Rapport från Vaggeryd...

Imorgon lämnar jag Småland för denna gång, och det ska bli vääääldigt skönt att komma hem faktiskt! Vi har fyllt dagarna till bredden här, och ändå känns det som att jag inte fått något gjort alls! Det jag hade behövt göra... d.v.s. jobba... MEN! Framförallt har jag träffat såna jag träffar alldeles för sällan, och DET är inte fy skam. Jag har hunnit mysa med massa folk! I lördags hann jag med F i hennes föräldrahem, innan hon fick nycklar till nya lyan. Kvällen tillbringade jag med syster med familj, underbar mat och jättegott vin. M var dock inte med den kvällen, men på den här bilden är hon med hos systeryster en annan dag... Det blev en del moster-tid!


Det hände fler än en gång att moster tog med sig M och njöt av att köra barnvagn... Då badade jag badkar!


Söndagen slog jag ihjäl med bakfulla, älskade I i stan (ååååh vad jag hatar att du bor så långt från mig! Sluta med det....) innan jag var på kaffekalas med 40 (!) sorters kakor.... Så nära himmelen man kan komma, eller hur var det? Där träffade jag i alla fall massa kul folk också, bl.a. vår vigselförrättare... I måndags var jag på Vgd:s Ö.fsk. Helt ok, men saknade "våran" Ö.fsk. Såklart. Middag blev det hos matglada och mysiga mormor (där var M inte på humör dock, så det hade kunnat vara ännu mer mysigt, men i alla fall). Lite mat, lite kaffe och lite korsord. Och lite (mycket) trösta M. Syster åt också där. Trevligt. Mycket promenader har det blivit. Snabba sådana också. Och faktiskt ingen småländs fikakultur, så jag har hållit mig ganska nyttig! Alla här har viktpanik inför bröllopet, så det är bra. Då åker det inte fram så mycket kakor och sånt.... haha. Idag har jag haft en hektisk mysa-med-folk-dag, men mycket mycket trevlig. Inledde dagen med beundransvärda J, som förutom 2 stycken småfolk i M:s storlek även har 2 till! SÅ underbart med promenad och fika hemma och allmänt "bäbisar-överallt". Tiden går alldeles för fort ibland... Skynda hem, också kom barndoms-P. Mys! Komiskt och coolt att vi, som var SÅ tighta hela högstadiet och lite till, ska gifta oss helgerna efter varandra! Sen åkte jag med henne till Jkpg och hämtade vår nya familjemedlem!!!
Får jag lov att presentera.... min nya Hobb.... Se så fin han ÄR!!!!
Min, min, min!!! (TACK!!!) My prescious.... hahaha
Hem lagom till en snabbdusch innan nästa P kom hit. Det var alldeles för längesen! Fast det kändes inte så... skönt det! Kvällen efter att hon åkt hem har ägnats åt datorn och jag inser trött och irriterat att jag inte alls hunnit med så mycket som jag önskat... Men, men. Jag har ju kvällen imorgon, fast då vill jag ju mysa med J! VILL ÅKA HEM VILL ÅKA HEM VILL ÅKA HEM. Jag är inte mycket till sällskap på det här stället just nu... Tänkte i alla fall lysa upp dagens blogg med lite bilder, det är ju på tiden! Jag är visst kass på att uppdatera aktuella bilder... tänk att kunna vara som min kära kusins flickvän som är en hejare på att blogga... hon lägger upp bilder direkt när de är tagna känns det som... Lite roligare att läsa då! Men, men. Hon har inga barn, jag skyller på det... det är DÄRFÖR det inte blir av... haha... Anyway. Hennes blogg är ett hett tips. frokenkajson.blogg.se

Bara TVUNGEN att visa denna underbara teckning/skylt som M:s storkusin A har gjort. Den sitter på dörren till det rum där M sover när vi är här... Jag sover i källaren jag, och har i alla fall inte jouren på natten! Skönt!



