Midsommarhelgen! Typ...

Jag får väl börja med att be om ursäkt för att redogörelsen för helgen inte kommer förrän nu, måndag kväll, men så är det när det är fullt ös medvetslös dygnet runt! Jag fjäskar till mig en ursäkt genom 13 bilder istället!Midsommarafton blev helt godkänd, inte minst tack vare vädret! Vi påbörjade firandet hos Jimmys farmor som fyllde år dagen till ära. Efter att jag förberett diverse mat till kvällen. Tack vare vädret kunde vi vara ute heeeeeeeeeeeela dagen. Underbart!


När vi kalasat färdigt hos födelsedagsbarnet intog vi vår adoptivaltan på andra sidan vägen hos Bjarneborg-Dellgren. Fantastiskt! Grill, god mat och dryck och lek för de små. Till och med en midsommarstång på bordet och jordgubbsservietter!


Självklart måste man äta både en och två och tre jordgubbsdesserter på midsommarafton, och här är den tredje! Moa var mest intresserad av flaggorna...


Och som vi alla vet festas det som mest på midsommarafton, och det är då helt okej att däcka i soffan framåt 23-tiden... I alla fall om man är två år och skiter lika grundligt som sin mor i fotbolls-VM...


Och tur var väl det, att hon sov alltså, för midsommardagen till igår kväll (senare än tänkt, hahaha) hade vi sällskap av syster med familj. Lördagen ägnades åt lite hälsa-på-fika ute hos kusinen på Hagön innan vi tog bussen till staden och gjorde uteserveringarna.... Eller en i alla fall!
Jag vet att man inte ska äta pizza när man är för tjock, men jag tränar ibland i alla fall!


Vi hann till och med avnjuta Picassoparken innan bussen tog oss hem till Slabbedask och kortspel natten lång. Barnen sov och alla var nöjda och glada.



Dagen därpå hade solen äntligen fattat att det är SOMMAR nu, så vi ägnade dagen fram till klockan 16 (då Tyskland-England började, fotbollsVM styr mitt liv) åt simstadion. Molly var överlycklig i Moas stol!


Moa var ännu mer överlycklig i vattenrutschbanan! Och jag var ungefär lika överlycklig i bikini i en solstol. Inte p.g.a. klädseln, men över värmen och det faktum att lite solbränna får en fet mage att se liiiite liiiite mindre ut... Vill jag intala mig. Haha...



När vi lämnade simstadion släppte vi av karlarna på den nyöppnade sportsbaren som så lägligt ligger på Vallås för att de skulle se matchen. Vi kvinnor med barn åkte helt stereotypt hem och passade barnen, drack kaffe och förberedde maten. Ungefär när karlarna kommit hem och bilen skulle packas insåg kära syster att bilnyckeln nog låg i bagaget i den LÅSTA bilen. Men lika glad var hon för det, och pastasalladen kunde intas på gården under tiden vår underbart snälla pappa satte sig i bilen 15 mil härifrån för att komma ner med familjen Wetters extranyckel så att de kunde ta sig hem. Under väntetiden hann även jag och Pia cykla till Ica och köpa tilltugg till kaffet och där lyckades hon halka på ett bananskal... Jag trodde det var en myt att man halkade på sådana! Det är fantastiskt roligt att vara i hennes närhet måste jag säga. Love ya´sis´!


Dagen idag var varm! Dagen fram till 14:30 ägnades åt övning inför bröllop med brudgummens bror från Uddevalla. Jag sjunger ju lite på bröllop och dop och så, och då bör det övas. Framförallt om det ska ske tillsammans med någon. Ja, jag övar ju annars också såklart, men ja, ni fattar. När de åkt gick vi ut. Såhär såg det ut från vår ytterdörr när jag tittade ner.

Det är helt underbart att det är så mycket barnfamiljer som bor här och att man kan hjälpas åt med saker och vatten till exempel. Poolen är vår, vattnet fick vi tack vare grannen på bottenplan som har vattenslang. Lovely.

Det här kallar jag att få slabba med vatten! OJ vad hon trivdes! Och Molly var ganska nöjd som publik hon också!


