Uttråkad!

Det börjar nog bli dags att göra något annat... Typ skola in Molly på dagis och ge sig ut och jobba. Eller nåt. Om 2 veckor ska Molly skolas in, så i två veckor får jag stå ut med att vara uttråkad. Jag får inte tummen ur att göra någonting, trots att jag har hur mycket som helst som skulle kunna göras. Jag jobbar bäst under press. Visst, jag kan gallra, sortera, rensa och börja flyttpacka, men sen ska de lådorna stå här och bara ta plats. Nej, det får bli närmre flytt. Men varför går tiden så långsamt!??! Måndag förmiddag och jag ser bara helg. Inte för att det händer något jättelattjo då, men då slipper jag slå ihjäl tiden ensam. I skrivande stund sover Molly, Moa är på dagis 20 minuter till och jag försöker få lite "ärenden" på datorn gjorda. Jag har försökt boka upp hela veckan för att slippa dötid. Skum sits när Jimmy är i helt andra änden av skalan. Han har HUR MYCKET som helst och hade gjort vad som helst för att bara byta rakt av. Typ. Men, men. Vi kämpar på varsitt håll med varsina dilemmor. Idag blir det lek och bus hos familjen Brevigh och ikväll ska jag ge mig på gymmet. Morgondagen innehåller Kyrkis i Fyllinge, Stenalyckan och utelek. Onsdagseftermiddagen är bokad med "den andra Moa" som Moa säger och på torsdag är det nästan helg... Framför allt är onsdag och torsdag sköna dagar tack vare att Jimmy kommer hem före nattning så jag kan få lite avlastning. Nä, 17 minuter kvar till hämtning. Time to go...

Here we go again...

Fick just en deja vu när jag sövde tjejerna... Egentligen brukar bara Molly sövas aktivt, men Moa tycker det är så mysigt att ligga på madrassen i Mollys rum och somna när jag sjunger tvåhundraelva "Blinka lilla stjärna", så nu sover båda två därinne. Det känns liksom som igår jag satt och räknade antal "Blinka lilla stjärna" för att Moa skulle somna. Då sparkade Molly i magen. I det fallet ingen deja vu.

Jag har återigen anledning att be om ursäkt för glesa blogginlägg, men ska försöka återgälda det med ett gäng bilder. Våren har kommit och gått och kommit tillbaka. Mellanmål intogs förra veckan på balkongen minsann!


Men så blev det plötsligt vinter igen i helgen, vilket jag försökte göra det bästa av i fredags kväll ute på gården. Nästa gång jag gör en sådan hoppas jag det är i vår egen trädgård!


Helgen som gick tillbringades med syster och systerbarn. Jättemysigt nu när alla barnen växt upp lite och vet var de har sig själva och varandra. Till och med lugnare för oss att ha barnens kusiner här, då har de något att göra!

Veckan hittills har inte varit någon höjdare direkt. I måndags var Moa på dagis, då passade Molly på att filura ut hur tuschpennor fungerar... Det blev inget bra, så det fick bli kritor istället.


När Moa kom hem hade hon feber, så dagen igår och idag har varit väldigt långa... Framförallt med tanke på att Jimmy kom hem kl. 19 i måndags och 19:30 igår. Inte jätteroligt med febertjurig Moa. Fantasin flödar fritt när man måste komma på så roliga saker som möjligt för att hålla de små på humör inomhus en hel dag. Till och med sådant som annars är ganska förbjudet får vara tillåtet. Som att hälla ut massa pärlor på golvet och leka med till exempel...


Annars är allt som vanligt. Dagarna går sakta, jag vill flytta och nu är det vår! Idag blev det invigning av två barn och en mamma på cykel. Två gånger. Spruta två av sex intagen och ikväll blir det chill.

Trala la la laaa....

Det är vår. Och vi ska flytta till hus!!! Vi ska få trädgård! Om någon missat det.... Jag tror jag förträngt hur gärna jag vill bo i hus, och nu när vi väl ska få göra det känns det helt underbart och fantastiskt! ALLA kategorier! Det är väl så när man är uppvuxen i hus och tvingats bo i lägenhet för länge... Igår var jag och tjejerna på Kyrkis i Fyllinge för att kolla läget och folket lite. Sedan passade vi på att testa gungor och lekplatser där omkring. Här har vi Moa in action framför vårt blivande hem.