Avslutar med dagens älsklingsbild på M när hon käkar upp en i Fragglarna!

Orka...

En lång dag med blandat innehåll... Dagen började med bröllopsförberedelser hör och häpna! Det var dags för provuppsättning inför dagen D. Med idéer, accessoarer och bilder begav det sig in till staden. Det är så härligt att cykla i staden när den precis håller på att vakna. Fönster putsas och gator spolas av. Det var LYX att sitta i frisörstolen kan jag säga. En kopp kaffe och bara bli ompysslad. Och underbara frisören, som dessutom tänker PRECIS som jag, klippte mig till och med! "Jag vet hur det är när man har småbarn, man hinner inte!". TACK! Så nu behöver jag inte fundera på att jag inte klippt ens topparna sen augusti! Vi tänkte som sagt likadant, så när någon av oss fått en idé svarade den andra "Men, jag skulle precis föreslå det!". Det känns väldigt bra! Lite färgning några veckor innan och sen så lär det bli hur bra som helst! Har även bokat dag när klänningen ska lämnas in för "make-over" så den ska passa till skor och underkläder och så. Det tar sig!
Hem till J:s farmor och farfar där M var eftersom att J jobbade. Fick världens goaste middag där och sen begav sig J (som kom dit och snyltade middag han också när han väl slutat) hemåt och jag och M åkte vidare till Marbäck. Mysigt våffelfika UTE!!! SÅ härligt! Längtar ju inte mindre till sommaren direkt! Härligt att träffas och gotta sig innan det var dags att bege sig hemåt. M hade iiiingen bra dag idag, så hon bara gnällde! Vägrade äta och vägrade sova, FAST hon var så trött så trött så trött! Till slut gick jag ut med henne i vagnen och efter 10 minuter sov hon, såklart. Satte mig på en bänk med en bok och en fleecefilt och läste en halvtimme tills J kom hem. Då hade jag frusit fast på bänken kan jag säga! FYYY vad kallt! Jag vill ha sooommmaaaaaaaaaaaar! Vi lyfte upp vagnen och M fick fortsätta sova utanför vår dörr (looove it! att hon kan stå där och sova alltså) och jag åkte till nästa ställe. Dags att börja öva grupplåt till konserten som går av stapeln om en månad exakt! Det kan nog bli riktigt bra tror jag! Grupplåten alltså. Massa folk där och även våfflor, IGEN. :) Trevligt folk och allmänt mys. PRECIS vad jag behövde! Har fått en överdos av M idag, känns som om hon suttit fast i mig hela dan, trots min underbara början på dagen. Därför var det EXTRA trevligt ikväll. Cyklade hem och fick ta mig en dusch. Klockan är 22:23 och det är sängen nästa. J skriver skolarbete och jag ska korrekturläsa, snart. Ska bli väääääääääääldigt spännande att se om och i så fall hur länge vi får sova inatt... M vaknade nämligen inte efter att hon somnade i vagnen för mig vid 18:00. Dock ligger hon såklart i sin säng och sover nu och inte ute... Men men, kanske blir att stiga upp vid 4-tiden imorgon...
Anyway. Snart är det Småland, och då ska jag vila upp mig, så det så!

Här händer det grejjer!!!