Riktigt bra översikt över töserna hade jag när Jimmy var iväg på fotbollsavslutning. Nu är det uppehåll minsann. Skönt det!
Kvällen efter hans hemkomst har ägnats åt en låååååååååååång promenad för min del. Med Mp3-spelare och allt. Det ser nog ganska roligt ut när jag är ute och går med den, för så fort det byts låt, byts även mitt tempo. Haha.
Nu blir det snart sängen. Sista lediga veckan hemma i Halmstad och vi ska utnyttja det lilla som är kvar genom att hälsa på bror och flickvän i Helsingborg imorgon till onsdag. Torsdag och fredag ska Jimmy jobba och lördag morgon, tidigt som as, åker vi till Öland med familjen Wetter. Den kan gå precis hur som helst! Det ser jag fram emot!

För övrigt undrar jag hur mycket det kostar att fråga om man vill vara med? Det var det där med behovet av anonym blogg ja.

Back in town

Det är med blandade känslor jag är tillbaka hemma. Allt är relativt och i relation till vår förra lägenhet ÄLSKAR jag den här. MEN i relation till det hus som varit vårt "hem" i Åhus några dagar är mina känslor för mitt permanenta hem INTE särskilt starka... suck alltså. Tungt att komma hem.
Vi har haft det helt fantastiskt sedan i tisdags. Njutit av underbart sällskap, lika underbar mat och dryck och till och med vädret har varit njutbart! Igår blev det stros på stan, lek och bus och restaurangbesök i hamnen på kvällen. Klockan var 2:30 inatt när vi spelat spel och umgåtts "färdigt".
Idag var det sommar och vi var vid havet. Liiiite för bekväm är jag vissa dagar för att ha två smått kinkiga barn på en hysteriskt sandig strand, men det var rätt skönt ändå. Fördelen med att ha kinkiga barn på stranden är att man måste ha dem i knät, och då slipper man visa upp sin katastrofala kropp som i bästa fall med stolthet kan visas i sin rätta storlek på beach 2020. Sedan blev det gigantstora glassar (för att förstärka den katastrofala kroppen) innan hemfärd till det härliga huset för ännu mer god mat. Vid femtiden åkte vi hem till Halmstad. Moa sov så klart hela vägen vilket leder till att hon är vaken nu, 22. Taskig timing, för hela kvällen har gått till spillo. Kvällen som skulle ägnas åt att:
*göra sallad
*göra vit chokladsås
*fixa och marinera och greja kött
*packa upp väskor
*handla
*få i ordning här hemma.
Det slutade med att det blev panikhandling där inte allt som behövdes fanns, väskorna är relativt uppackade och ordningen i hemmet är det väl si och så med. Jag sitter och småtjurar vid datorn, Molly sover (hon är den enda som sköter sig) och Jimmy försöker söva Moa framför fotbollen. Imorgon är det midsommarafton. Det känns inte som det. Jag hade kunnat hoppa det i år. För mycket. Men i övermorgon är det ett år till nästa gång.
Man kan inte blogga positivt jämt, eller hur.... ;)

Mitt val!

Det är lite jobbigt ibland, det där med att JAG alltid väljer! Det hade varit så skönt att kunna skylla på någon eller något annat ibland. Men det är faktiskt BARA jag som väljer hur jag ska reagera och förhålla mig till olika saker. Alla situationer har både för- och nackdelar. Det finns alltid både bra och dåligt att ta med i beräkningen. Jag satt och funderade på det när jag nattade Moa ikväll. I vintras sa jag heeeeela tiden att jag längtade till sommaren då det bara är att slänga på Moa ett par skor och gå ut och leka. Visst, så är det. Men det finns också nackdelar på sommaren, så klart. Hon vill aldrig gå in när vi är ute. Det är ljust huuuuuuuuur länge som helst och jag blev riktigt sur på mig själv när jag satt och tänkte att jag längtar till hösten då det blir mörkt tidigt och hon förhoppningsvis somnar tidigare än 21! Aldrig blir man nöjd! Eller? Jo! För det är JAG som väljer att fokusera på för- ELLER nackdelarna! Och det är det som är så jobbigt. Förstår du hur jag menar? Eller snurrar jag in mig för mycket nu? Jag lämnar det i hopp om att inte komplicera ännu mer....
Imorgon drar vi till Åhus igen. Härligt! Den här gången stannar vi längre och har bättre väder. Det har jag bestämt. Nu sover tjejerna, Jimmy tittar på fotboll (nähä!?!) och jag ska gå och lägga mig. Kvällens löparrunda var fantastisk. Gott!

