Semester!

Semester innebär inte samma för alla. Min semester är kanske din vardag? Jag har semester nu! Semester för mig är att inte behöva dra hela lasset med barnen själv. Att kunna sticka hemifrån utan att behöva ta med mig någon av tjejerna. Att kunna sitta i lugn och ro och klistra in foton i album. Att sitta och spela piano i lugn och ro. Att gå ensam i en bokhandel och fundera på vad JAG skulle vilja göra för MIG. Läsa filosofi till exempel...

Vi är kvar i skogen och jag har semester. Just idag är Moa hos moster och ska sova där inatt. Det känns konstigt och det känns skönt att få sakna henne! Jag hinner sakna. Jag hinner känna efter och jag hinner tänka på mig själv. När gör jag det annars?! Aldrig! Mitt liv går periodvis ut på att tillfredställa alla andras behov och när alla i min närhet är mätta, nöjda och till slut sover, då är min energi slut och jag somnar jag också. Så är det inte här. Det är semester.

Idag har jag träffat härliga människor från mitt "förra" liv. En med barn och en utan. Båda lika värdefulla och energigivande. Tyvärr blev jag så sjukt ledsen av den ena daten så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Och allt handlar bara om sjukt tråkiga omständigheter och taskiga sammanträffande och skitet förflutet. Typ. Love her och vill vara med! Nog om något jag ändå inte kan få ut i skrift.

Molly har haft kvalitetsdag med mormor hela dagen, hur lycklig som helst, och första tanden tittade upp när jag var i Jönköping! Så kan det gå.



Imorgon är sista heldagen på min semester. Då ska det plockas bär, oavsett väder, och saker ska plockas och fixas i ordning.


Tvära kast!

Gick just igenom vilka bilder jag vill lägga upp på bloggen idag, och inser att det är väääääääääääääääääääääldigt tvära kast dem emellan. Från kalasfint bröllop i Varberg till lantliv i mörkaste Småland. Tänk så roligt att titta på! Först bröllop. Efter att ha insett att det inte bara var vi i Varberg lördagen den 24 juli, och att vi BORDE åkt tidigare dit, kom vi äntligen fram till kyrkan 14:05. Vi skulle öva där inför vigseln som började 15:00. Dock låg mina noter i papperskorgen tillsammans med vägbeskrivningen, på vandrarhemmet när jag och David skulle börja öva, och stackars Jimmy fick åka tillbaka genom den turisttäta trafiken för att hämta dem. Vi övade utan noter, det gick kalas, gehörmänniska som jag är, och väl under vigseln hade jag mina papper. Mycket nöjd med sånginsatsen under min kära väns vigsel.


Se så FINA de är!!!! Och lyckliga! Det var tur att det var Johanna som var sminkad och inte Kristopher, med tanke på alla tårar...


Såhär såg vi ut, herr och fru Karlsson, i väntan på brudparet som ska anlända till Varbergs fästning.


Här kommer de i snygg C70 cab!


Man vill ju helst inte stå bredvid en sådan här smal och fin brud, men bara för att det är hennes bröllopsdag, så okej då...


Fler bilder från bröllopet kommer upp på facebook inom kort, så nu hoppar vi över till skogen.
Det är där (här) den feminina delen av familjen Karlsson befinner sig just nu nämligen. Och njuter och njuter och njuter.

Av mamma. Av tid som står still.
Av trädgård.



Av skogen och allt den har att erbjuda. Kantareller till kvällsmat igår, hallon och blåbär idag. Dock började år 2010´s skogserfarenheter inte särskilt bra idag. Jag traskade förbi mitt smultron/hallonställe för att se om det är någon idé att åka dit senare och passade på att plocka lite hallon. Helt plötsligt kändes det som om jag blev skjuten i armbågen och jag bara skrek. F**K vad ont det GJORDE! Humla konstaterade jag och gick fort hem igen. Jättemärke blev det och ont gör det. Men detta avskräckte inte, utan efter lunch packade vi in oss, 4 generationer, i bilen och åkte till Moen, morfars föräldrahem. Mormor, mamma, jag och tjejerna. Senare anslöt även Pia med sina två yngsta. Hallon och blåbär stod på agendan idag. Så gott och så mysigt. Jag njuter och njuter och njuter av att "muscha" runt i skogen i världens fulaste (mina gamla i och för sig, men kombinationen är oslagbar) kläder och bara vara. Och plocka och plocka och plocka. 13:30-18:30 minsann. Det kanske bör tilläggas att vi vuxna plockade, och de lite yngre åt...


