Home make over!

Jag förstår varför de som är med i tv-program såsom "Extreme home make over" eller bara får ett rum omgjort i "Äntligen hemma" gråter när de kommer hem igen! Jag var inte långt ifrån själv när jag steg in i vårt nya kök igår! Tänkte bjuda på före-efter-bilder på kök, tvättstuga och vardagsrumsvägg vilka blivit omgjorda under tiden vi spydde i kors i Vaggeryd.

Köket före:



Köket efter:



Hade jag vetat att även tvättstugan skulle få sig en ny look hade jag tagit ett mer talande foto "före". Nu får det som Jimmy tog i veckan duga. Där framgår dock inte det kaos som rådde därinne och golvytan som lyste med sin frånvaro... Men, men.

Tvättstugan före:



Tvättstugan efter:



Slutligen vardagsrumsväggen före och efter:



Återstår gör småpill, ommöblering av prylar och uppsättning av hyllor m.m. innan allt fallit på plats, men det känns hur bra som helst i dagsläget! Skönt!

Första dagen tillbaka i Halmstad har vi invigt våren med glass på Stora torg! Det myllrade av folk på stan och vi njööööt av sol och familjär fullbordan! En hel del ute-aktiviteter har hunnits med och jag har sorterat och fixat till lådor och byråar och toa-skåp. Ibland får man sina ryck! Precis som Moa har fått på kortet nedan som togs för en kvart sedan medan de väntade på pop-cornen i micron.


I skrivande stund doftar det ljuvligt från köket vilket ska avnjutas efter att jag nattat tjejerna. Det är skönt att vara hemma igen!

Rapport från vår bubbla!

"Det blir aldrig som man tänkt sig. Det är därför det är så spännande att leva!" Så löd min status på FB när Molly inledde sportlovet med att kräkas... Och fortsättning följde. På lördagen började Molly som sagt, på söndagen packade jag, Moa och Molly ihop oss tillsammans med 4/5 av familjen Wetter och åkte från Halmstad hem till Vaggeryd och mamma. Pappa begav sig till Halmstad för att göra en hantverkstrio med svågrarna. Sagt och gjort. Molly inlindad i handduk hann ända till Skillingaryd innan hon kräktes för sista gången. So far so good.

I måndags slog vi ihjäl tiden hemma på Bergstigen tillsammans med min mormor innan vi åkte och hämtade Alice på fritids. Eftermiddagen tillbringades tillsammans med syster och när vi kom hem var det Moas tur. Hon kräktes och kräktes och kräktes och mådde SÅ dåligt! Stackars, stackars!

När hon la sig för natten var det mammas tur. Och tre timmar därpå började jag. Tre aktiva kräkare på en toalett uppe. Inga detaljer nödvändiga I guess...

Så, det blir aldrig som man tänkt sig och spännande blev det! Så här blev vårt sportlov:





Min filosofi är ju att tänka positivt no matter what, och dessa slutsatser drogs denna vecka:
* Jag slapp ta ledigt för vård av barn och sjukdom
* Jag missade inget annat direkt (mer än de efterlängtade, inplanerade besök av vänner då :(  )
* Mamma fick vara hemma med oss istället för att jobba varje dag
* Mitt sötsug försvann och kanske även något extra kilo som jag egentligen inte behöver
* Nere i Halmstad har vi fått ett nytt kök, ny tvättstuga och halvnytt vardagsrum!!! Jag är SÅ nyfiken på att komma hem och se allt! På de MMS-bilder jag hittills sett ser det fantastiskt ut! Tänk vad en man, svåger och pappa kan åstadkomma bara tjejerna försvinner! :)

I skrivande stund är vi på den där dagen då man måste vara hemma för att inte riskera smitta ner någon annan. Alltså är vi i princip som vanligt. I alla fall barnen. Jag är matt. Mör. Överkörd. Men mamma dricker kaffe igen, och det är friskhetstecknet med stort F!

Varvar ner...

En dag kvar, för min del lektionsfri, innan sportlov! Ett av de lov då jag som lärare faktiskt är ledig! De flesta andra är ju fyllda av diverse studiedagar och liknande, men nästa vecka är blank. Så när som på planering för de veckor som ligger framför då såklart. Men jobbar jag undan duktigt imorgon kan jag vara desto mer ledig på lovet. Vi flyr fältet nästa vecka, töserna och jag. Vi ska vara med i extreme home make-over nämligen. Fast utan kameror och programledare... Jimmy och svågern ska renovera köket minsann! Och när pappa fick höra detta tog han ledigt och ska komma ner han också. Litar han inte på sina svärsöner...? ;) Så på söndag lämnar jag, Moa och Molly köket i Jimmy, pappa och Morgans händer och åker hem till Småland. Det ska bli riktigt mysigt! Det var längesen vi var där nu, i julas. Och skönt också att det bara är en vanlig vecka. Dagarna äts inte upp av folk som fyller år eller vad det nu kan vara för anledning till att man åker dit annars... Och när vi kommer hem har vi ett nytt kök! Fantastiskt!

