Ultra!

Idag har vi gjort ultraljud! Hade kunnat ligga och titta på den där skärmen i all evighet... tänk att allt det där händer i min mage!!! Den var ju inte direkt stilla om man säger så. Vi fick jättefina bilder, tyvärr har jag inte hunnit få in dem i datorn, men när jag får det ska jag med stolthet visa dem här! :) Allt såg ut precis som det ska och beräknad dag är 8 februari. Nu blir det jobb... tyvärr... börjar förstå vad de s.k. "hundåren" innebär... och jag förstår varför folk vill jobba INNAN de får barn... Heltidsjob OCH småbarn OCH vara gravid... mmm... nä. Dags att dra...

Min dag.

Just nu ser mitt liv ut såhär. Dagen idag:
06:00 Klockan ringde. (Tur att jag gick och la mig 20:30 igår efter att ha jobbat "hela" kvällen, eller i alla fall sedan M somnat...)
06:30 Åkte till jobbet för att hinna förbereda det sista på min första lektion. ÄLSKAR att cykla till jobbet! Hoppas kunna göra det länge, länge innan magen säger stopp.
06:50 Kom till jobbet, ingen där, låst, jag kom inte in... Hade sällskap av en annan utelåst (elev), så det var inte så farligt. Låg på en bänk och tittade på den underbart blå himlen och andades in den friska luften.
07:15 Kom in. Satt och jobbade undan ordentligt till första lektionen.
8:15-9:45 Svenska. En helt vanlig lektion, vi hade jätteroligt och jag trivs som fisken i vattnet. Några moment "störde" det förväntade, såsom en ny elev som stått på kö att komma in, som fick komma idag, mitt i lektionen, samt lite varuleveranser som dök upp just i det klassrum vi befann oss i.
9:45-10 Rast (egentligen). Hjälpte den nya eleven med schema, visa runt lite och svara på lite frågor. Kul att kunna hjälpa till!
10-11:30 Svenska med en annan klass. Första gången jag träffade denna klass, vilket gjorde att vi inte höll på hela tiden p.g.a. mycket information och ingen mening med att börja med något nytt arbetsområde när allt "första-lektionen-material" var avklarat.
11:30-14:15 Lunch samt planeringstid, eftersom att jag inte hade någon lektion 12:30-14. Det fick bli en ganska snabb lunch med de andra innan jag satte mig att planera, planera, planera... skulle kunna hålla på i all evighet... Samtal till tidigare lärare till våra nya elever tog en halvtimme av min dyrbara planeringstid, men inte mig emot. Trevliga lärare handlar det om, och vad gör man inte för att kunna hjälpa sina elever maximalt?!
14:15-15:45 Samhällskunskap. En helt vanlig lektion även den här. Mycket trevligt och roligt, trots den sena timman på eftermiddagen.
15:45-16 Jobba undan efter sista lektionen, närvarorapportering och annat
16:00 Dags att cykla hem. Jag ÄLSKAR att cykla från jobbet. Det är så underbart att cykla! hehe...
Väl hemma var J och M utanför på lekplatsen, så jag stannade där hos dem. Mysigt att ses igen efter dagens slut!
16:30 Laga mat. Eget val att ta på mig denna syssla idag. Ganska skönt efter en översocial dag att få stå vid diskbänken och se sur ut (eller bara slappna av i alla muskler i ansiktet) och laga mat.
17:00 MAT! Mysig middag hela familjen, spaghetti och köttfärssås blev det. Fixa matlåda till imorgon och sedan äta granatäpple till efterrätt. Pratade med lilla mamma mitt i allt också. Inte lika roligt som det brukar vara, men that´s life!
18-19 Mysa och busa med J och M! Jättetrötta M fick gröt och nu sover hon; J:s förtjänst. Jag sitter ju här ;)
19:32 NU. Slösurfar lite. Gjort lite "ärenden" på nätet (kan man göra det?) och ska snart lägga mig i soffan och försöka hålla mig vaken en liten stund.

Imorgon blir en annorlunda dag mot idag. Imorgon har jag sovmorgon! Jag får sova ända tills M vaknar! Dagis 8:15, sen är det ultraljud för lill*n! Spännande, spännande! Hoppas verkligen att allt är bra och att allt ser ut som det ska! För en gång skull ska spöket Laban få stå i centrum, hinner inte riktigt tänka på den annars! Även fast det sparkar lite då och då. Resten av dagen är jag fri att planera! D.v.s. jag har inga lektioner imorgon. Det ska bli väldigt skönt att kunna sitta och jobba utan att behöva gå ifrån och ha lektion när man just kommit igång som lite omväxling. Nog om det.

Nu ska jag bädda rent innan soffan! Återkommer imorgon med bild från UL om allt gick bra...

Lyx jag har saknat!