Oj, oj, oj... Den här helgen har det hänt massor! M är visserligen sjuk... vilket inte är helt roligt när det innebär att vi fått sitta uppe med henne på nätterna, men oj vad effektiva dagar vi haft! Mina föräldrar har varit nere här i helgen och här är vad vi fått gjort:
*Tapetserat lilla "hallen" (ÄNTLIGEN bort med teracottan där)
*Köpt cykel
*Köpt barnsadel till cykeln
*Rensat ner grejjer till förrådet; rullgardiner, överblivna dörrar bl.a.
*Köpt skor till bröllopet
*Köpt underkläder till bröllopet (Oj oj oj, där har han att göra J på bröllopsnatten... hahaha...)
*Bokat bröllopsresa!!!
Och vad M beträffar har hon lärt sig gå med sin lära-gå-vagn OCH lärt sig krypa! Idag! Jag säger då det. Plus att det verkar vara miljoner tänder på väg samtidigt, för hon verkar ha jätteont i munnen och vägrar äta i kombination med hög feber, dregel och så... We´ll see.
För övrigt har jag slutat det ena av mina två vikariat på JB, vilket känns både positivt och negativt. Nu kan jag i alla fall koncentrera mig på "min" klass och det de ska göra och njuta av de andra dagarna med att "bara" vara mamma... Jag har ett annat perspektiv så här på andra sidan 3 veckors jobb. Nyttigt för mig!
Ikväll ska vi njuta av att ligga i soffan! Beck och söndagskvällen är mest helg av alla tre dagarna för oss. Fråga mig inte varför. Jag gillar söndagskvällar. Så är det. Och såhär ser följande vecka ut:
Måndag: Jobb och springa
Tisdag: Ö.fsk om M piggat på sig, kören på kvällen
Onsdag: Provuppsättning inför bröllopet, öva sång på kvällen
Torsdag: springa
Fredag: BVC och sen blir det Vgd och Småland ett tag. SÅ längesen jag var där nu! Jag och M blir det den här gången... Jaa... det var nog det. Kan nöjd somna ikväll tror jag! Och hoppas på att natten får vara ostörd!

Jag orkar inte!

... och jag tillåter mig att inte orka! Orka diska undan allt i köket, orka plocka sån´t som man kan plocka ihjäl sig utan att det försvinner. Men jag orkar blogga! Längesen jag bjöd på en blogg så som den SKA se ut! Med lite bilder och så också... och inte bara en massa blaj om vad jag gjort idag... Typ bara lilla mamma som tycker det är kul ändå. Inte så bara i och för sig! Haha... Så för mammas skull, såhär har dagen idag varit: M vaknade kvart i 7. Inte helt kul. J hade skola 9 - 11 och jag jobbade 12:15-15:15. M var på världens värsta humör hela förmiddagen i princip utan 30 minuter då hon sov. Då skulle jag förberett mig för dagens lektion, men blev sittande vid en av alla bärbara datorer här hemma... Det var iofs väldigt trevligt att få lite mänsklig kontakt utanför den här gnäll-bubblan. Och mer gnäll blev det. Jag gjorde mig i ordning och åt lunch med gnäll gnäll gnäll gnäll. M var bara nöjd när hon fick klättra på mig. Sådär upplagd för jobbdag. J och jag möttes i dörren och jag cyklade som en liten idiot för att hinna i tid, vilket jag gjorde, tidspessimist som jag är! Alltid lååång tid före utsatt tid, men bättre det än tvärtom... Lektionen gick mycket bra och sen var det dags att cykla hem igen. Mötte J och M nedanför. De hade varit på babyrytmik och kom precis hem. Upp och försöka lägga M som fortfarande inte sovit som hon behövde. Utan framgång. Jag förberedde middag innan jag stack ut och sprang... INTE upplagd idag, men det var som alltid superskönt! I alla fall efteråt... Lagade klart maten, matade M och sen åt vi middag. J har supermycket i skolan idag, så när jag väl kommer hem är det M som gäller så han får jobba i fred. Det funkade inte idag även fast jag hade henne, för hon var INTE nöjd. Klockan 18 plockade jag ner henne i vagnen och gick en sväng. Hon somnade efter 10 minuter och jag ställde henne utanför dörren där hon sov och sov och sov och sov. Hon hade säkert sovit där inatt om jag låtit henne stå kvar! Väckte henne för att ge henne gröt och nu sover hon där hon ska - i sin säng. Dock 10 minuter före vanlig läggdags, men det funkade inte hålla henne vaken. Och nu ska jag blogga då ja... eller, ja, jag är väl i princip klar nu. Hahaha. Ibland bara spyr jag ut ord när jag ska försöka skriva lite kort...
Anyway
Tänkte i alla fall publicera lite bilder sen sist!
Fick en ny kaffebryggare i inflyttningspresent när bror med flickvän var här förra veckan. TACK! för den. Kartongen är perfekt för småfolk som inte kan stå upp själva!