Annars är allt bra här tycker jag. Ap-förkyld är jag, och somnar titt som tätt, men det hör väl till dessa graviditetsveckor. Barnen mår bra och snorar ikapp med mig och Jimmy sitter uppe för länge på nätterna och spelar playstation som vanligt... I helgen blir det kalas för svärfar imorgon och ett par dagar med syster med familj när de kommer ner för att dumpa Morgan här och sedan drar vi. Spännande...

Längtar efter våren.

5 i 1...

Priset jag får betala när jag är så dålig på att ta mig tid att blogga är ju att jag får skriva om så mycket när jag väl skriver... Dagens i-lands-problem. Helst av allt skulle jag slänga ner ett inlägg så fort vissa tankar slår mig, men det blir liksom aldrig så... I alla fall. Vi kör ett race. Here we go.

Sedan sist har vi avnjutit ännu en vecka i denna så snabbt snurrande tid! Förra helgen hann vi med en riktigt kvalitativ familjedag i solen med bland annat fotbollsspel på baksidan. Helt underbart!




Också lite graviditetsuppdatering för er som är nyfikna på det... Såhär ser jag ut. Ibland. Beroende på var och hur bebisen befinner sig. Jag är just nu i vecka 21 och får fortfarande på mig mina vanliga jeans. Jag mår som vanligt och njuter av sparkarna. I torsdags kände Jimmy sparkar för första gången. Fantastiskt. Det också.


Sedan den största händelsen här de senaste dagarna så klart. Molly fyllde 2 år i fredags! På BVC-kontrollen blev de osäkra på om hon fyller 2 eller 3 eftersom hon pratar som hon gör och beter sig som hon gör. Alltid roligt att höra. Stolt mamma tog med sig två "duktiga" töser därifrån för att ladda kalashelg.


I fredags fick de vara hemma från förskolan och vi levde upp till födelsedagen till 100% med tårtbakning och busfabriken innan vi kalasade med min mamma, pappa och bror med flickvän. Bättre födelsedag kunde hon nog inte få skruttan. Och igår fortsatte vi med Jimmys familj. Så firad, det har hon sannerligen blivit. Nästan så att jag tröttnat på kalas nu...



Dagen idag var lika familjär och underbar som förra söndagen. Trots världens brakförkylning med feber (igår) för min del,  blev det ut i snön som gällde idag på morgonen. Skottning och bus i vallarna innan förmiddagsfikat.


För övrigt har Moa gjort bio-debut med Jimmy idag och på eftermiddagen blev det en mycket mysig och trevlig stund på stadsbondgården med pulkor och fika med bästa grannfamiljen. Kvalitet!

I skrivande stund laddar vi för sista veckan innan sportlovet, hoppas på att få vara friska då vi hostar ikapp här hemma. Jaa... det är väl det just nu.

Surrealism!

Så känns vårt liv just nu. Allt är bara så bra! Kanske för att det är det braiga jag fokuserar på? Vad vet jag?! Vi hade en liten dipp förra veckan med försvunna fotoböcker och ögoninflammation på Molly, men det gäller att inte fastna i det. Fotoböckerna är nu omgjorda OCH beställda, därav noll tid till bloggande sedan sist. Mollys inflammation i ögonen resulterade i portning från förskolan vilket löste sig fantastiskt. Tack vare gammelfarmor och gammelfarfar kunde vi jobba som vanligt i torsdags och fredagar är jag lektionsfri och kunde således ha henne hemma. Planeringar och rättningar kan man ju göra nattetid. Sedan var en ledig lördag och söndag allt som behövdes för att hon skulle bli som vanligt igen och idag är det ny vecka. Nya tag. Och livet leker. Jag trivs jättebra på jobbet. Jag trivs helt fantastiskt hemma. Och det är de delar som utgör majoriteten av min vardag just nu. Barnen är harmoniska och leker med varandra, Jimmy har lagom av allt och inne i mig sparkar nästa lilla krabat som vänder upp och ner på vår surrealistiskt fantastiska värld till sommaren. Det kan inte bli bättre!
Veckan som är tuffar på som vanligt fram till fredag då Molly blir 2 år! Därav en kalasfylld helg innan vi sätter tänderna i sista veckan före sportlovet. Vårterminen kommer gå snabbt!
I skrivande stund sover prinsessorna, maken spelar playstation och jag väntar på att han ska omsätta fotbollen på tv:n till verklighet så jag får slänga in "Vänner" i dvd:n och krypa ner i soffan...

RSS 2.0