Härlig söndag!

Idag har jag känt på hur det hade känts att ha mor och far i samma stad. De har varit här i eftermiddag och kväll en sväng. Lovely! Kära bror med flickvän har nämligen flyttat i helgen (inom Helsingborg), och mor och far har således befunnit sig där för att agera flytthjälp. Halmstad KAN ligga på vägen från Helsingborg till Vaggeryd om man bara vill, och det ville vi. Så idag har jag njutit av "lagom" mycket föräldrasällskap. Fast jag kan erkänna att jag inte ville att de skulle åka hem, men, men.

Pappa hade med sin käraste leksak borrmaskinen och har spetsat till vår nya möblering ytterligare med diverse hyllor, skåp och speglar. Helt fantastiskt fint! Han ÄR så duktig min far. Också får han agera lärare åt Jimmy också, om vi någon gång skulle (få chansen att) göra något själva... ;) Missförstå mig rätt. Så nu är här så fint så fint, igen. Nu dyker ännu fler pillprojekt upp. Så pass många att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ta tag i först. Kanske sortera skor och placera in i nya skoskåpet?

Eller filura på vad som ska stå PÅ skoskåpet? Eller på hyllan över sängen? Jag måste i alla fall göra något åt bilden som visas i nya spegeln. Och det ska jag göra när jag röjt i köket. Hantlarna ligger och väntar på mig. Igår sprang jag. Imorgon också.

Rapport angående tjejerna samt veckan som ligger framför.

Moa är harmonisk och trotsig om vartannat och fortfarande fantastiskt söt i sina rastaflätor. Hon är också oerhört duktig på att sjunga. Framförallt är jag impad över hennes förmåga att sjunga i rätt tonart och takt när jag spelar till. Så fint också! För henne är det leka affär som gäller samt rada upp saker...

Från vänster: Moa, kanin, Linus, Lina, Bamse, Bäbis, Lisa, Anna, Gösta. Moa har själv namngett alla utan Bamse, Lisa och Anna. Fråga mig inte varifrån hon får allt...

Molly har börjat äta gröt. Också snurrar hon sig fram genom livet. Alla sätt att ta sig "fram" på är bra utan de dåliga. Varför ligga kvar på filten när man kan rulla in i puffen?

I veckan som kommer blir det en del träning innan vi återigen beger oss till kära, kära vännerna i Åhus! Lovely! Sedan är det ju midsommar också! Vilken fantastisk vecka det ska bli! Två hela gemensamt lediga veckor kvar innan vi drar till Öland för att sedan bli av med Jimmy till Posten...
Nä, nu lite pillprojekt...

Moa vill inte!

Så är det. Från en dag till en annan har vår harmoniska Moa helt plötsligt entrat landet trots. Hon vill ingenting. Vill inte äta, vill inte tvätta händerna, vill inte ha smutsiga händer, vill inte vara inne, vill inte vara ute osv, osv. Och när vi varit på Ica idag ville hon inte åka vagn. Inte gå. Inte bli buren. Hon visste nog inte riktigt vad hon ville. Mer än att ligga på cykelvägen och inte vilja!


Jimmy tittar på mig och undrar om vi fixar det här med garvet i ögonen. Moa blir sur och sparkar iväg alla sina saker, vi försöka hålla oss för skratt. För hon ser ganska rolig ut. Men det tar på tålamodet. Det går ju inte följa alla hennes "vill inte". Hon har varit snortrött sedan klockan 17 men vid 19 ville hon inte sova. Så klart. Tvångsnattning och väl i sängen tog det två röda innan hon somnade efter fem minuters gallskrik och "VILL INTE". Vid matbordet konstaterade vi att det är skönt att hon i alla fall kommit så pass långt att hon äter själv, pratar själv, tvättar händerna själv, leker ute (nästan) själv. Sedan insåg vi att då är det bara att börja om på nytt med Molly. Kanske lika bra att man tar allt på en gång, så är det gjort sedan.

Natten inatt blev lite sådär för er som undrar angående rumbyten och så. När Molly åt vid 00 var Jimmy uppe och umgicks med sitt playstation, så då hörde han henne. Vid 2 vaknade Moa och var på väg till Molly, men vi hann hämta henne. Sedan sov hon hos oss. När Molly åt vid 4 vaknade inte Moa och sedan sov vi allihop till 7:30. Värre kan det faktiskt vara, även om jag funderar på varför Molly helt plötsligt ska äta så mycket på natten! Hon som klarat sig från 19 - 6 flera nätter. Ja ja. Nog om det.

