte må dåligt av det. Lite allmänt strul innan vi väl kom igång eftersom att vi inte fått varken information eller inträdesbiljett än, men det löste sig. När vi kom hem låg brevet i hallen.

Nu är klockan 18:02 och J kommer när som helst. Ikväll blir det bara mys och ingenting mer! Skönt. Kanske lite småplock, kanske inte. Vi får se helt enkelt. Imorgon ska jag på spinning/styrka... Utan M... Det kan bli jobbigt... men som sagt. Bröllopsform 2009!

Mat, kaffe och en promenad!

20090106
Det är vad som behövs ibland! Det kan bli så segt när båda bara går hemma och segar runt i samma smet... så efter middag och kaffe med smörkolasmak idag packade jag ner M i vagnen och gick. Och gick och gick och gick. 90 minuter i snålblåst, men jag hade mössa! :) Det tar alltså 45 minuter att gå till vår nya lägenhet. Det var dit vi gick. Snokade lite. Längtar lite. Det ska bli så mysigt och skönt att flytta dit! Inser dock att balkongen är mindre än jag trodde, men det var det enda. Jag har väldigt svårt att tro att någon bor där just nu, inga gardiner, nerrullat i vissa rum och precis kolsvart överallt... hmmm? I alla fall. Jättemysig innegård och bra med parkeringar. Lägenhetsförråd på gården och mycket lekplats/grönt och många cykelställ. Spännande! Får ha det som projekt att ta reda på vilka vägar och kringelikrokar som är smidigast för att ta sig dit och därifrån till olika saker. 9716 steg blev det i alla fall och jag är på mycket bättre humör än innan jag gick!

Vad det gäller JR har det inte hänt någonting. Får väl börja jaga honom imorgon igen, när helgen är slut. Suck. Inte för vår del, snarare för de som vill veta om de får flytta in här efter oss! Nog om det.

Dagen igår ägnades åt garderobsröj å det grövsta! Det är pinsamt och helt sjukt hur mycket kläder jag har! Stod med en blå diesel-klänning och funderade fram och tillbaka, sen insåg jag att jag hade den på mig när jag slutade 9an, för 10 år sedan!!!! Hallååååååå! SLÄNG DEN! Eller ja, skänk den i alla fall. Vårt hem har blivit ett sorteringsobjekt känns det som. Vad gäller kläderna är i alla fall mina färdiga. Och M:s. Detta har resulterat i en låda med "utklädningskläder", en låda med urvuxna kläder för M:s del, en låda med sommarkläder, en kasse med mammakläder, en sopsäck som ska skänkas, en sopsäck som ska slängas och en sopsäck som ska till Vgd och lilla mamma. Hon kanske vill ha lite "nya" kläder... :) Det är mycket samvete när det gäller kläder... även om jag inte använt vissa plagg mer än 2-3 ggr och VET att jag inte trivs i dem, kan jag bara inte göra mig av med dem just för att jag fått dem av någon... Det är ju inte det att de inte är snygga, för det är de! Men jag trivs inte i dem... jaja. Nog om det. Igår kväll var vi i alla fall hos relativt höggravida P och hennes något nervösa O. Mycket god mat, trevligt sällskap och roligt spel! Hem mitt i natten efter bilfärd i 12 minus. Idag var det dock 2 plus....

Idag har vi handlat, sorterat tvätt, degat i soffan, bara dragit runt och inte gjort någonting, och tagit en kalaspromenad! Det börjar bli dags nu! 2009 och bröllopsform!!! Kanske ska ta den där rundan en gång om dagen. Bara för att få till 10000 steg och få bekanta mig med vårt nya hemområde? 90 minuter om dagen kan jag väl avvara!?!

Nåväl. Imorgon börjar vardagen. Då blir det babysim! Spännande. Det var ju ett tag sedan. Sedan blir det till att se fram mot fredagen, vilket jag redan gör! Som bara den! Det ska bli SÅ kul! Berättar mer någon annan dag...
Haj så länge

Det finns så mycket att skriva!!!

