Jag får skylla mig själv...

Jag sitter här och muttrar för mig själv när jag laddar upp alla bilder. Det är ju så många bilder jag vill dela med mig av! Men när jag inte får tummen ur och blogga tillräckligt ofta, så blir det ju såhär! Alldeles för många bilder i ett och samma inlägg. Det är väl så på sommaren. Man gör så mycket olika härliga saker som hamnar på bild. Först några från midsommarafton som blev en riktigt trevlig dag trots på tok för mycket både före och efter...

Vi firade födelsedag innan själva midsommarfirandet. Jordgubbar går hem hos båda systrarna Karlsson.


När första stället var avklarat åkte vi hem till vårt hus (!! :)!! ) där några gäster redan kommit och andra kom samtidigt som oss. 9 vuxna och 7 barn blev vi till slut.

Sötaste systern med lillasyster Karlsson.


Tacka vet jag lekrummet! Okej att där såg ut som hej kom och hjälp, men barnen hade någonstans att vara och leka utan att behöva vara rädda om någonting... Typ.



Barnbordet dukades inne till de största barnen.


När midsommarafton med firande var slut stannade syster med familj kvar här ett par dagar och njöt av semesterkänslor i förskott.

Moa filosoferar vid husknuten...


Våra favoritkvällar. Kortspel, vin, snacks, gott sällskap och sovande barn!


Lekrummet fick också agera gästrum till hela familjen Wetter!



När söndagen kom var det dags för Jimmys nästa fotbollsjobb, denna gång i Helsingborg och Ravelli Camp dit jag skjutsade honom. Familjen Wetter åkte hem och byttes av av kära mamma som denna vecka har semester i Halmstad. Gratis boende mot avlastning med barnen. Ett koncept som alla inblandade trivs bra med. Majoriteten av kvällarna har vi tagit tjejerna i tvillingvagnen på kvällspromenad vilket resulterat i lite motion i kombination med sövning av barn.


De dagar då solen stått för värmen har vi varit vid havet. Fantastiskt skönt! Och sövande... Väl hemma från stranden fortsatte Molly att sova medan Moa hoppade studsmatta.

Är man tillräckligt trött kan man sova var som helst!


Igår kväll gjorde vi oss i ordning och åkte till mammas favoritglasställe och njöt av sommarkväll!


Sötaste tjejerna myser med varandra.



Är man storasyster så är man. Då får man se till att lillasyster också får smaka.


Det där med att somna är inte alltid lika roligt om man inte får åka vagn. Men att lägga sig på altangolvet funkar hur bra som helst tydligen...


Idag har vi också varit vid havet.


När mormor helt plötsligt försvann för att köpa mat tog systrarna varandra i händerna och traskade iväg för att hitta henne!


Och efter denna soliga, varma dag har det helt plötsligt blivit kväll. Barnen sover, vi har ätit glass och imorgon åker vi till Vaggeryd en sväng. Vi har inte varit där sedan innan vi fick huset, så det ska bli skönt. Jimmy kommer också dit när han slutat i Helsingborg på lördag. Och då har vi sommarlov!!! Fem hela veckor tillsammansledigt innan jobb tar vid. Det ska bli underbart! Lägenheten på Vallås är ett minne blott efter att jag lämnat nycklarna igår efter en flyttstädning som skulle gjorts av städfirma men som fick genomföras av mig och svärmor. Städfirman tyckte att det var Kornhillsvägen i Kungälv som skulle städas och inte i Halmstad... I alla fall. Nu är där städat och nycklarna är lämnade. Huset har vi knappt hunnit vänja oss vid ännu eftersom vi inte varit hemma så mycket, men så mycket vet jag som att jag TRIVS! Vi börjar få lite koll på grannar och så också, vissa trevligare och roligare än andra men det känns bra! Nu blir det nog sängen, trots att det är ljust och för min egen skull ska jag försöka få till lite tätare mellan blogginläggen i framtiden...

Tom i huvudet...

Klockan är 19:41 och denna helg börjar tack och lov lida mot sitt slut. Förklaring?! Jo.. Jimmy är på elitläger, fotboll, som tränare t.o.m. onsdag kväll och jag kräks på att vara helt ensam hemma med två barn. Redan. Han åkte i morse... Det ska bli riktigt skönt att få gå till jobbet imorgon, låta barnen leka av sig på förskolan och sedan bege sig hemåt. Allt är liksom lite i obalans än så länge eftersom vi inte fått in rutinerna riktigt. Hur är det smidigast att göra på morgonen med kläder och allt som ska med o.s.v. Samtidigt som jag inte hunnit komma på det ännu, känns det inte som om jag behöver komma på det heller innan sommaren eftersom jag har två dagars jobb kvar innan semester. Japp. Semester! Inte arbetslöshet eller något sådant. För den 15 augusti börjar jag igen. Jiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Love it! Så morgondagen och tisdagens jobb går till att planera och strukturera hösten. Fantastiskt roligt! Så kvällen ikväll får gå till lite förberedelse för det tror jag. Jag vill, jag vill, jag vill! Jimmy är alltså inte hemma och jag ska tillbringa tre ensamma nätter i huset. Mycket spännande!