Imorgon blir det allergimottagningen med Moa. Återbesök sedan förra året. Jag antar att hon inte vill...

NU!!!!!!

Jag känner hur lugnet börjar lägga sig i själen... Jag har nu fått genomfört det jag inte kan fixa själv, nämligen nerplockning, flytt och upplockning av säng, flytt av garderober, bokhylla och gästsäng. Så nöjd så nöjd. Och han är så duktig min man när han får ur tummen och får göra själv! Jag ser riktigt fram emot att få sova i nya sovrummet och är ganska spänd på hur det kommer att funka med barnen. Kommer vi vakna av Molly innan Moa gör det? Kommer Moa tassa in med sin kudde till Molly och bli ledsen när vi inte är där? Det känns i alla fall hur bra som helst att ha det gjort! Nu sitter jag i lugn och ro utan rastlöshet och kan inte göra mer förrän pappa dyker hit med superborrmaskinen och de nya möblerna vi köpt på IKEA inför nästa projekt, hallen...
Så här blev i alla fall sovrummet:



Mollys rum är nedsläckt och tyst nu när hon ligger och sover, så bilder därifrån får ni vänta på tills imorgon.

När flytten var färdig var svärmor och svåger här och tog hand om barnen när vi putsade det sista, sedan dammsög svärmor hela lägenheten. Hur underbart är inte DET?!! TACK SNÄLLA! Vi grillade på balkongen och nu sitter bröderna Karlsson framför kvällens fotbollsmatch. Och jag njuter. Om jag inte sagt det redan. Snart blir det nog en kopp te på balkongen i kvällssolen. Sämre kan man ha det!

Salongresultat!

Igår fixades håret på både Moa och Jimmy! Moa fick VM-inspirerat Afrikahår:



Och Jimmy blev gangster:


Det är så härligt att vara lediga allihop så man hinner med lite sådär halvt meningslösa aktiviteter! Just i skrivande stund är Moa hos farmor och blir bortskämd, där vi just varit och ätit sill och potatis i trädgården, Jimmy matar Molly framför tv:n och jag sitter här. Idag ska de stora förflyttningarna ske! Så vi plockar, tvättar, dammsuger, dammar, bär, lyfter och drar. Resultat kommer så småningom! Behövs inget gym idag inte...
För övrigt är det sommar, och imorgon, när vi möblerat färdigt, då ska vi njuta av den!

Fullt ös medvetslös!

Fast just nu har jag en liten paus. Jimmy är hos tandläkaren, Molly ligger här på golvet och Moa sover middag! DET var inte igår hon gjorde det bara sådär. Hon är väl uttråkad stackaren av att bara vara hemma med oss. Vi röjer och grejar för fullt. Jag är boss och kör med Jimmy. Annars blir inget gjort! Om man "bara" ska sitta lite i soffan emellanåt eller efter att ha plockat ner en hylla passa på att prata lite i telefon lär hela vår semester gå till denna ommöblering. Så jag kör med honom. Vi har hittills flyttat piano, svart bokhylla och barskåp. Det som är kvar är det jobbiga... Säng, som måste skruvas isär först, garderober som är fulla och tunga och en bokhylla som inte riktigt får plats någonstans. Men det blir nog bra. Jag hoppas vi blir klara snart så vi kan njuta av sommarvädret som ska komma nu i veckan! I morse när jag cyklade till gymmet (!!!) sken i alla fall solen, och DÅ vill jag inte vara inne och plocka!
Nä, nu åskar det!!! Bäst att dra....

Back again

I torsdags slutade skolorna, grundskolorna, och sommarlovet tog vid. Det firade Molly med att sitta och studera mig när jag sorterade förråd, klädkammare och allt däremellan.