Det är mycket som ändrar sig när det helt plötsligt är jobb som gäller på dagarna. Och än så länge upptäcker jag vardagslyx varje dag! T.ex:
*Äta lunch utan att behöva torka upp vatten, plocka majs (eller vad det nu kan vara) från golvet, mata, gömma mat som M inte får äta från min tallrik, för att nämna några exempel
*Fika i fred utan att någon snyter sig i mina byxor
*Gå på toa utan sällskap
*Sitta och jobba utan att behöva leka "titt-ut" hela tiden och därmed tappa koncentrationen helt
*Gå och trääääääääääääääääääänaaaaaaaaaaaaaaaaa! Hela den punkten har jag saknat nåt så vansinnigt! Okej, jag tränade lite när jag fått M också, men då hade jag med mig henne, och då är det inte lika lyxigt riktigt. Men att helt få koppla bort huvudet och bara jobba med kroppen, DET är lyx! Och sen dessutom, som grädde på moset, få gå in i duschen och duscha I FRED, utan att någon halkar runt på golvet så att jag har lika mycket balsam i håret när jag är klar som när jag kom in (eller i alla fall som när jag precis lagt i balsam i håret), DET är lyx! Och att få torka sig i en BASTU med öronen i fred... oj oj oj... Jag har nämligen löst medlemskap på ett gym nu... och där finns bastu. Det kanske låter korkat att lösa medlemskap när man befinner sig i v.16 i en graviditet, men det ligger en tanke bakom det. När jag blev gravid med M sa jag upp mitt dåvarande gym, tänkte att "Jag ska ändå bli tjock" och satte mig och åt typ. Vilket resulterade i 1: jätteont i ryggen när magen började bli tung och 2: alldeles för många gravidkilon som jag inte riktigt tänkt på att jag i vilket fall som helst blev tvungen att gå ner SJÄLV när M väl kom ut. Så då lovade jag mig själv att NÄSTA GÅNG, DÅ ska jag minsann inte sluta träna. Och nu är helt plötsligt nästa gång. Därav detta nya medlemskap. Nu har jag ju dessutom både tid och tillfälle att träna. Nog om det.

Nu är det helg. DET ÄR SÅ SKÖNT MED HELG när man jobbar! Jag älskar verkligen mitt nya liv med allt vad det innebär, därav även helgen. Förut såg helgen precis likadan ut som alla andra dagar, och allting blir tråkigt om man får för mycket av det. Men nu, sån LYX att inte behöva ställa klockan, utan i alla fall få sova tills M tycker det är dags att gå upp. Sen är det LYX att inte behöva göra sig i ordning direkt, och att kunna äta frukost hur länge som helst. Så skönt! Men jag vill inte ha det så varje dag, inte än i alla fall... Det blir väl så fram i februari, mars igen, men det tar vi då.

En liten till alltså. Ja... det var väl egentligen inte meningen än eller vad man ska säga... men livet gör som det vill och barn kommer när de kommer (om de kommer). Vi trodde väl att ännu en operation och hormonbehandling skulle behövas nästa gång en liten ska bli till på det här stället, men oj så fel vi hade! Det kom som en chock lagom efter att jag skrivit på jobbavtal och vi hade en vecka kvar till bröllop. Största chocken i mitt liv hittills kan jag meddela. Det känns väldigt overkligt. I vilket fall som helst så ska det nog gå bra hoppas jag! Tänker inte så mycket på den lill* faktiskt... än. Den sparkar ju lite i och för sig, och då är det jättemysigt, men det kommer. Tiden då jag kommer tänka på den hela tiden. Det är skönt att vara gravid andra gången, för då vet man hur allting fungerar. Och att magen kommer så småningom och så vidare. Jag försöker njuta NU. Fast jag längtar lite till onsdag, då är det ultraljud. Nog om det.

Idag står det Bröllop på schemat. Det 3e av 4 i år. Det ska bli kul och skönt att komma iväg lite idag faktiskt. Roligt att få göra sig lite fin och framförallt stort att få vara med och dela en av de största dagarna i deras liv! Nu sover M och J är och tittar på fotboll. När M vaknar kommer hennes farmor hit, och då ska jag börja make-overn från trött gravid heltidsarbetande småbarnsförälder till bröllopsgäst :) Så nu har jag lite kvalitétstid framför datorn. Blir inte så mycket av den varan nu för tiden.

Veckan som gått gick jättefort. Och var väldigt intensiv. Jobb måndag och tisdag utan elever. Sen drog det igång. Mycket nya ansikten, namn och många bollar i luften. Jag älskar det! Fullkomligt! Det är verkligen där jag ska vara! När jag är i min lärarroll, då har jag hittat hem. 200%. Eleverna och jag har superroligt och jag suger på varenda dag. Personalen på skolan är också helt underbar! Speciellt när jag jämför med skolan jag jobbade på i våras...

Nä, hade kunnat tömma hela huvudet här, ska låta bli. Men bättre med en lång blogg när det väl ska bloggas... eller?! :)
ses när vi ses (eller hörs eller skrivs kanske det heter?)

Höstens nyheter...