Här är i alla fall delar av dagens skörd:


Efter skog njöt vi av trädgård och altan! Och av syster/moster!


Inatt sover även kusin Hugo här. Han och Moa är superbästisar och leker och myser mest hela tiden. Gosigt!



Nu sover dock alla utan jag, men det dröjer inte länge förrän jag ansluter mig till den skaran. Fler bilder kommer säkert i veckan, och då med inte lika tvära kast. Skogen är skogen och här händer inte så mycket ;)

Vi nu

Några av bilderna som följer hör till föregående inlägg. Därav hoppar jag djupare förklaringar till vad du ser. Så här (bland annat) hade vi det när syster och alla barn var här och hälsade på.

Kusinkväll... Tur att bilden på hur jag såg ut i sammanhanget, med så många vakna barn vid klockan 21, inte ligger på denna dator, för då hade jag säkert lagt ut den...

Kusinmys på stranden! Både ovan och nedan.


Den, i förra inlägget, nämnda grillkvällen med den andra tvåbarnsfamiljen (snart trebarnsfamiljen) var jättemysig! Sötaste värdinnan övar på bebis...

Det är dock ganska jobbigt att vara på grillkalas. Det tyckte i alla fall Moa och yngsta killen hos värdparet... Inte så konstigt med tanke på att klockan var typ 00, men ändå.


I söndags var vi på stadsbondgården innan vi grillade hos svärmor. Båda aktiviteterna var jättemysiga!


En helt allmän bild på kära Molly som sitter och leker med ett stort leende mest hela tiden *peppar peppar*.


Igår var jag och tjejerna vid havet med farmor/svärmor. Supermysigt! Fin strand, nöjda barn, varmt vatten och lite lugn och ro. Trots ett evigt packande och bärande dit och hem. Men väl där är det härligt. Jag kan dock bara inte bestämma mig för om det är värt besväret... MEN, även om jag inte kan erbjuda mina barn en trädgård, kan jag erbjuda dem havet precis när de (eller jag) vill!


Till och med Molly badade, och hon ÄLSKAR det!


Moa fisk!


Har man ingen trädgård, skaffar man sig en. Igår blev det middag i det gröna. Vi har i princip adopterat gräsmattan nedanför vår trappa och är där alltid hela tiden. Stackars underbara grannen har vi också adopterat. Vi lever i kollektiv nu. Kalas. Idag gick det så långt att Jimmy gick in i hennes kylskåp och hämtade sig middag som hon lagat. Lovely! Underbara människor ska man vara rädd om. Favoritgrannen är ett exempel!

Förresten har vi fått en blond dotter i Moa så här på sommaren...

Då var vi helt plötsligt vid här och nu. Så här är min utsikt i detta nu:

Tända ljus, vitt vin, solbränd make och varsin dator. Det känns som om vi är utomlands. 25 grader och klockan är 23:15. Dagen idag har varit intensiv, vilket alla dagar är när det är varmt och man ska roa två små damer och sig själv. Förmiddagen tillbringade vi vid havet (är det värt besväret???) och eftermiddagen med ovan nämnda ängel till granne samt med oss själva utan Jimmy. Han var på möte och vi fixade och trixade här hemma. Moa somnade 20:30 och Molly 22, men vi har ändå njutit av kvällen här ute. Grillad lax, hemmagjord potatissallad, vitt vin och sommar. Det är helt okej. Vissa delar av sommaren tycker jag mer om än andra. Jag vet att du tycker jag är vansinnigt korkad om jag säger att jag längtar till hösten. Men om jag räknar upp NÅGRA av de saker jag längtar efter, förstår du att motsatsen är det jag lever i just nu.
RUTINER. Dagis tre dagar i veckan för Moa. Alla jag känner är hemma. Struktur på tillvaron. Måndag ser ut si och tisdag så. Svalare väder så man slipper gå runt i underkläder. Barnen somnar i tid på kvällen och vaknar i tid på morgonen. Jag orkar åka och träna. Jag äter nyttigt eftersom även maten och innehållet i kylskåpet är rutinbaserad.

För övrigt tycker jag det är ganska jobbigt med sommarpressen. "Solen skiner, alla ska vara glada, vi ska hitta på en miljon saker hela tiden och var lyckliga". Jag vill vara inne, måla med vattenfärg, dricka varm choklad, ha på mig stickad kofta och tända ljus. Så det så.