Jag har väl sagt att vi håller på att göra om och möblera och så? Det gör vi i alla fall. Därför var det inte helt skönt att åka från det kaos vårt hem för tillfället är för att genomleva den mest hektiska helgen på hela våren. Vi begav oss till Småland torsdag kväll med tron om att tjejerna skulle somna och sova för natten. Tji fick vi. Mamma och pappa gick och la sig 22:30 och vi fick snällt vara uppe med Moa som hade fullt sjå att leka ikapp med alla mormors saker. Fredagen ägnades åt varsin löprunda innan det blev studentkalas för yngsta kusinen. Därav är kusinstudentkalasen ett minne blott. Tyvärr. För det var väldigt roligt att träffa alla och tjata av sig lite! Lördag morgon begav jag mig med buss från Jönköping mot Göteborg för att vara med på möhippa för kära Johanna som haft den dåliga smaken att flytta på tok för långt från mig. Men roligt hade vi, trevligt var det och fin var hon!

Schemat för dagen blev ganska pressat för min del, men jag hade roligt när jag väl var med.
11:25 Buss från Jönköping
15:00 Buss från Nordstan till ett spa där jag mötte upp gänget som spa´at.
17:30 Buss och spårvagn hem till en tjej där vi "mellanfestade" lite och gjorde oss i ordning.
19-22 Satt vi på en restaurang och åt Tapas och umgicks allmänt.
22:45 Spårvagn till centralstation
23:25 Buss till Jönköping
01:40 Bil till Vaggeryd
02:15 Hemma.
Varför stressa hem och inte sova i Göteborg? Jo... på söndagen var det nästa evenemang, nämligen 85-års-kalas för mormor vilket tog hela dagen i anspråk då vi firade i Vetlanda OCH i Vaggeryd.
Här har vi mormor med sina två döttrar, fyra av oss fem barnbarn och sju barnbarnsbarn. Inte illa jobbat! (Sorry Pia, jag vet att du kommer bli sur för att du gör en konstig min, men det GÖÖÖÖR inget!....)


När vi varit med och firat lilla mormor i x antal timmar begav sig jag och Jimmy hem till mamma och pappas hus för två timmars ensamtid då vi kunde fira vår första bröllopsdag i fred innan resten kom hem. Från början skulle vi suttit i husvagnen eftersom det var enda stället där vi kunde vara ifred hela kvällen, men där saknades dynor, så det fick bli firande med sällskap... Vi får ta igen det där nästa år. Och året efter det, och efter det och efter det... Lite skumpa blev det i alla fall!


Idag är det ny vecka och vi har haft en kalasfamiljärdag om ni frågar mig! Vi startade dagen inne på IKEA i Jönköping. Detta fantastiska ställe där ALLT finns till underbara priser och barnvänliga utrymmen och restauranger och grejer. Det gillar vi. Lite "Spara & Förvara" till vårt göra-om-hemma-projekt blev det och vi avnjöt middag när Moa lekte i lekrummet. Nice. Sedan blev det Halmstad. Underbart att komma hem när det inte är söndag kväll och det ligger en arbetsvecka framför, utan vi är lediga och kan packa upp lite då och då. Förutom uppackning har vi även varit ute och sprungit båda två, varit och handlat och ätit underbart god grillad lax. Bästa köpet hittills den där grillen alltså! Ikväll har jag roat mig med att fläta halva Moas hår när hon har slabbat med vatten vid diskbänken. Sovvägran där. Funderar på att fläta hela håret imorgon... Nu sover hon i alla fall. Molly också. Jag ska hoppa in i duschen för att sedan avnjuta resten av kvällen i soffan med att planera veckan.


För övrigt börjar jag komma lite i balans nu när alla hysteriska event är över. Nu börjar det så sakta lugna ner sig. TACK. Jag är en balansmänniska. Jag måste ha lagom av allt. Men det resonemanget kan vi ta en annan gång.
Förresten, jag tror inte jag nämnde att jag och tjejerna varit hos fotograf. Smakprov:






Här händer det grejer!

Det brukar ju vara mycket på gång i vårt liv, och så är det fortfarande. Enda skillnaden är att vi nu är två om allting vilket är alldeles fantastiskt underbart! I fredags tog alltså Jimmy examen och vi började dagen med att baka och fixa och dona. Molly ägnade sig åt att utforska underlaget i babygymmet.


Under examensceremonin i kyrkan kunde jag knappt hålla tillbaka tårarna. Tänk att vi fixat det! Att vi klarat oss igenom den här pissiga hysteriska våren! Väl hemma väntade kalas med föräldrar och farföräldrar och såhär lyckliga var vi.