Idag blev det läkaren med Molly och hennes hosta. Ingen astma eller ens tendenser till det, men hostmedicin blev det en hel massa. Hoppas det hjälper nu. I eftermiddag har Moa läst bok och lekt med Molly så jag har kunnat experimentera i köket. En hobby jag lagt till med på senare dar. När Jimmy kommit hem och tagit över Molly åkte jag och Moa till Fyllinge igen. Där var after-work-gudstjänst med barnkörerna. Eftersom både jag och Moa älskar barn som sjunger, njöt vi båda två! Supermysigt! Vi kommer nog trivas i Fyllinge tror jag! Som pricken över i:t drog jag igenom ett hårt träningspass ikväll och nu sitter jag mör, nyduschad och matt i soffan. Klockan närmar sig läggdags och imorgon är vi en dag närmre flytt...

Söndag kväll

För ovanlighetens skull ska detta inlägg präglas av bilder. Jag har inte så mycket att skriva, så jag låter bilderna tala. Igår var vi i Ängelholm hos kära vännerna. Mycket trevligt att vi ÄNTLIGEN fick till det! Alltid är det någon som är sjuk när vi ska ses, men inte igår! Barnen stod för matlagningen...


Vi vuxna (och Molly) stod för kortspel fram på småtimmarna.


Idag fick jag vårkänslor till den grad att fönsterputsattiraljerna åkte fram! SÅ skönt ute! Efter det ställde jag mig och gjorde pannbiff, brunsås och potatis minsann. Huslig värre. Man kan nästan tro att vi köpt hus...


För övrigt är allt bara bra. Jag är så nöjd och glad och till freds och vi längtar jättemycket efter att få flytta in i det nya! Längtar och fantiserar och planerar och njuter! Fantastiskt! Nu, söndagskväll!

Här ska vi bo!!!

Hej alla och NU ska jag berätta! Det har ju hänt en del de senaste dagarna, och jag är inte en sådan bloggare som låter hela världen vara delaktig i saker vi går och väntar på. Besked om ett eventuellt husköp till exempel. Därav tystnad några dagar. Men nu är det färdigt. Här ska vi bo!



Huset vi köpt är en bostadsrätt, man får rätta munnen efter matsäcken liksom. Jag har länge känt att antingen är det allt (en villa på 250 kvm och 1000 kvm trädgård) eller inget (vår lägenhet) som gäller angående vad familjen Karlsson ska kalla "hemma". Men nu dök ett mellanting upp som föll oss helt i smaken. En bra start som passar oss okunniga förträffligt! 125 kvm, 5 rum och kök, altan och trädgård! Många målbilder, som lätt överträffar jobbet en flytt och renovering innebär, dyker upp i min hjärna. Så är det med det. Huset ligger i Fyllinge, vilket klart blir en förändring rent socialiseringsmässigt, men vi är ju inte direkt blyga av oss varken maken eller jag, så det löser sig nog.

För övrigt ska Molly börja dagis. Oj oj oj! Har min lilla unge blivit så stor!!???! Vad gör man inte för att få in de två ljuvliga på samma ställe. Är det att skola in nu i april eller riskera att inte få någon plats där Moa är, är valet inte svårt. Även om vi ska flytta härifrån. Hellre båda på samma ställe än en här och en där och någon mitt emellan. Typ.

Nu har vi fredagskväll. Minsta ljuva sover, största ljuva är sovklar, köket luktar grekisk restaurang och vi inväntar kvällen. Och vi njuter. Av alla bilder av hus i sommar som bara finns!!!!

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Tji fick jag som skrev att det inte spelar någon roll när vi åker hem, jag har ju ingen tid att passa... Och så blev det. Men först backar vi bandet till den lyckliga friska tiden innan nu. I fredags var vi hos kusin och sysslingar och hälsade på. Härliga Moa och Liam busar på Liams rum:



Jag lovade ju att blogga med bilder i detta inlägg, och så får det bli av det som blev... I lördags kväll då mor och far befann sig på 55-års-kalas gjorde familjen Wetter oss sällskap. Vi hade en väldigt mysig kväll med pizza och melodifestival. Däremot är det nog den sista pizzan på ett tag...


För resultatet av denna kväll (kanske? eller någon vi träffat eller jag vet inte!!??) blev magsjuka för 2 tredjedelar av flickorna Karlsson. Moa började lördag kväll vid 23-tiden då jag, hon och pappa lagt oss i mamma och pappas säng för att jag skulle få sova då Molly hållit mig vaken natten till lördagen. Tji fick jag. Moa kräktes fram till 7 på morgonen. 7:30 började jag. Dagen igår såg ut som följande:


OTUR att bli så sjuka men TUR att vi är här! Stackars mamma har fått sköta all service och jag har varit utslagen. Moa har repat sig fortare, och i skrivande stund kan jag kalla henne frisk och mig matt. Men kvar i Vaggeryd är vi således båda två. Och Molly också såklart. Hon har energi för oss allihop och jag vill helst bara ligga... Vilket jag också kunnat göra idag. Betydligt mycket mer än jag hade kunnat hemma. Det enda lilla lyxiga i det hela är att kunna ligga och få vara sjuk med en bok. Jag har gett mig på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" eller vad den heter. Och till den ska jag nu återgå innan "En unge i minuten". Ett program som jag nu riskfritt kan titta på då det inte finns någon chans för bebis det närmsta halvåret. Går på sprutbehandling igen. Så kan det vara. Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... Kanske bara till imorgon?