Förra helgen hade vi blixtvisit av spontanfamiljen min syster... Hon var bara tvungen att åka ner och gosa lite med M, och det gjorde hon! De var ju rätt nöjda båda två i alla fall...




Också måste jag ju dokumentera det senaste inköpet på M-fronten... en lära-gå-vagn! Först skulle det skruvas ihop lite... M hjälper till med sin sked!




M började på nivån "nybörjare" och testade hållbarheten där leksakerna ska vara. Helt nöjd uppenbarligen!



Det var faktiskt riktigt imponerande hur hon skötte sig när vi väl släppte lös henne! Det tar nog inte jättelång tid innan hon tar sig fram med den där utan problem själv, utan mig som krock-kudde bakom...



Mm... ett litet urval av läget på det här stället.
Anyway...
Nu har jag 2 dagar kvar på mitt 3-veckors-vikariat. Det känns bra! För det är jobbigt att kombinera familj och jobb, speciellt när jag inte ska vara där tillräckligt länge för att det ska vara lönt att acceptera och vänja mig vid det nya liv det ändå blir.
Och för er som är mer nervösa än jag över vårt stundande bröllop kan jag lugna er... jag HAR börjat kolla läget inom det mesta... och just nu ser det ut som följer:
Inbjudan: Skickad
Tylebäck: "Ingen panik, ring ni och kom ut om några veckor eller någon månad"
Blommor: "Beställ 3 veckor innan!" Och JA, jag har lite idéer nu...
Frisyr/smink/naglar: Provuppsättning ska göras den 25/3, provsmink görs samtidigt som naglarna, några dagar innan dagen D. Och JA, jag har lite idéer där också...
Tårta: "Ring om en månad"
Ringar: "Beställ 4 veckor innan" Och JA! Vi vet vad vi vill ha... typ ;)
Kläder tärna: fixat
Kläder bestman: fixat
Kläder brudnäbb: fixat till 50%
Kläder brudgum: fixat
Kläder brud: fixat, ska lämna in klänningen i april, när jag hittat skor och underkläder, för att göra de ändringar som krävs.
Så jaa.... jag vet inte riktigt vad jag ska göra i nuläget. Men vi ser nog fram mot det mer och mer känns det som! Naajs!
Nä, nu ska jag tillåta mig själv att slänga mig i soffan! Och om en timme ska jag lägga mig! Så det så!
tingeling tingeling....
ps. hade kunnat skriva 700 rader till....

Tar tid mellan gångerna...

Jag vet! Men så är det... liiiiiiiiiiite till! Nu sover lillan och jag gör lite "ärenden" på nätet (hej 2000-talet!). I eftermiddag blir det jobb, nationella prov minsann. Spännande! Helgen har varit jätteskön! Ingenting inbokat direkt och massa trevliga promenader med massa trevliga människor! Lite husesyn och kaffe och mysigt snack. Skönt att få lite luft också, och J fick sin behövliga pluggtid utan oss. M fick minsann en lära-gå-vagn igår, och det ska bli väldigt spännande att se hur lång tid det tar innan hon sticker själv med den, för idag har hon fått upp farten minsann! Ska lägga ut lite bilder ikväll... Ska nog blogga ikväll också egentligen, för huvet är rätt segt nu. Hörs senare helt enkelt! Också blir det ju inte så lång tid mellan gångerna... ;)

Den småländska fikakulturen...