Eftersom att mina föräldrar alltid "måste" sova över här när de hälsar på passade vi på att fira examen på stan. Vi började kvällen med att grilla och fira lite hos Jimmys klasskompis, numera yrkeskollega. Jag och tre grabbar. Men de höll sig i skinnet och skötte sig näääääästan hela kvällen... Att sitta på Bull´s nu för tiden är en sällan upplevd lyx och jag njöt av att bara titta på människor och känna pulsen!

Lördagen ägnade jag delvis åt att sjunga med ett coverband på en 30-årsfest. Hysteriskt roligt trots den sena timman... Vi skulle (trodde vi) få börja vid 22-tiden och jag tänkte vara hemma vid 00, men när jag hade föreställt mig att jag skulle krypa ner i sängen gick vi på scen. Så kan det gå. Två kvällar ute på rad. INTE ofta och nu räcker det på ett tag. Trodde inte att jag skulle bli "mätt" på att vara hemifrån så snabbt, men tydligen. Jag längtade hem till Jimmy och tjejerna.

Söndagen ägnade jag åt barnkalas och vi åkte runt lite och handlade och fixade och donade och därefter tog jag tag i balkongen. Nog för att jag är bitter och sörjer att vi inte har någon trädgård, men balkongen, den tycker jag om! Nu står där lite nya golvlyktor, förrådet där ute är sorterat och själen har fått balkong-ro för ett tag. Några inköp till, sen så! Jag gav mig även på klädkammare och garderober, vilket vi fortsatte med igår måndag. Vi ska möblera om här hemma lite grann med rumbyten och sådär, vilket drar med sig även garderobsbyten. Allt detta har jag gått och väntat på halva våren att få sätta igång med, och nu när Jimmy är ledig är det äntligen dags!

Igår hämtade vi Moa på dagis och åkte till Åhus till familjen Johansson-Mårtensson för att beskåda deras underverk nummer två och få lite trevligt sällskap. Jag tror inte jag ska åka dit någon mer gång, för det är så fruktansvärt att få känna på hur underbart det är att bo i hus och ha världens bästa och mest barnvänliga trädgård för att sedan återvända till vår lägenhet på andra våning... Nedan lite bilder från gårdagen och dagen idag:

Tänk att kunna vara inne med bebisen och de stora leker ute när det regnar! Lovely!



De minsta små... Molly är inte så liten längre! Molly och Millie, vilket radarpar!


Karlarna verkade också trivas trots sin minoritet med sex tjejer!


Idag blev det kalasväder innan vi åkte hem, så till lunch avnjöt vi grillade hamburgare. Och barnen bara lekte, och lekte och lekte och lekte och lekte...... JAG VILL HA TRÄDGÅRD.


Ja, de åt lite också förståss.... och drack mjölk.



Ikväll när vi kom hem åkte Jimmy på fotboll. U21-match någonting. Jag och tjejerna klarade oss rätt bra trots nattning. Moa sov hela vägen hem från Åhus, halv 4 till halv 6 men ändå ville hon sova klockan 20. "Mamma gå ut" och 10 minuter senare sov hon. Molly sov redan då. 20:30 vaknade båda två och jag fick natta båda samtidigt i vår säng. Det gick hur bra som helst och när de somnat bar jag dem till respektive säng. Nu kom Jimmy hem och håller för tillfället på att förbereda te och mackor till balkongsittningen. Mysigt!

Framöver händer hur mycket som helst samtidigt som vi ska få till den här ommöbleringen hemma. Besök, skolavslutningar, möten hit och dit för att inte tala om helgen. Student, bröllopsdag och 85-årskalas. Har vi lite att göra? Jo, något! Men nu blir det mys på balkongen!

NU så.

Nu är vi på plats i Halmstad sedan en vecka tillbaka, imorgon, och har hunnit med hur mycket som helst. Till exempel har vi blivit med grill. MYCKET trevligt och gott!



Molly har blivit med lekmatta efter ett besök på IKEA när vi ändå var i de småländska skogarna.


Men framförallt har Moa blivit 2 år! Hela dagen, och dagarna före, återupplevde jag 2008 års 26-28 maj. Undrar om det alltid kommer att vara så?! "Nu gick vattnet", "Än är hon inte född", "Nu tog de beslut om snitt" o.s.v.
Vi lyckades, med hjälp av ställd klocka, ta henne på sängen, i sista minuten. Hon satt upp när vi kom in och sjöng, och hon fattade ingenting! Men när paketen började rulla på kom hon igång! "Mer ket!"