Jag är Askungen. Min balklänning består av en grönvit Pumaväska med mina pysselsaker i. Den står där och tittar på mig. Jag har en minut om dagen att ägna åt den. Det blir aldrig av. Hur Molly är när hon är 5 månader kommer jag få skriva när hon är 5 år. Jag får hitta på då. Skorna till balklänningen är mitt piano. På lördag ska jag sjunga och spela på bröllop. När kommer alla fåglar och möss och fixar till min outfit?

Behov!

Nu är syster med barn härifrån-åkta och ordningen är återställd med maken på rätt plats! Vi har haft några intensiva, mysiga, bråkiga, härliga, varma, tjuriga, roliga dagar. När det tjuras ihop är inte problemet människorna i situationen, utan för många människor på för liten yta, oftast. Men har man inte råd med hus, så har man inte. Vi tog en massa härliga bilder under syskondagarna, men dessa finns ännu inte i datorn, så bättre blogg utan bilder, än ingen blogg alls... eller?

Just nu har jag packat iväg resten av min lilla familj för att jag ska få städa. Städa så där ordentligt i lugn och ro så allt blir ordentligt gjort! Det tar ganska exakt två timmar för mig att utföra följande sysslor i vårt hem:
*plocka i ordning, "var sak på sin plats"
*damma
*dammsuga
*torka golven
*städa köket
*städa toaletterna
Däremellan tvättar jag. Och jag gör det i fred. Underbart.

I efterhand, nu när jag ser tillbaka på de högintensiva dagarna med syster blir jag lite full i skratt. Vi är väldigt olika jag och min syster. Vi har så otroligt olika behov. För henne ska det hända någonting jämt, jag njuter grundligt av tystnad och att bara vara. Hon vill ha fullt av folk runt omkring sig mest hela tiden, jag behöver time out och att få vara i fred. Hon tokälskar sommaren och ljuset, jag längtar efter vardag, rutiner och mörker som gör det legitimt att krypa in och tända ljus. Inte konstigt att det blir överhettning i huvudet ibland när vi ses. Tur är att vi känner varandra så väl så vi vet om hur den andre fungerar. Det är det som är så skönt med syskon! Nä, nu ska jag ta och njuta av en tyst, tom och lugn lägenhet tills resten av familjen kommer hem. Ikväll blir det grill hos en annan tvåbarnsfamilj. Mycket trevligt! Speciellt nu när jag fått min timeout utan folk en liten stund...

Vi har delat på oss...

Vårt hem har tagits över av min syster och tre barn. Då flyr Jimmy till sin bror, utan barn. Bäst så när han ändå jobbar och vi bara stimmar och är i vägen ;). Det känns väldigt märkligt, ungefär som om vi delat på oss. Ingen rolig känsla. Så det är tur att det bara är för ett par dagar.
Med syster och alla barn hittar vi på lite av varje. Strand, sol och bad igår, regn idag och då blir det lera för tjejerna och playstation för killarna och kaffe i lugn och ro för oss "stora". Vågar jag skriva att jag uppskattar regn... Ibland är det ganska skönt att bara få vara inne och slippa stressa ihop badväska och miljoner saker och barn i 40graders värme. Någon som uppskattar regnet ännu mer är han den där jag är gift med som inte får bada. Han är nämligen nytatuerad...:




För övrigt har jag tappat rösten. Mycket frustrerande...

Det handlar om överlevnad...