...har jag haft här idag! För er som inte vet hur en vanlig dag ser ut ur fikasynpunkt i Småland kommer här en kort förklaring:
9:00 Frukost. Kaffe och en kaka
11:00 Elva-kaffe (och en kaka)
13:00 Middag. Kaffe på maten (och en kaka)
16:00 Eftermiddagskaffe (och många kakor)
18:00 Kvällsmat. Kaffe. (och en kaka, eller alternativt glass)
Ungefär så har jag haft det idag... inte riktigt men såhär:
9:30 Förmiddagskaffe och kakor (när gästerna kom)
13:00 Middag, kaffe på maten och kakor
16:30 Eftermiddagskaffe och semlor. Och kaka
Behöver jag säga att jag inte var sugen på muffins på kören ikväll... Tog en banan istället.
Men det har varit jättemysigt med besök och sålika sällskap idag! Lilla mamma och lilla mormor är det som varit här och druckit kaffe. Bland annat. M har varit som vanligt... skrikig, gnällig och go. Om vartannat. Hon har även blivit lite bortskämd med Villervallakläder och lite så... TACK!
Ikväll har jag som sagt varit på kören och nu sover M, J och R kollar Liverpool-matchen och jag.... eeh.... (ska) jobbar! Imorgon har jag heldag och jag har inte en susning på vilka jag har, vad jag har eller var, så det är nog dags att kolla över det nu.
Filurar lite kring det här att komma till ett nytt jobb. Vad krävs EGENTLIGEN för att man ska känna sig välkommen på ett ställe? Har jag för höga krav om jag vill ha ett "hej, hej, läget" när jag kommer in i personalrummet? Vet inte... Är väl för van vid att jobba i grupp på högskolan, så att helt plötsligt jobba med stora saker individuellt blir liksom svårt... Men jag vet inte. Just nu känner jag bara att det ska bli skönt när dessa dagar är över. Då kan jag koncentrera mig på den klass som faktiskt är "min", i alla fall när det kommer till svenska... Ska tänka positivt! Positivt, positivt, positivt...
Häpp, nu blir det jobb...

Stjärnfall och sketslut!

Sjysst rubrik, jag vet... men det är så det är. Jag har tappat min stjärna... den jag har i näsan... i sängen! Och jag hittar den inte. Skumt. Ungefär så mycket fanns det att skriva om det ja. Sketslut är jag. På ett skönt sätt. Huvudet har jobbat i ett idag när jag försökt leda och råda mina stackars elever närmre det nationella provet i svenska... Då, när huvudet är så slut är det väldigt skönt att köra slut på kroppen också, så det har jag också gjort idag. Vi har ett väldigt vinnande koncept jag och min käre J. När jag kom hem och vi haft lite familjeråd på golvet med M stack han ut och sprang. När han kom hem bytte vi, och jag stack ut. 22 minuter tog det idag. Det var jobbigt... Kände mig sliten. Kanske för dålig uppladdning? Men det ÄR ju så skönt! Speciellt när man kommer hem! Annars har vi tagit hand om M och hemmet idag mest. Hemmet låter inte lika mycket som M:et... Så då räcker det att blunda, eller gå in i ett annat rum. M förföljer oss överallt, eller ljudet av henne. Hon är allmänt missnöjd nu. Hela tiden. Förmodligen för att hon inte kommer någonstans, vad vet jag. Det var i alla fall SUPERSKÖNT att komma hem till min familj idag, för det tar på krafterna på jobbet får jag väl säga. Hade behövt en überanonym blogg för allt som rör sig i huvudet p.g.a. det där stället, men men. Jag lider i det tysta... hahahaha nä, så illa är det inte! Men väl behövligt att rensa huvudet om både det ena och det andra. Men man lär sig alltid något av alla situationer. Hittills har jag lärt mig att ta hand om nya personer på en arbetsplats. Det är inte särskilt lätt att komma ny och inte ha NÅGON som helst susning om NÅGONTING! Ska ge det andra huset en chans resten av dagarna.
Jaa... denna vecka och nu då... Nu pluggar J, M sover och jag ska jobba lite. Tar aldrig slut. Annars ser veckan ut som följer:
Tisdag: Mamma och mormor kommer hit och hälsar på och piggar upp. Mysigt! Kören på kvällen
Onsdag: 8:15 - 15:15 Lektioner
Torsdag: 8:15 - ? Lektioner (Ska försöka köra vår stafettlöpning då)
Fredag: 12:15-15:15 Lektioner
Helgen: FRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII (so far) Ja, jobb inför nästa vecka då såklart, men ändå.
Onsdag eller torsdag ska det även bli tjejkväll hos H. MYSIGT!
Nä, nu måste jag göra lite nytta, tiden är dyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyr och på tal om dyr. I mars månad får jag ut 1200:-! För lönen för mars kommer i april och föräldradagar får jag inte ta några p.g.a. att jag jobbar. Vad ska jag göra med alla 1200 kronorna?!

