Lägesrapport

Om tid är pengar har jag just kvalat in till Lyxfällan. Här står jag nu med en flanellograf med min förbrukade tid uppsatt framför mig och skäms. Jag har övertrasserat kontot. Jag har förbrukat tid som inte fanns. Jag har kronofogden efter mig. Metoderna från kronofogden? Hjärtklappning. Stora sömnsvårigheter. Ångest. Yrsel. Oförmåga att vara bland mycket folk och höga ljudnivåer. Oförmåga att hantera mina känslor. Jo jo. Man får förr eller senare betala för sig minsann. Krascha. Och skämmas.

När kraschen väl kommer inser en vilka kloka människor som finns runt omkring. Närmre än man anar. ”Vi har alltid stått inför valet att fly eller fäkta. Fäktar du tillräckligt länge blir du ett lätt byte, då äter tigern upp dig. Flyr du så är det mindre risk att bli uppäten av lejonet”. Eller tigern då. Vem som äter upp mig? Jag själv förmodligen. Här står jag och slåss mot mig själv. Visserligen med pissiga förutsättningar, så det är väl inte helt konstigt att jag blir fälld till slut. Misslyckades.
”Misslyckas gör du inte genom att inse dig ofullkomlig. Misslyckas gör du om du ger upp och inte löser att komma tillbaka.” Klokt citat nummer 1.
”Misslyckas gör du inte genom att gå hem. Misslyckandet är redan gjort, när du gjorde mer än du egentligen orkade med. Det här är bara konsekvensen av det redan genomförda misslyckandet.” Klokt citat nummer 2.

Jag har så kloka människor runt omkring mig. Önskar mig sälla till denna kategori människor även i praktiken.

Misslyckas gör jag när jag gör åt tid som inte finns. Gjorde åt tid som inte fanns. Förr hette det ”Flest prylar när man dör vinner.” Idag snarare ”Flest aktiviteter och åtaganden dör”. Typ. En klok vän och jag brukade dividera kring ”Jobbar du för att leva eller lever du för att jobba?”. Båda var överens om att vi levde för att jobba. Vi älskar båda våra jobb. Båda tog slut.

Så vad ska jag ha för avbetalningsplan till kronofogden? Vad ska jag göra för att komma på banan igen? Vad ska min budget innehålla? Och vem ska hjälpa mig dit? Jag är själv inte kapabel att vara den som hjälper mig själv. Uppenbarligen.

Nu är uppmaningen vila. Och ”ta inte med jobbet hem”. Och ”Gör sådant du vill göra”. Vad vill jag göra? Har glömt bort…

Börjar med att vila.

RSS 2.0