I väntans tider...

Jag tänkte mest bara tala om att vi finns och har det bra. Det känns som vi försvunnit lite, men så är inte fallet. Vi är i Vaggeryd. Jag är fotbollsänka, i och för sig befinner han sig bara tre mil härifrån på Elmia i Jönköping, men han hade lika gärna kunnat vara i Barcelona. För med oss är han inte. Jimmy alltså. Det känns tomt. Men kanske bra att få vara ifrån varandra lite och få längta. Vi bara är mest. Med mamma och pappa, och familjen Wetter. Moa trivs som fisken i vattnet att få vara med kusinerna hela tiden. Idag har hon varit med Alice i stallet och sedan var vi på badhuset. Molly fick vara hemma med mamma. Perfekt! Vilket privilegie det är att ha en familj som ställer upp i vått och torrt när helst det behövs utan snack! Det gillar vi!

I torsdags dök vi hit och när vi ska åka hem kan jag inte bestämma mig för. Jag har ju ingen tid att passa, så jag hade kunnat vara här tills vi tröttnat, men samtidigt längtar jag hem. Framförallt till Jimmy, som kommer hem imorgon kväll. Jag har två alternativ gällande hemfärd under morgondagen, antingen när Molly sover middag efter lunch eller på kvällen då båda sover. Vi får se. Det finns för- och nackdelar med båda. I skrivande stund har jag just lagt Molly och går i väntans tider på PIZZA.... Familjen Wetter och Moa sitter uppepå och mamma och pappa är på 55-årsmiddag. Ikväll blir det Melodifestivalen, andra chansen, och det är inte annat än att till och med jag, som inte är jättefrälst i detta påhitt, känner mig lite förväntansfull, var nu det kommer ifrån. Så nu ska jag upp och mumsa på min kebabrulle från "Jamaica" och mysa med Moa, syster, svåger och systerbarn! Bilder från helgen kommer i nästa inlägg!

Då och nu och mitt emellan!

Hej svejs! Förra veckan gick vi lite i ide... Det blir så när vi har fullt upp av att njuta av familjetid tillsammans! Vi hittade på en massa mys och utnyttjade verkligen tiden till max. Busfabriken som skulle få sig ett besök på fredagen blev, p.g.a. 3årstrots, flyttat till lördagen. Det är svårt att vara konsekvent, men min största strävan, så jag är nöjd. Trots att det gjorde ont i hjärtat. Men så är det. På lördagen blev det Busfabriken till 110%. Tur var väl det, för OJ så roligt de hade!


Numera är Moa den lugna och Molly den som är överallt och ingenstans, uppe och nere, inne och ute...


I lördags kväll hade jag mitt "Busfabrik-nöje". Tjejkväll inne hos grannen! Med GOD buffé, härligt snack och fantastiskt roligt på dansgolvet!! Det var ett tag sedan jag satte nyckeln i låset 4:30 vill jag lova. Mycket roligt!


Övergången från sportlov med Jimmy hemma hela tiden till vardagen är i full gång. Jag har nämligen ännu inte hamnat i vardagen då mamma och pappa kom hit i söndags och sedan dess har mamma varit här och varit Jimmys stand-in. Det är underbart med sällskap hela tiden och möjlighet att göra det man känner för just då! Den möjligheten finns ju inte förutom när mina föräldrar eller syskon är här så jag njuter verkligen när de är här! Igår var mamma med Moa på dagis hela dagen på studiebesök och jag och Molly mös med varandra. På eftermiddagen tog vi det lugnt och kvällen bjöd på en mils löpband på gymmet för min del. Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Både här och där och hit och dit. Ikväll blev det, hittills, hemmaträning när tjejerna somnat och nu fick jag till lite blogg minsann! Jag vill och ska bättra mig på detta! Imorgon ska Molly till tandläkaren, Moa till dagis och vardagen får ta emot mig. Veckan blir lite sönderhackad när den inte ser ut som den brukar liksom. Det blir nämligen Vaggeryd till helgen, kanske redan torsdag. Vem vet?!

RSS 2.0