Here we go again...

Visst var det onsdag sist jag bloggade också? Det är lite då vi andas. Som sagt. Idag har jag fått med lite bilder i alla fall. De två första hör egentligen till förra inlägget, men jag lever på den energiboosten fortfarande, så de får vara med idag.


Sedan sist har vi väl hunnit med lite av varje. En massa jobb såklart och en del framtidstrådar som hänger i luften på alla fronter. Molly har fått någon form av prick-historia och i helgen var föräldrarna här. Mina alltså. En riktig kvalitetstidhelg blev det som kändes hur lång som helst tack vare att de dök hit redan fredag eftermiddag! En klockren bild på min far in action. Vi definierar "städa badrummet" på olika sätt... Men ska det vá så ska det vá.


Veckan i skrivande stund är ganska mycket vardag. Ska man duscha på morgonen har man två till sällskap i badrummet...


Tack vare svärmors insats igår kunde vi jobba på trots dagis stängningsdag. TACK för det! Dagen igår var en mycket lång men även mycket härlig dag. Jag befann mig hemifrån 7:30-20:30. Jobb inklusive konferens och föräldramöte. Mitt på dagen blev det lite ärenden på stan då jag råkade hamna hos en journalist som ville intervjua lite. Och det kunde han väl få tyckte jag. En trevlig pratstund blev det och hans sista kommentar hängde med hela dagen. "Vilken härlig människa du är!" Alltid roligt att höra. Dagen fortsatte i samma anda då tjänst efter jul kom på tal och jag fick höra att jag är "en så´n man inte gör sig av med".  Alltid roligt att höra. Spännande! Vi får se vad som händer.
Väl hemma i hemmets (då) lugna vrå låg ett brev från sjukhuset med datortomografibesked. Njursten. Skönt. Jag kan ställa in min begravning. Eller i alla fall skjuta fram den. ;) Alltid skönt att veta vad problemet är.

Och nu är det onsdag kväll. Vi njuter. Har idag levt i idyll med harmoniska barn, två hemmavarande föräldrar och lugn lunk. Två dagar kvar på denna vecka. Vart tar tiden vägen...

Lillördag

Onsdag är lillördag här hemma. Helt inofficiellt och egentligen omedvetet. Men onsdagen är en ö bland de två hav vilka måndag-tisdag samt torsdag-fredag utgör. Om vi tar ett djupt andetag måndag morgon och dyker ner under ytan, tittar vi upp för en snabb inandning på onsdag innan vi dyker ner och bockar av torsdag och fredag.
Onsdagen så. Jag kommer hem med barnen strax innan 4 och Jimmy en halvtimma därefter. Sedan är vi hemma tillsammans hela eftermiddagen och kvällen vilket innebär tillsammans-matlagning, sällskap till barnen och tid för plock. Det ser riktigt beboeligt här hemma när båda varit hemma en eftermiddag. Och tack vare både mamma och pappa hemma är barnen lugna och harmoniska. De är också, precis som vi, "mitt-i-veckan-trötta" och somnar utan trubbel. Detta ger oss en kväll för oss själva. Visserligen med, i skrivande stund, varsin dator i knät, men det är ju självvalt. Skönt med självvalt och inte alltid barnvalt.
Om man jämför med exempelvis gårdagen, då jobbet upptog 8-19, är dagen idag en riktig helgdag. Skönt det. Datortomografin är också avklarad sedan sist och vill man ladda batterierna till 100%, då ska man ta med sig kära vänner till älskad plats och bara vara. Det lärde jag mig i helgen som var!

RSS 2.0