Jag förstår att ensamma mammor söker!

Idag är jag en ensam mamma. Det blir lite skevt och i obalans när vissa dagar är fullspäckade av mig, och andra av J. Idag är det J:s fullspäckade dag. Han har: 9:30-12:30 jobbat, 13:00-16:00 haft skola, 17:00 - 18:30 tränat och sedan gav han sig direkt till O för att tillbringa kvällen där, eftersom att alla andra kvällar den här veckan är bokade... Resultatet? En ensam mamma som söker. Inte ofta längtar jag tillbaka dit jag kommer från, och egentligen inte idag heller. Jag längtar mer efter folket där. Att jag kunnat titta in till min egen mamma en liten sväng. Eller min egen mormor. Även om jag är välkommen hos J:s familj och släktingar så blir det inte samma sak, och jag blir ensam och ynklig. Imorgon är det jobb från tidig morgon till eftermiddag, och jag kommer inte se J förrän efter jobbet imorgon. Nåväl. Nu är klockan 20:18, M sover och J är alltså inte hemma. Jag har heldag imorgon och det är NU jag ska sätta mig och jobba inför morgondagen. Det funkar inte så där hemskt bra när jag haft en M hela dagen som krävt ALL uppmärksamhet HELA tiden. Inser att mitt matintag idag sett ut följande: 8:30 frukost, 13:20 slängde i mig ett paket nudlar hos H, samtidigt som jag matade M alldeles för sent p.g.a. babysim som ligger HELT fel. 14:40 en fralla och en kopp kaffe på Espresso House (Eller EXpresso House... ;)   ), 18:00 ett äpple och nu när M sover 4 ägg. Känns ju kanon. Alla ensamma mammor, när äter ni? Shit alltså.
Anyway
Dagen imorgon; jag har lektioner 8:15 - 15:15, sen får vi väl se när jag kommer därifrån och landar hemma och får se min kära man. Ser i alla fall fram mot att få äta min lunch ifred imorgon! På kvällen kommer i alla fall bror med flickvän. Mysigt!!!!!!!!
Nu MÅSTE jag jobba...

Helgen och dagen i bilder... delvis

Tiden och jag är inte riktigt överens, så då blir det lite så här. Hopp fram och tillbaka... Vi hade nämligen storfrämmat här i helgen, eller ja, han var inte så stor, men i alla fall. Alltid fascinerande med nya bäbisar!!!

Pigg liten kille!! :) Och M har verkligen blivit superstor i jämförelse!




Idag har varit en mamma-dag, det är tvära kast mellan svängarna på det här stället just nu... passa sig så man inte blir schizofren... ;) Vi hade lite sällskap på förmiddagen och det var hysteriskt roligt bitvis... Hur hamnade de så? Åker de tåg? Så gooa! Även om M ser allmänt miffo ut... hahaha



Dagens Öppna förskola var supertrevlig! Tack för sällskapet ni som var där! Perfekt att gå dit och mingla lite medan barnen får lite annat än sin trötta mamma att titta på... i alla fall för M:s del!