Helgen har vi ägnat åt fantastisk familjemysdag i fredags då både jag och Jimmy var lediga och vi njöt av att vara hela familjen, bara vi, i huset. En del fix hanns med och vi börjar mer och mer kunna njuta av att faktiskt bo i hus. Igår fick vi sällskap av mina föräldrar som, när kvällen led mot sitt slut, bestämde sig för att sova över till idag. Mycket, mycket, mycket uppskattat av mig, eftersom Jimmy åkte 7:30 i morse. TACK! mamma och pappa för det.

Idag har vi, förutom mysigt besök från Frösakull, mest fått tiden att gå. Vilket visserligen är mycket lättare i hus än i lägenhet. Klockan är nu 19:47, och jag ska bege mig neråt och slänga mig i soffan. Tror jag. Jätteskumt. Eller hur gör man i hus när man är ensam och barnen sover?! Vad gjorde jag i lägenheten? Hmm....

Above me only sky...

NU så... Sittandes under vårt takfönster är vi numera husbor! I helgen gick det ordentliga flyttlasset och nu lever vi i plock... Det finns saker att plocka med precis överallt! I kombination med att befästa nya rutiner och vanor samt barnen är trötta bara förnamnet. Gårdagens bröllopsdagsfirande till exempel höll på i hela en och en halv timma. Inklusive matlagning och intag av trerätters middag. Här hemma i huset. Sedan somnade vi i soffan.

Jag är som bekant lite av ett kontrollfreak och trivs inte riktigt i situationen att inte veta hur man smidigast löser vardagen nu när vi bor på ett annorlunda sätt och ställe. Hur dags måste vi gå upp? Var är smidigast att förvara kläder och annat man behöver i morgonrutinerna nu när vi befinner oss på två våningar? Hur tar man sig smidigast till och från bilen med två morgontrötta barn som helst vill bli burna båda två? Och så vidare... Men vi lär oss. Hur det ska gå nästa vecka då jag är ensam söndag-onsdag och ska jobba och ge mig upp, ut och iväg själv med båda barnen orkar jag inte riktigt tänka på just nu. Istället delar jag gärna av mig med lite smakprov på hur det ser ut här just nu. Men jag tror jag vågar säga att inte ett enda rum är 100% färdig. Såklart. Men snart så!

Här har vi Mollys rum innan hennes möbler kom dit. Göran fick dock sova i docksängen innan Molly flyttade in. Det är rätt svårt att förmedla hur det ser ut inser jag nu när jag ser bilden, men men... Fler bilder kommer när de tagits.


Här har vi en av väggarna i extrarummet/lekrummet nere. under dessa hyllor ska en enda lång arbetsbänk hamna där tjejerna kan sitta och måla, pyssla, pärla, leka med lera eller spela dator.


På motsatt vägg ska myshörna fixas i ordning så småningom. I skrivande stund ser det dock ut såhär. Ungefär.


Hallen har gått från bård-tapeter med frukter på till ljusare och golvet är inte längre beigegult med gröna kvadrater på.


För tjejerna är det idag tredje natten i huset och redan första natten köpte Moa att sova i sin säng, där hon också stannade hela natten. Mycket ovan känsla för oss att få ha vår säng ifred hela nätterna!


Ikväll tog jag denna bild innan sängdags. Moa bekantar sig med grannen.



Annars vet jag inte riktigt vad som finns att skriva. Vi försöker få vardagen att flyta så smidigt som möjligt, ignorerar allt vi vill och som behöver göras och längtar till sommarlov. På fredag slutar Jimmy och på tisdag slutar jag. Förhoppningsvis ska mer tid och ork finnas till att blogga. Nu när jag fått ny bloggplats och allt...

Dags att krypa ut!

Då var det dags att krypa ut ur den bubbla vi just nu lever i för att återgå till ett gästspel i det vi kallade vardag. Imorgon är det alltså dags att jobba igen! Denna ledighet flyter ihop i en enda bubbla av renovering. En paus hade vi. I lördags. På bröllop. Det kändes skumt. Kastas mellan ytterligheter. Det finns inte jättemycket spännande att berätta, för i det här fallet tror jag det är bilder ni är ute efter...

Såhär lycklig är Jimsan när han får grilla i trädgården. Trots att det är på elgrill tills den nya är uppmonterad!


I lördags var det alltså dags för lillasyster Hansson att bli fru. Systrarna var strålande vackra som tärnor.