Tänk, för 1 månad sedan skålade jag och J för vår 4a. Då visste vi inte att den existerade, eller att vi skulle få någon över huvud taget, och om 30 dagar flyttar vi in!!! Det känns helt fantastiskt! Så mycket som faller på plats! M ska få eget rum, vi kan äntligen sätta henne i dagiskö, för att nämna något. Jag räknar ner och har så smått börjat sortera och planera. Idag var det en bråkdel av alla våra kläders tur att hamna under lupp. Tröjor som legat i förrådet i två år... inse att jag inte kommer använda dem!!! Varför är det så svårt att slänga?!!? För att inte tala om M:s kläder... Nä, hon kommer inte växa tillbaka till stl 56, men nästa eventuella lill* kanske "behöver" just dessa miljoner klädesplagg? Suck. Det är inte lätt att sortera, men ack så nyttigt och skönt! Jag är på väg i alla fall. Mer om allt flyttstök framöver...

Ingen rolig början på dagen dock. Eller, inget jag borde hänga upp mig på, men i alla fall. Jag har jagat vår hyresvärd sedan 30e dec. för att säga upp denna lägenhet och kolla av om det är ok att vi fixar hyresgäster efter oss. Utan resultat. Jag har nog ringt 500 ggr utan att överdriva. Vad gör man? Igår kom jag på att någon som borde känna hyresvärden, låt kalla hyresvärden JR, har en yogastudio i vår källare, så jag ringde henne. Hon sa att hennes sambo också är delägare i förvaltningen och borde också kunna besvara min fråga. Hon visste inte vad min fråga var, men lovade be honom ringa upp mig igår. Vilket inte hände. Jag ringde henne idag på morgonen igen, då jag även ägnat åtskilliga samtal till JR utan resultat. Yogamänniskan sa: Jag har pratat med min sambo och JR, nä, inte JR, men min sambo, och de är inte intresserade av att hjälpa er!!! Eeeeh? Ursäkta?!?!?! Kan vi få säga upp vår lägenhet? Kan man säga så när man är hyresvärd? När jag förklarat, kanske inte jättevänligt men bestämt att vi måste väl i alla fall få säga upp vår lägenhet kom det fram att hennes sambo satt bredvid henne och tog till sist samtalet. Miffon!!! I eftermiddag fick jag i alla fall ett sms från JR som är huvudansvarig. Han existerar visst! Coolt.... Suck alltså.
Anyway, nog om det

Det finns många Johannor i min bekantskapskrets på olika sätt och en av dem har vi fördrivit denna lördagkväll med. Så trevligt! Och mysigt och alldeles för sällan... Saknar dem så! Gäller att passa på när de befinner sig i rätt landskap. Nästa gång vi träffar dem är de föräldrar, coolt!!

Nä, time to sleep... klockan är 00:28

2008/2009

Så var nyårsafton 2008 över. En nyårsafton innehållande allt som en nyårsafton ska innehålla! Välkomstdrink, 3-rätters middag, lek, spel, gröna små bomber och andra smällare och bubbel vid 12-slaget! Tänk att en så lång kväll kan gå så fort! Och tänk att våra nyårsaftnar aldrig mer kommer bli sig lika! En familjär nyårsafton helt enkelt! Väl hemma fick jag sitta en stund och njuta av vår underbara dotter medan hon åt sig mätt efter att ha vaknat när vi begav oss hemåt. Tänk vad livet förändras på ett år!
2009, ett oskrivet blad! Hur var då 2008? För att göra ett litet bokslut...
Januari: vi förlovade oss, jag fyllde 25
Februari - april: Jag blev tjockare och tjockare och skrev examensarbete
Maj: Vi fick M och jag blev färdig gymnasielärare
Juni: Midsommar som barnfamilj hemma i Halmstad, en familjär sådan
Juli-september: Livet började stabilisera sig
Oktober: Vi var på Cypern
November: Gråzon, tiden gick sin gilla gång
December: Första familjära julen, fick ny lägenhet och firade första och trevligaste nyåret hittills som par... (eller ja, typ i alla fall. Såklart mysigt förra året med förlovning och allt, men ja. Ni fattar :)   )

Och nästa år då? Eller i år, 2009 då?
Flytt! (min 6e lägenhet på 6 år!) Vårt första riktiga hem!
Bröllop! Jag ska bli fru Karlsson minsann!
Utöver dessa relativt stora happenings så är 2009 än så länge ett oskrivet blad... spännande och hoppfullt!
GOTT NYTT ÅR ALLA!!!
ps1. inga nyårslöften i år, håller aldrig dem ändå, men ska likväl försöka mig på allt det här med att leva sunt och äta nyttigt och så
ps2. Yasmond är och förblir DRYYYYG

RSS 2.0