Jul!

Nu har vi julstämning i vårt lilla hus! Bara det faktum att bo i hus tycker jag ger ett bättre utgångsläge och känslan är total!!! Jag går runt och bara myser och trivs, den tid vi är hemma då... I helgen hade vi en hemmahelg vilket var väldigt skönt och välbehövligt. Veckorna just nu är ju ganska hektiska. I fredags köpte vi hem årets granar. En till att ha ute och en inne. Så här ståtlig är vår nya vän som håller oss under uppsikt här inne.


Sedan får man väl släppa kontrollbehovet över hur granen ska vara pyntad då det är två små som springer runt och möblerar om HELA tiden. Helt plötsligt förstår jag hur pappa kände när vi absolut skulle pynta granen när vi var små... Men, men. Det är väl bara att bita ihop. Till saken hör i alla fall att han inte är färdigpyntad ännu, Göran, som Jimmy döpt honom till.


Veckan som inletts idag är som sagt en hektisk vecka. Mer för Jimmy än för mig. Han håller på med uttagningar till elitprogrammet och jobbar som en tok. Längre dagar, som kräver mer och jobb 100% även när han är hemma. Men på onsdag är det över och han har jullov. Så vi håller ut.

Själv har jag det ganska slappt på jobbet just nu då den jag vikarierat för 50% är tillbaka och vi går dubbelt. Skönt! MEN, eftersom sista veckan bjuder på helt andra aktiviteter än vanliga lektioner krävs det annat av huvudet och jag känner mig allmänt förvirrad. Vad var det nu vi skulle ha med oss imorgon? Decilitermått, vitlökspress, julfika och glitter. Bland annat. Och idag har jag ägnat halva dagen åt att göra trolldeg till 140 barn... Så kan det vara. Annars är det nedräkning. Pysseldag imorgon, mysdag på onsdag, avslutning på torsdag. GOTT!!! Nu lite förberedelser för nämnda avslutning där jag sitter bakom pianot.

Fyra Luciatåg senare...

Idag är det alltså Lucia, fortfarande. Snart är det över. Skönt faktiskt. Men först backar vi bandet till helgen som var! Vi hade en riktigt, riktigt mysig kvalitetshelg. På olika sätt. I fredags, senaste inlägget för övrigt, var Jimmy iväg och jag hade kvalitetstid med mig själv och en stor godisskål i soffan men i lördags var jag inte lika ensam. Mer än på förmiddagen då Jimmy scoutade spelare. Sedan fick vi finbesök av bror med flickvän innan kvällen då vi hade grannbesök. Mycket trevligt sådant till på köpet!

På söndagen fick vi till årets julgodisbak. Alla bakade inte lika mycket... Vissa åt mest.


Och vissa var så fokuserade att de inte hann äta... eller?

Det var vår kära ex-granne med karl som tillbringade söndagen framför spisen med oss. Mycket trevligt det också.

Men tillbaka till idag. Klockan 6 ringde klockan och vi begav oss till Lucia-tåg nummer 1. Vår stolta och 100% Lucia var såhär laddad innan dagis Lucia-tåg.


Medan vi satt och väntade på de "stora" barnen kunde Molly inte hålla sig från scenen utan körde någon form av "förband-aktivitet".


Moa stod för mycket sång men även den klassiska Lucia-krone-frisyren.


Efter dagisfrukost, lämning av den lilla och Jimmy begav jag mig till jobbet för att styra upp Lucia-tåg nummer 2. Skönt att ha det gjort! Det firades med att skriva på anställningsbevis för vårterminen. GOTT! Fortsatt jobb med bland annat omdömesskrivningar. En elev, ett ämne tar i snitt 15 minuter. Som tur är behöver jag bara skriva omdömen till 20 i elever i 3 ämnen... Då kan ni ju räkna ut hur mycket tid som kommer att läggas på det. Fundera sedan vidare på hur det går för de lärare som har 20 elever i 16 ämnen. Jo, vi lärare har det ju så bra och bara glider runt.... *NOT*. Jag hann 3 elever i ett ämne innan det var dags för Lucia-tåg nummer 3 på dagis för Molly. Hem vid 17 för lite middag innan det var dags för Lucia-tåg nummer 4 med skolans barn för deras föräldrar och NU, 21:14 är jag hemma och landar. Jag skulle egentligen sätta mig och rätta nu, men min hjärna blev kvar någonstans i lussekaffet efter Lucia-tåg nummer 4. Sängen snart! Glad Lucia på er!

Sedan sist ja...

Det var ju ett tag sedan sist. Och vi har gjort en hel del sedan sist... Balansen börjar infinna sig igen, äntligen! I skrivande stund firar jag fortsatt jobb fram till sommaren med en STOR skål med godis... Men först backar vi bandet...

Jimmy tyckte inte att vi hade tillräckligt att göra, så han såg till att fixa en liten "läcka" i köket... Om det räknas som läcka när man sätter i diskproppen, sätter på kranen och sätter sig själv i soffan...
Jobb fick han i alla fall. Och eftermiddagen hade han ju redan bokat, för Chelsea - Liverpool i och för sig, men i alla fall... Ändrade planer!


Detta lilla köksprojekt satte fart på hemmafixaren i Jimmy i alla fall, så på köpet fick jag ett nymålat badrum uppe. Inget ont som inte för något gott med sig, eller vad säger man...



Sedan när vi väl var i farten satte vi igång att montera våningsäng till lekrummet/gästrummet. Det är ju så att när det sover över folk här är det oftast mycket folk, och då kan man inte ha för många sovplatser. Och tjejerna älskar nya sängen!


Förra helgen fick vi lite semester. Då kom pappa Benke och hjälpte Jimmy att färdigställa köksgolvet tillbaka till så som det ska vara. Mamma Nilla tog hand om mig och tjejerna och bland annat blev det en del pepparkaksbak!


De tog också över barnen så jag och Jimmy kunde ta hand om varandra vilket vi gjorde på duo-behandling på FORMs spa. Underbart och välbehövligt!


För övrigt handlar hela vårt liv om Lucia just nu! Moa övar och övar och övar och Lucia är utan tvekan hennes nationaldag! Själv ser jag fram emot att få denna dag överstökad då min Lucia-dag innebär Lucia för Moa 7:30, Lucia på jobbet (vilket jag håller i) 9:30, Lucia för Molly 15:30 och Lucia för skolbarnens föräldrar 18:45...


Och som sagt ikväll firas det! Äntligen, äntligen, äntligen har min största energitjuv gått upp i rök. Jag har fortsatt jobb fram till sommaren i alla fall. En termin i taget. SÅ skönt. Det ska bli fantastiskt att ha jullov och veta vad jag ska ta vägen och jobba med när lovet lider mot sitt slut om en månad exakt.

Just nu är det jag, min one-piece, Idol-finalen och en STOR godisskål som firar medan mannen befinner sig på jobbet för lite julfest. Och barnen sover. Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys

RSS 2.0