Men vackrast var såklart brudparet! Ett underbart bröllop med underbart väder, underbart folk och underbar stämning. 04:00 steg vi in i vårt hus för att sova några timmar innan renoveringen fortsatte.


Jättemånga bilder har inte tagits som säger särskilt mycket för er som inte varit inne i huset. Men här är i alla fall någon form av "före-efter-bild" på vårt sovrum. Dock tagna från olika håll. Det första från vänster och det andra från höger.


I skrivande stund har mamma, Morgan, Anton och Hugo åkt tillbaka till Vaggeryd för jobb och skola. Kvar här är pappa, Pia och Alice. Jag, Moa och Molly är i lägenheten och sover alternativt njuter av att leva lite "som vanligt" för några timmar innan det är dags för sängen. Jimmy jobbar i huset. Kvar att göra är lite golv, tapeter och lister. Ibland känns det som att det aldrig kommer att bli färdigt, men om en vecka tänker vi fira vår tvååriga bröllopsdag i vårt nya hus! Så det så! Nu ska jag ta en mycket, mycket välbehövlig dusch!

Hallå hallå...

Litet tittut från husbubblan här... Tänkte bara hänvisa till vår lista över saker som ska/har göras/gjorts i huset om någon undrar varför jag inte hinner blogga. Lägg till ett bröllop också så krävs inga ursäkter. Allt går i alla fall framåt sakta men säkert och hittills är följande gjort:
* Samtliga tak är målade
* Tapeter kök uppsatta
* Väggar extrarumm målade
* Golv tjejernas rum lagda
* Vägg tjejernas rum nästan uppsatt
* I princip allt förarbete inför tapetsering gjort

Imorgon är sista dagen då far min har förstärkning. Sedan åker Vaggerydsbor till Vaggeryd och jag och Jimmy jobbar igen... Spännande är det och vi kämpar på. Bilder kommer imorgon, anting här eller på facebook. Håll ut ;)

Ingen har förstått.

Inte heller jag. Idag när jag stod i vårt nya/blivande kök och hällde upp kaffe åt mig och Jimmy för att gå ut med det till altanen där vi satt och fikade rann tårarna. Jag har inte förstått hur gärna jag vill bo i hus och inte i lägenhet. Jag har velat det länge. Men jag har inte förstått HUR gärna jag har velat det. Tårarna som rann var av glädje, lättnad och ren och skär lycka! Det är en känsla som inte går att beskriva och då har vi ändå bara kommit till tapet-rivar-stadiet...

Igår fick vi alltså nycklar till vårt lilla hus och därmed även den första av vår förstärkning, min syster. Hennes dotter räknas också som förstärkning då hon tar hand om mina små hur bra som helst! Idag kom nästa förstärkning, pappa, och imorgon dyker mamma hit. Vi är igång. Det rivs tapeter, slipas, spacklas, bärs tunga "saker" typ vindskivor och garderober och alla har något på gång. Det härliga är att jag och Jimmy nu är lediga torsdag-måndag och i vårt tempo och med den effektivitet som finnes i familjen Jonsson, så lär det hända en del tills dess! Vi räknar med att kunna flytta redan nästa helg... Vi får väl se hur det går. Det som ska göras är
*Måla alla tak
*Tapetsera hallen
*Tapetsera köket
*Måla extrarummet
*Måla vardagsrummet
*Måla trappan upp och hallen uppe
*Sätta upp en vägg mellan tjejernas rum och tapetsera båda rummen
*Tapetsera vårt sovrum
*Lägga golv i hallen
*Lägga golv i tjejernas rum
*Lägga golv i vårt sovrum
Och det är högsta prioritet, alltihop. Sedan finns det ju massor mer vi vill göra, men vi börjar här... Världens bästa familj har alltså tagit semester och hjälper oss! Vi kräver ingen hjälp, men den tas SÅ tacksamt emot så det finns inte! Underbart är det och övriga ord saknas!

I skrivande stund vaktar pappa Jonsson huset, syster och systerdotter sover, mina döttrar sover och maken gick just och la sig. Ikväll blev det pizza efter att Karlssonsystrarna somnat och vi sagt oss färdiga för idag. Klockan är 23 och jag ska också lägga mig. Det teoretiskt påfrestande jobbet har ersatts med det praktiska. Dock inom olika kategorier vilket känns skönt just nu. Känslan av att barnen leker och springer ut och in i trädgården är obetalbar! Behöver jag tillägga att vi njuter?

Ni som är nyfikna på bilder, de ligger i ett album som heter "Huset" på Facebook. Kika gärna där! Har ni inte mig som vän? Lägg till mig i så fall. Annars lägger jag upp bilder här tids nog, när tid finns...

RSS 2.0