Ikväll har det varit kören, trevligt, trevligt. Det börjar dra ihop sig till scen-dags! Ni har väl bokat in 24 eller 25 april till Kåren här i Halmstad?! :)

Nä, du ser ju själv hur trött jag är, får inget vettigt skrivet... Men några bilder blev det ju i alla fall! Imorgon är ännu en mamma-dag innan två intensiva jobbdagar med afterwork och grejjer....

En trött liten redogörelse...

Första dagen på jobbet! Jag kan inte säga annat än att jag hade lite ångest när jag vaknade idag. Både för- och nackdel att inte börja direkt på morgonen. Fördelen är ju att jag hade tid på mig att förbereda det jag inte hade stenkoll på, men nackdelen är att jag gick och var spänd i flera timmar. Inte nervös direkt, mer spänd. Eftersom det ösregnade åkte jag bil med J in till stan. Han och M skulle ändå på babyrytmik på bibblan, så det passade bra. Sen virrade jag runt på skolan på jakt efter nationella prov-häften, lärarhandledningar, nycklar, dator (utan resultat) och lunchkuponger... Det kändes verkligen allt! Jättekul, nervöst och emellanåt även rätt läskigt... Vad gjorde jag där? Lunchen tillbringade jag i alla fall på skolan med de andra lärarna, och jag insåg att det inte enbart är eleverna som gör att det är nervöst att komma till ett nytt ställe när det nya stället är en skola. Det är ju många människor man ska känna sig välkommen av! Ganska stressig lunch blev det eftersom att matsalen inte ligger i samma hus som där jag skulle vara utan ett kvarter därifrån... men jag hann! Skolan jobbar med två pass om dagen, och det är alltså eftermiddagen på måndagar jag har fram till sommaren. Svenska med en årskurs 2 mellan 12:15-15:15. Dagens lektion får jag vara nöjd med. Även om mycket var snurrigt och jag inte har koll på allt än (jag har vetat om detta 1 vecka!) så är jag riktigt nöjd. Eleverna var trevliga och hade respekt för mig på ett bra sätt från början och det var roligt! Jag kände mig verkligen som fisken i vattnet. Det är där i pusslet som lilla pusselbiten jag ska vara! I ett klassrum. Så är det. När lektionen och eftermiddagen led mot sitt slut sprang jag ihop med rektorerna i personalrummet och satte mig och tog en kopp kaffe. Trevligt. Fick dock inte tag på någon dator idag vilken jag behöver ganska starkt för att komma åt intranät med alla mappar och material jag behöver. Får kanske sticka dit imorgon eller onsdag och försöka få tag på en. "Min" skulle varit klar i eftermiddag. Det är ju trots allt ett it-gymnasie...

Jag åkte buss hem. Trots att bussar har så stora fönster att vem som helst kan se att jag inte har råd att åka taxi.... ;) Det var i alla fall en upplevelse, visste ju inte riktigt vilken buss jag skulle med, var jag skulle hoppa av o.s.v. men hem kom jag! Skööööööööööönt att komma hem när man gjort något annat! Jag bytte om och stack ut och sprang. Så skönt för både huvet och kroppen! Hem, J stack ut och sprang under tiden middagen var i ugnen och när han kom hem åt vi. Gott, gott. Kvällen har gått åt till M som är ganska klängig och sällskapssjuk på kvällarna. Nu sitter jag och J vid varsin dator och försöker få lite gjort, vilket är svårt när jag är HELT slut. Både i huvet och kroppen... Det är i och för sig ingen panik eftersom jag är "ledig" imorgon och onsdag innan heldagar på torsdag och fredag, men lite vill jag nog få gjort ikväll i alla fall. Som lärare är man aldrig ledig... ;) Precis som när man är mamma!

RSS 2.0