Nedräkning

Nu börjar nedräkningen på allvar. Det är inte många vanliga jobbdagar kvar. Och det är skönt. Det går jättebra att jobba, men i kombination med det liv som pågår hemma är det kanske lite mycket. Men varför gå hem när det inte är jobbet som är det mest ansträngande? Jag ser ingen vits med det. Jag "vilar" mer på jobbet än hemma! Och nu ser jag ljuset i tunneln!
Nu är det vecka 22, vilken ser ut såhär:
Måndag: Föräldraledig tack vare/p.g.a. Moas födelsedag
Tisdag: Administrativt jobb p.g.a. femmornas frånvaro på klassresa
Onsdag: Vanlig arbetsdag
Torsdag: Vanlig arbetsdag
Fredag: "Ledig" (från skola och elever. Planering och framförallt omdömesskrivning tar jag med mig hem.)
Vecka 23, nästa vecka ser ut:
Måndag: Vanlig arbetsdag
Tisdag: Vanlig arbetsdag
Onsdag: Ledig. Nationaldagen.
Torsdag: "Ledig" (från skola och elever. Planering och framförallt omdömesskrivning tar jag med mig hem.)
Fredag: Idrottsdag
Vecka 24, sista veckan:
Måndag-Torsdag: "Vanliga" arbetsdagar, så vanliga de nu kan bli en skolavslutningsvecka då allt "bara" ska göras färdigt.
Fredag: Avslutning
Sedan dagarna här hemma och helgerna däremellan, de får man försöka orka med så gott det går med hjälp av vänner, familj och bekanta runt omkring. Det blir nog bra.

Tid!

Idag fyllde så Moa till slut år. 4 år! Jag har gått igenom hennes förlossning sedan vattnet gick i lördags morgon. För fyra år sedan då... Det blir väl så. Kommentaren "Du är inte född än" har man ju hört genom åren, och nu är jag där själv. "Nu för fyra år sedan var det si och så".
Vår största present till Moa idag har varit tid. Från oss båda. Tillsammans allihop.
Vi fick sjunga för henne 3 gånger innan hon vaknade till liv i morse.
Det är roligt med paket!
Sommarfrukost på altanen!
Sedan blev det stan där Moa fick bestämma. De två första timmarna tillbringade vi i hennes favoritlekpark med den gula snurre-runt-rutsch-banan. Så länge hon ville.
Sedan blev det lunch på Gustafs. Köttbullar!
Vi hade all tid i världen att titta på vattnet i fontänen på Stora torg.
Och äta glass!!
Sista målet för dagen blev minigolf där vi hann både spela en runda golf OCH titta på fiskarna.
En mycket nöjd, men trött Moa somnade till slut 20:20 ikväll och dagen har verkligen varit till belåtenhet för oss allihop. Kvalitet!

Kalas, kalas, kalas!

Ett blandat inlägg med lite av varje, men mest kalas!
Vi börjar med kalas nummer ett, förra söndagen. Tårta nummer ett, fyra ljus och en Moa som inte riktigt förstod att det var födelsedag på gång.
Lite vardag där emellan. Så här somrig och glad är Molly på mornarna på väg till dagis. Apan och dockan ska med såklart!
Vardagen den här veckan har inte varit så vardaglig tack vare sommarvädret! Det känns som semester mellan jobbvistelserna tycker jag. Både måndag och onsdag tillbringade vi eftermiddagarna vid havet. Hela familjen Karlsson har nu badat i havet. Underbart!
Däremellan blir det mycket trädgårdmys! Bäbismys. "Nu är det sommar mamma, nu ska bäbisen komma ut" tycker Molly.
För att återgå till kalastemat så var det dags för barnakalas igår. "Inga killar får komma mamma". nähä... Så tjejkalas it was. Vädret var på vår sida, för fem minuter efter kalasslut började det regna.
Idag slöt vi kalascirkeln med gräddtårta. Moa fick bestämma "pålägg". Jordgubbar, hallon, blåbär, smultron, marsipan.... Mmm... Det blev allt utom smultron.
Det underbara trädäcket har verkligen använts flitigt denna somriga soliga semestervecka, så även idag. Far min är på jobbet känd som min magiska pappa. Och det är han! Underbara trädäck!
Familjen Karlsson i nuläget. 4 stycken. Vi får se hur länge till det är så.
Jag blir mer och mer gravid tycker jag. Jättegravid. Ont i ryggen, otymplig och "dann". Vankar fram och kan inte stå eller gå särskilt länge i taget utan att sitta ner och vila. Det är frustrerande! Och barnen förstår ju inte det riktigt. Så nu får jag börja boka in sällskap när Jimmy inte är hemma. Hoppas vi löser dagarna som är kvar. Tre veckors jobb med elever kvar. En vecka i taget. En dag i taget. Men först, imorgon fyller Moa år och då är vi lediga hela familjen. Underbart!

