Nu tänker jag inte vara "Svensk"!

Tårarna i halsen…
Jag trodde tårarna tog slut i fredags, men idag kom de sista över årets treor. ”Menar du att det är över…?” sjunger Tjuvjakt. En låt som också var med på vår avslutningsfilm till våra elever.

Vi har setts i princip varje dag under 2 års tid. De har hållit mig vaken på nätterna, fått mig att stiga upp varje morgon och påmint mig om varför jag älskar att vara lärare. De blir mina barn lika mycket som mina egna.

Det är egentligen inte så konstigt att tårarna kommer inför varje student. De fyller mitt liv så intensivt och sedan är det helt plötsligt bara slut. Över. De försvinner. De ska ut i livet. Jag ska börja om med nya elever. Jag sa på studentdagen till mig själv när tårarna rann; ”jag ska sluta bry mig om mina elever så blir det inte så jobbigt på studentdagen.” Men idag, när tårarna rann igen, insåg jag att det är just att jag bryr mig som gör mig till den lärare jag är. Jag läste elevernas utvärderingar. Årskurs 2 för sig. Årskurs 3 för sig. Utvärdering av kurserna för sig. Utvärdering av min lärarroll för sig. Då kom tårarna.
Jag tänker inte vara ”svensk”, säga ”Äsch, inte ska väl jag” och ”nej då, de överdriver”. Jag tänker sträcka på mig, läsa allt de skrivit och le genom tårarna!

Bra med ”MAKA” (mitt namn på jobbet, MA(tilda) KA(rlsson):

”Det är inte många som bryr sig på det sättet du gör, du är grym!”

”MAKA är enligt mig en av de enda lärarna på skolan som faktiskt verkar bry sig, bryr sig om våra betyg men även om oss som personer. Hon går ner på individnivå och gör det enkelt för oss alla att förstå hur man tar sig till sitt ultimata tanke- och skrivsätt i svenska. Hon är kanske tuff, men alltid rättvis och trevlig. Helt enkelt en sån lärare jag önskar att alla lärare strävar efter att likna”.

”Du gör ditt bästa för att vi ska nå våra mål. Du gör allting med känsla och du kommer definitivt vara en av de lärarna som gett mig det mesta när det gäller utbildning”

”Tycker du har varit outstanding bra som lärare. Ditt engagemang och din oändliga vilja att få oss att lyckas är fenomenal. Alltid optimistisk vilket speglar av sig. Man vill verkligen lyckas som din elev. Fortsätt vara grym”.

”Alla borde få ha en lärare som du!!! (även fast alla inte förtjänar det…)

”Du är den bästa svenskläraren jag haft. Även om man har läs- skrivsvårigheter så visar du att alla har en chans.”

”När vi träffar dig MAKA, så får vi alla ett leende på läpparna. Du som lärare är extremt skicklig. Du är en av de bästa lärarna på Aspero för att vi lär oss så mycket genom dina föreläsningar. Du är centrumet i klassrummet och alla vill lyssna på dig. Du är en fantastisk person, som egentligen inte hör hemma på en gymnasieskola!”.

”Det är få lärare som man stöter på som är så rätt för sitt yrke. Att försöka komma på något mindre bra med dig som lärare är svårt för du är så BRA! Dina lektioner är lärorika och varierande och du tar alltid med dig en sjukt bra energi till klassrummet. Är tacksam över att ha haft just DIG som lärare!”

”Du är en inspirerande lärare. En hängiven lärare som är en av mina bästa - under alla mina skolår. Det klimat i klassrummet, och den relation du skapar med eleverna, är unikt! Både som lärare och person är du en förebild för mig.”

”Du har en bra retorik som gör att du är lätt att lyssna på. Du har alltid ambitionen att göra undervisningen och innehållet så intressant som möjligt. Vad som gör dig till en så bra lärare som du är tror jag har mycket med din självinsikt och mänsklighet att göra. Du är fantastisk som lärare! En av de bästa jag haft."

Over and out!

RSS 2.0