Och hos familjen Karlsson är den årliga födelsedagshatten ett måste!



Själva födelsedagen firades av vår familj fram till klockan 16. Då kom Jimmys mamma, bror, farmor och farfar samt pappa med flickvän. Då blev det ännu mer paket, paj och till slut den amatörsmässiga men MYCKET goda kissekattårtan! Det är ju trots allt en tvååring som fyller år, då ska det väl ändå se ut som att tvååringen i fråga gjort tårtan också. Eller? ;)


Moa var dagen till ära en mycket cool dam.


Släktkalas nummer ett var över någon gång vid 8-tiden på fredagskvällen och lördagen startade med barnkalas! Av någon anledning hade våra töser för en gång skull tagit sovmorgon och vaknade halv 9. Kalaset började 10 och det fanns EN DEL att fixa inför vill jag lova. Men det gick i lås! Det är fascinerande hur mycket fyra tvååringar lyckas röra runt på en och en halv timma... Lagom trött var man när detta kalas var slut vill jag lova. Men trevlig stund, fina paket och alla var nöjda och glada.


När barnkalaset var slut och vi fått några timmar på oss att ladda om tog nästa kalas vid bestående av min familj. Syster med familj dök in vid 3-tiden och bror med flickvän kom vid 4. Några skickades till busfabriken och andra åkte och handlade medan vissa gosade bebis här hemma. Till slut anlände även mor och far och kalas nummer tre kunde börja.


Efter tacos och paketöppning begav sig alla utan de två äldsta samt den allra yngsta ut för att spela fotboll. Hysteriskt roligt trots bollrädsla och fula tacklingar. Tjejerna mot killarna tyckte de yngsta killarna. Orättvist! Framförallt eftersom att de tre äldsta "killarna" spelat fotboll, mycket fotboll, i sina dar! Och till på köpet var vi tjejer fem stycken varav en är hysteriskt bollrädd och har "precis" fått barn, en tappade skorna så fort hon lyfte fötterna och de två yngsta gick bredvid planen och plockade blommor... Men roligt hade vi! Och varma blev vi!

Efter matchen blev det en flaska rosé på balkongen innan rabarberpaj och kaffe. Bror med flickvän åkte hem och resterande sju sov hos oss! Elva personer på 96 kvadrat. Varför inte?! Jag vet!
Söndagen innehöll plock, städ, mat, minigolf och kinamat. Gott! Trötthet fanns det också massa av vill jag lova! Då var det dags för nästa kalas, Jimmys farfar fyllde år. Stackars "Mors dag" hamnade i skymundan, men paket fick jag vill jag lova! En spabehandling. Så intelligenta döttrar jag har! Sedan hoppade denna vecka igång. Moa var på dagis igår och jag röjde hennes rum. Sorterade ut, städade och möblerade om. Skönt! På kvällen när Jimmy kom hem var jag ute och sprang minsann. Lovely!

Inatt vaknade jag av en märklig syn. Moa vaknade vid 2 och gallskrek. Jag gick ut för att hämta henne och där stod hon, i Mollys pyamas, storlek 62! Behöver jag nämna att jag inte var inblandad i hennes nattning igår?!?! Hon var vaken till 5 och bara skrek. När hon somnat vaknade nästa och var hungrig och åt till klockan 6. Sedan blev det en timmes sömn innan det var uppstigedags. Detta resulterar i sammanlagt fyra timmars sömn åt mig! Ingen bra uppladdning inför dagen idag då Jimmy varit borta från 7:45 till 18:45. Men dagen har gått bra ändå. Först öppna förskolan, hem för lunch och hela eftermiddagen har vi haft mysigt sällskap i form av dagiskompisen W och hans lillebror och mamma.
De små:


De stora:


Nu: Tisdag kväll, 20:23, Moa sover, Jimmy sitter i soffan med Molly, jag är trött. Jimmy har haft sitt sista i skolan idag. Nu ledig. MYCKET märklig känsla! Framförallt för honom kan jag tänka mig.
Och jag bryter i princip varenda bloggregel: Skriv kort, skriv ofta, ha mycket bilder. Nä. Sista regeln håller jag!

RSS 2.0