Jag är då alltså helt plötsligt en nygift heltidsarbetande gravid småbarnsmamma. Hur låter det?! Hehe... Jobbet börjar så smått komma igång, idag kom eleverna. Det är riktigt kul, för då känner jag varför jag sitter där och planerar dagarna i ända, även om det också är roligt... fast inte i längden kanske. Imorgon börjar lektionerna, och det är inte utan viss nervositet jag ser fram mot det.
Det är helt klart ett helt nytt liv här nu. Jobba hela dagen, hem runt 4-halv 5, laga middag och äta och sedan är det nästan dags att ta itu med kvällsrutinerna. Och sen är det inte mycket tid kvar, framförallt inte när kvällsrutinerna tar som idag, 2 timmar... Så nu när klockan är 10 i 9 känns det som att jag inte kommer hinna så mycket innan det är dags för sängen. För sova, DET har jag inga problem med. :)
M börjar bli färdiginskolad på dagis, och det flyter HUR bra som helst! Hon har varit där ensam ett par timmar både igår och idag och det känns verkligen superskönt. Jag beundrar alla småbarnsföräldrar överallt som jobbar heltid alltså!
Också är jag då gravid som grädde på moset, vilket inte bidrar med energi direkt... Fast en spark lite då och då piggar ju alltid upp så klart. Någon dag när andan faller på ska jag väl dra den storyn också, hur det kom sig att vi hamnade där igen... eller nåt!? Vi får väl se. Bloggen kommer säkert se annorlunda ut nu innan jag vant mig vid vårt nya liv när tid är en bristvara. Skriver kanske mest för min egen skull helt plötsligt?
Måste bara säga innan jag lämnar datorn att jag älskar, fullkomligt ÄLSKAR mitt jobb! Världens bästa och jag trivs HUR bra som helst och vill aldrig behöva lämna stället...
Anyway...

Inte så mycket

men dock! Sitter med en filt och hellyhansen-sockar i källaren i Småland och det känns som klockan snarare är 02 än 22. Jag är helt slut. Och jag har bara hunnit jobba 2 dagar. Haha... Jag NJUTER av att jobba. Jag fullkomligt älskar det! Än så länge... Hoppas det kommer hålla i sig! Jag kunde inte motstå frestelsen att ta med lite planering hem över helgen. Snacka om att hunnit bli uttråkad hemma.
Mitt i jobbdebut och inskolning fick alltså M öroninflammation... Känns ju inte som någon kanontiming, men som tur är är J fortfarande hemma och har all tid i världen för och med henne. Nu har hon fått penicillin i 2,5 dagar och är redan mycket mycket bättre. Så på måndag gör vi ett nytt försök med inskolning.
Anledningen till Småland den här gången är fotboll. Känns det igen? Möjligt... Men jag kopplar av och njuter här också. Och får en del hjälp såklart... och tid att läsa eller så. Jag känner mig som en helt annan människa tack vare jobbet faktiskt. Skumt men sant. För trött för sammanhängande rader här, men har i alla fall visat livstecken! Mer kommer när rutiner kommit igång på riktigt.. eller innan. Vem vet? Time to read....

All by myself...

och det är rätt skönt faktiskt! Maken är på bio med O och M sover (äntligen!). Varför så svårt att somna när jag vill ha lite egen mystid såhär när jag är hemma själv? Jaja, nu sover hon, och jag har några timmar kvar innan jag gör detsamma. Ska inte uppehålla mig så där hemskt länge här, utan ska bädda ner mig i soffan med en film. GÖÖÖÖTT!

Längesen sist... men snart påbörjas någon form av regelbundenhet här igen. Årets höstnyheter presenteras snart, och de är några stycken och desto mer intressant blir således läsningen... eller? Vi får väl se.
Kommer inte ihåg när jag skrev sist, men jag har varit iväg och farit hit och dit och fram och tillbaka lite. Varit nere i Åhus hos kära goooa L och C och sötaste E. Mycket mysigt, blir dock bitter över avsaknaden av hus när jag väl befinner mig i mitt eget hem. Nu i veckan, när J slet med sin sista jobb-vecka, passade jag på att besöka A och M i Helsingborg. Jättemysigt hade jag och A när M jobbade första jobb-veckan. Mycket vara i parken och strosa på stan och äta hallon på torget och tura till Helsingdanmark. Måste nog slänga in någon bild här framöver på M när hon badade fontän på torget i Helsingborg... mycket härlig syn!

Men nu är jag tillbaka i Halmstad för att stanna tills vardagen och mina kära rutiner kör igång. Har väldigt stora förväntningar på den här hösten, som ska bli den bästa hösten ever!!! :) Allt blir ju vad man gör det till... eller?! Måndag får bli en fixardag inför allt, med lite stan och blandat. Tisdag är det dags för dagis för lillpluttan (som visst börjar bli stor!!) och onsdag blir det lite föräldramys, säkert behövligt p.g.a. förväntad nervositet. Torsdag är det dags för mig att börja jobba. Det ska bli så sjuuuuuuuuuuuuuuuukt kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul så du fattar inte!! Jag längtar som en tok!!! Sen är vi igång. YES! Äntligen! Jag mår så bra när det är rutiner och struktur i vardagen, jag gillar vardag... får man säga så? I do. Gillar även höst, så gärna lite sådan också, så det är legitimt med tända ljus och varm o´boy...
Nä, nu blir det soffan.......


RSS 2.0