Kristi Himmelsfärd 2012

Tjo och hej. För er som tycker gravida magar är intressanta att analysera bjuder jag här på en innan jag hoppar på helgredovisningen.
Tagen förra helgen, alltså i vecka 34.
Visserligen är ju inte helgen slut ännu, men imorgon vid denna tid ersätts helgnjutning av jobbångest. Eller? Jag har denna helg bytt ut maken mot familjen från Vaggeryd. I onsdags lämnade Jimmy oss och i torsdags kom mor, far, Pia, Hugo och Alice. Vi fick massor gjort! Alice och Hugo tog hand om Moa och Molly och vi andra gjorde nytta. Var och en på sitt vis. Jag som blir mör och stum som en 90-åring så fort jag gör fysiska saker har hållit mig till stillasittande aktiviteter mestadels. Mycket datafix har blivit gjort. Foton och filmer bland annat. Pia har sytt gardiner till altanen bland annat.
Igår, när solen strålade från en blå himmel, underhöll Pia barnen medan jag och mamma fixade hemma. Lekrummet gicks igenom, låda för låda, garderob för garderob. SÅ skönt att slänga saker som inte används!!! Och på altanen hänger bebiskläderna på tork...
Uteprojektet denna helg var trädäcket i hörnet. Och fika i solen. Underbart!
Jag bidrog med provsittning av nya stolar i alla fall...
...och hjälpte till att montera bebisklädernas byrå...
Idag har bebisrummet gjorts lite mer i ordning med byrån med bebiskläderna i på plats, vagn iordningplockad och bäddad och rummet lite mer möblerat för att passa Karlsson-medlem nr. 5. Morgan och Anton har också anslutit sig till oss här nere i Halmstad och Jimmy har hämtats hem från Götalandsläger där han är förbundskapten för Hallandslaget. Och trädäcket är färdigt.
Så gott vi ska ha det där i sommar!!!
En del inköp har det alltså blivit denna helg. Bland annat nya möbler till altanen. Stolarna kommer in i veckan, men bordet har invigts ikväll. God mat, trevligt sällskap och bra bord. Härlig kväll.
För två timmar sedan satt vi som ovan. I skrivande stund har alla lagt sig utom jag och Jimmy. Han sitter och tjurar över fel vinnare i någon fotbollsfinal ikväll. Hela huset är fullt av folk. Familjen Wetter får plats i gästrummet tack vare våningsäng och dubbel uppblåsbar madrass. Pappa sover på tältsäng i bebisens rum. Mamma sover i Mollys säng och Molly får sova mellan mig och Jimmy inatt. Jodå, vi får plats! 11 personer. Inga problem. Nu blir det sängen även för mig.

Ingen vecka är den andra lik...

Det är väl huvudet på spiken när det gäller vårterminen. Det är någon ledighet eller idrottsdag eller förändring varenda vecka. Jag har inte en enda "vanlig" vecka kvar. Denna vecka är som bekant "lov" torsdag och fredag, men det är även en vansinnigt intensiv transportsträcka tills dess! "Föder du snart?" undrade Jimmy idag när jag kom hem. Nä, det gör jag inte. Men kanske att jag ramlar ihop i en enda hög! Schemat denna vecka ser ut som följer för min del:
Måndag: Jag jobb 8-18:30, kom hem 19:30 och avlöste barnvakter som haft barnen då jag jobbat och Jimmy haft fotboll. Hem, natta barn och ramla ihop i soffan samtidigt som jag försökte förbereda tisdagsmorgonens lektion.
Tisdag: Jag jobb 8-16:30, kom hem 17:00 och avlöste Jimmy som då åkte och tränade fotboll. Jag sketslut. Molly 39,9 i feber. Ställa sig och laga middag, med Molly i famnen med denna jättemage och hoppas på det bästa.
Onsdag: Jag jobb 8-14:30, dagis stängt. Moa sjukhuset och min heltidskollega på Kanarieöarna. Jag lämnar ansvaret för barnen imorgon helt till Jimmy. Han får lösa det! På kvällen åker Jimmy på fotbollsläger för att återkomma lördag eftermiddag/kväll.
Som tur är får jag sällskap. Jag vet inte hur och när men jag vet att min familj kommer att droppa in här från och med torsdag någon gång. Och när det väl händer kommer jag väl sitta i något hörn och räkna gröna gubbar i luften. Så känns det. Men sedan är ju även denna vecka avklarad. Nedräkning. Klara av. En vecka i taget. En dag i taget. En timma i taget vissa dagar. Hoppas vi slipper mer krupp så det fungerar att sova själv med barnen tills avlösarna kommer. Någon som avlöser mig for once. Det ska bli skönt. Helgen ska bli underbar. Det känns dock långt dit.
Graviditetsmässigt är jag stor. Otymplig och tjock. Jag ser inte mina fötter. Och det är 6 veckor kvar...