Självklart syftar jag på det alla kommenterar åt höger och vänster nämligen värmen! Barnen ger uttryck för det vi alla känner. MAMMA DET ÄR VARMT! Jaaa, det är ju det. Och man "får" ju inte klaga. Bäst hade vi mått om vi fått ligga i vattnet hela dagarna, men det är lite svårt med en liten en som inte mår bäst av att vara i värmen alls. Det är värmeutslag och skavsår hit och jättetörst och myggbett dit. Men dagen idag, den första med Jimmys jobbrutiner, har gått bra. Vi lever. Min arbetsdag började 01:00 då Moa vaknade och var så varm så varm och törstig och varm. Hon sov hos oss från klockan 1, vilket betyder att jag inte gjorde det. Sov alltså. Klockan 7 ringde min klocka. Det är väldigt skönt att komma upp en timma innan Molly vaknar och få vakna till lite själv. Jag är bortskämd med mina döttrars sömn, jag vet! 8 vaknade alltså Molly, som vanligt, och kvart över Moa. Förmiddagen tillbringades inne i stan i skuggan med en annan liten skrutta, Thea. Väldigt skönt och mycket trevligt. Moa fick äta gurka. En hel. Lyckan var total. Allt för att få i vätska. Vi gjorde ett försök att vara ute när vi kom hem vid 13-tiden, men det gick inte. Efter lunchintagandet ville alla in. Inne är det svalt, bara 27 grader. Men kinkigt blir det i alla fall! Oj oj OJ vad kinkigt det kan vara när det är varmt! Och innerst inne känner jag precis som de! Men jag kan ju inte lägga mig på golvet och skrika tillsammans med dem, jag tror inte de blir svalare av det. Eftermiddagen kom och skuggan på gården med den. Ut med poolen, i med 15 hinkar vatten (bra motion upp och ner för trapporna) och SEN njöt vi. Till tusen! Molly låg på filten och rullade runt och mös och Moa badade pool, åkte sparkcykel, grävde i sanden, sparkade boll och vattnade hunden!

Vi hade nämligen sällskap av favoritgrannen. Jimmy tillbringade eftermiddagen/kvällen åt att öka på sina tatueringar till tre stycken! Riktigt snygga! Nu finns det ingen återvändo, nästa gång är det min tur...
Alla åt ute, Molly somnade där och Moa däckade i sängen vid 20. Då var jag HELT slut. Jag borde ditten och datten och det ena med det tredje. Men jag ORKAR inte! Värmen tar. Jättemycket. Det blev yatzy på balkongen med 30 grader trots molnigt och en tid som visade 21. Helt galet. Jag är tacksam för att vi bor i ett land med årstider. Väldigt tacksam!

Tillägg...

Innan jag kan lämna ämnet "Öland" helt måste de få (!!!) missödena redovisas...
För det första åkte jag ifrån min plånbok. Det fungerade helt kanon! Jimmy trivdes som fisken i vattnet med att förse mig med pengar när jag behövde. Och jag tyckte det var rätt kul att lägga undan kläder i affärer för att sedan skicka in Jimmy för att betala... Det var väl det största missödet faktiskt. Jag är ledsen att behöva göra er besvikna, men för övrigt lyckades jag bara tappa min näspiercing när jag gick i barndom och åkte på mage i vattenrutschbanan. Det är inte jättesnyggt med en örhängesring i näsan i väntan på ny piercing kan jag säga.
Kombinationen Tilda och Pia resulterade inte i några större katastrofer denna gång, men i veckan kommer hon hit, och då kanske det blir ändring på det, vad vet jag?

Bildkavalkad!

Nu är vi hemma från Öland. Vi kom inatt. Det var en bra idé att tillbringa biltimmarna under nattetid både dit och hem med tanke på temperatur (vi har inte ac i bilen), noll trafik samt sovande barn. Fast Moa var vaken hela ditresan, men i alla fall. Någon gång ska man ju testa att gå upp klockan 4 trots att man är två år och behöver sova. Angående hur vi haft det, går det inte att beskriva i ord. Därför slår jag idag rekord med 18 bilder och skriver helt enkelt; SÅHÄR hade vi det:


Fullständigt fantastiskt! HUR bra väder som helst! HUR bra Moasysselsättare som helst! HUR bra bebisunderhållare som helst! HUR roligt som helst inom alla kategorier! Så var det med det. Nu är vi hemma. Det är 27 grader inne och imorgon börjar allvaret. Jimmy börjar jobba. Vi har massa saker på programmet och jag hoppas det ska fungera så bra det går när det är så varmt. På grund av antalet Ölandbilder blir det inga på det fina, fina, fiiiiiiiiiina nya golvet i köket och den nya underbara lösningen i hallen. Men håll ut, det kommer! Den nya kameran jobbar frenetiskt och är helt suverän! Nä, nu blir det soffan en stund innan sängen.

Då, nu och sen.

Ungefär så. En liten tillbakablick, inte så långt, men ändå. Jag lovade bilder från Helsingborg, men p.g.a. söndrig gammal kamera och ej uppdykt ny (när vi var där, nu har den kommit!)så blev det inte så många bilder. Men några. Första dagen var vi på stranden. Molly sov hur gott som helst i skuggan!


När grabbarna kollade fotboll inne i stan hade vi tjejer myskväll med glass. Här har vi Moa i det superfina köket i den fiiiina fina lägenheten!