MIN fredag!

Fredagarna är verkligen mina denna termin! Jag disponerar själv över dem! HELT själv! På en 75%-ig lärartjänst ska jag göra 8 timmar förtroendetid i veckan. Dessa ska göras kvällar eller helger. När man har småbarn infaller dessa timmar nattetid, vilket i alla fall för mig innebär en tid då min hjärna i princip inte fungerar alls. Så för att få något gjort har jag valt att förlägga några av dessa timmar på fredagen, som på mitt schema ser ut som "ledig". MEN så är icke fallet. Däremot disponerar jag själv över tiden. Ville jag sitta fyra timmar igår kväll och två i tisdags så har jag två att göra idag t.ex. Nu är det sällan så smidigt att tiden går på ett ut, oftast jobbar man ju som bekant som lärare betydligt mer än så, men i alla fall. Summan av kardemumman är att jag är "ledig" idag. Ledig att sitta hemma i soffan. Barnen är på förskola och Jimmy jobbar på jobbet. Och jag skriver omdömen för mina juveler. Dagen igår tillbringade jag med årskurs 5 på lägerskola. En jobbdag 8:15-23:00 blev det. Ösregn och samarbetsövningar, godis och lekar. Mycket mysigt att få göra något annat tillsammans en gång än att bara vara i klassrummet och försöka få dem att göra det jag vill.
En "vanlig" vecka jobbad nu på länge. Förra veckan jobbade jag en dag och nästa vecka blir det tre. Vårterminen är ju full av lov hit och dit och upp och ner. Sammanlagt har jag 15 vanliga arbetsdagar kvar. Inte för att jag räknar ner....
Jag har varit usel på att blogga nu på ett tag, så jag vet egentligen inte om jag ska göra något försök att ta igen det jag missat. Men förra helgen var vi i alla fall i Falkenberg hela familjen. Mamma, pappa, syster + familj samt bror med sambo. 8 vuxna och 5 barn på Hotell Strandbaden. Det var supermysigt och härligt att bara vara och vara tillsammans! I helgen som kommer blir det Vaggeryd (igen!) för mig och tjejerna när Jimmy får hit min bror och min svåger för att se J-södra slå HBK. Mycket Vaggeryd-sällskap blir det! Först min "semester" där över Valborg och lite till, sedan Falkenberg förra helgen, Vgd lördag-söndag denna helg och över Kristi himmelsfärd kommer alla hit. Jimmy är på läger då, och jag tar tacksamt emot allt sällskap och hjälp jag kan få. Jag är TJOCK nu! Otymplig och stel. Därav soff-sittar-fredagar nu för tiden istället för dammsugning mellan rättningarna.
Jaa, nää, nu blir det till att jobba vidare. Bjuder på lite bilder innan dess. Rekordmånga faktiskt:
Jag extraknäckte som bad-val i badhuset i Falkenberg!
Kusinmys i rutschbanan!
Stormig golf
Anna och Jimmy kalasar på tårtan som intogs till Mattias och mammas ära (fast hotellvistelsen var p.g.a. pappas kommande 60-årsdag).
Moa och Molly gör det de är bäst på; väcka folk!
Pappa-Molly-mys i sängen.
Tänk vilken lycka att ha kusinerna vägg-i-vägg!!!
Syster tar igen sig på balkongen...
Fika-töserna
Syskonen Jonsson.
Mattias och Anna
Vecka 33 eller något
Morgontrötta Karlssonsystrar
Tillbaka i Halmstad där nya vagnen anlänt! Molly provsitter min nya leksak :)
Och för att påminna om att sommaren faktiskt var här för en vecka sedan lite drygt:

RSS 2.0