Andra dagen tillbringade vi delvis på havet på väg till och från Helsingör.


Och är man i Helsingör måste man äta pölse!


Söta lillskruttan, alltid lika glad över att få sitta och titta på oss andra.


Idag har jag och tjejerna bland annat varit på Ica (ja, det räknas som något man gör när man är hemma med två små) och hälsat på hos gammelfarmor och gammelfarfar och blåst såpbubblor.


På hemvägen tittade vi in till Moas kille Wilmer för lite ute- och innelek. Se så fint de matchade idag! Härligt med gott snack också som man så väl behöver ibland!


Läget nu är lite splittrat. Barnen sover, vi försöker packa och förbereda bäst vi kan inför nattens resa mot Öland. Vi tänkte det blir bättre att åka inatt p.g.a. att vi först och främst har sovande barn till sällskap förhoppningsvis. Som andra orsak är vår icke-existerande aircondition vilken SAKNAS när det är 25-30 grader. Dessa anledningar avgjorde saken och inatt bär det iväg. Men tro inte att vår lägenhet får vila för det inte! Här ska ordnas och fixas. Mor och far ska nämligen göra västkusten när vi är borta! Fix och trix så pappa får sin renoveringsrastlöshet botad och får gå lös med borren lite till. Nytt golv ska det också bli. Det kan se ut precis hur som helst när vi kommer hem. Lite som Home makeover! Spännande!

Nästa gång jag dyker in här har jag miljoner bilder från den nyyyyyyyyyyyyya kameran från Öland! Håll ut!

Vilken dag det blev!

Det är med ett mycket lättare hjärta jag går och lägger mig än det jag gick upp med i morse. Dagen blev över förväntan tack vare goá tjejer, fint väder, och en helt underbar kväll i stan! Lovely! Jag fick en del fixat här hemma innan Moa vaknade vid 9:30 och eftersom Molly sov vidare till 11 kunde jag ägna mig helt åt Moa när hon vaknade. Gott. Efter lunch blev det staden. Vi åkte buss, alltid ett vinnande koncept. Att bara strosa runt på stan utan tvång på ärenden är jätteskönt ibland. Idag till exempel. Sedan gjorde ju rean sitt till att visiten blev ännu bättre. Väl hemma vid 17 hade Jimmy middagen färdig och 18-21 blev jag utsläppt till en fika på en uteservering med en kär vän. Fantastiskt. Sedan får tjejerna gnälla hur mycket de vill när jag kommer hem, för jag har laddat batterierna! Moa somnade på fem minuter när jag kom och Molly på 45... Men nu sover alla, och snart även jag. Hoppas på en bra natt och en bra dag imorgon! Då ska jag även lägga upp lite bilder från Helsingborg innan vi lämnar staden för Öland....

Fram och tillbaka!

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar i Helsingborg! Det är ett evigt farande hit och dit på det här stället, men det är härligt! Man får ju passa på. Nu är det nämligen i princip slut på det. Idag börjar Jimmy jobba. Idag och imorgon ska det jobbas och sedan blir det en vecka på Öland innan han fortsätter jobba. Så nu är min lyxtillvaro slut. Jobbigt... Just nu sover barnen. Molly vaknade 6 och nu var det dags att sova igen. Moa har inte vaknat för dagen än. Det hade varit mycket mysigare om båda hade sovit till nu... (klockan är 8:30) Trött blir man när man inte får sova så som man är van vid! Framförallt nu när jag är ensam. Ensam är ett ord som passar idag. Vad ska jag hitta på idag med tjejerna då? Och imorgon? Och jag vågar inte tänka på hur det kommer bli i höst när det alltid kommer att vara såhär! Jag har verkligen varit bortskämd!

I Helsingborg var det i alla fall supermysigt! Har inte hunnit få in bilderna från den fantastiskt fina nya lägenhet som bror och flickvän skaffat. Men det kommer. Vi ägnade första dagen åt strand, picknick, premiärdopp (för min del) samt restaurangbesök och kvällen avslutades med fotboll på Harry´s för killarna och mys i soffan för tjejerna. Dagen igår tillbringade bror min på jobbet och vi åkte till Danmark. Så vid halv 12 tackade vi för oss och begav oss med båt för att tura. Jättemysigt!
Nu blir det omställning och ompackning till nästa ställe. Då ska det njutas! För sen börjar allvaret... det allvar jag får smaka på idag...

RSS 2.0