Dagens ord: Årskrönika

Jag har i flera dagar tänkt mig dra ihop någon form av årskrönika över vårt lilla liv, men inser att ju högre förväntningar och krav jag har på en eventuell sådan, desto mindre kommer den att bli av... Så jag slänger bara ihop något rakt upp och ner, så får det bli som det blir. Vilket det alltid blir ändå! Just nu har jag släppt ut maken i längdskidspåret, hysteriskt roligt tycker jag. Jag undrar när, och i vilket skick han kommer att komma hem... Jag har fått några minuters egentid igen och ska snart gå och lägga mig och vila lite. Vi har världens semester och den bästa julklappen som finns, pass-upp på högsta nivå! Vi behöver inte tänka på mat, städ, barnpassning eller tvätt. Vi bara är! Fantastiskt! Igår gick vi på mellandagsrean i Jönköping, trots mitt tillstånd (mer om det senare). Vi handlade massa saker, som vi planerat skulle köpas. Inga impulsköp här inte! Nice. Dator bland annat. Me like. Jag har haft två fruktansvärda nätter här dock. Natten till igår hade jag SÅ ont i magen och mådde illa och lite av varje = noll sömn. Kräktes och sedan blev det bra. Så på dagen mådde jag helt okej trots matthet. Staden blev det ändå och det gick bra. Natten till idag har varit ungefär likadan. JÄTTEont i magen och noll sömn. Men nu MÅR jag i alla fall bra, fast jag är helt slut. Därav vila när jag är klar här. Ikväll blir det nyårsfirande med och hos syster med familj. Det ska bli mysigt! Hoppas allt flyter med alla barn och så... Kallt är här också, och vårt 2009, som liksom ditt, tar slut om ungefär 10 timmar och har sett ut som följer:

Januari: Vi flyttpackade för fullt! När vi gick på mellandagsrean i Jönköping förra gången fick vi nämligen veta att vi fått en fyra på Vallås. Så januari levde vi i lådor. Även min födelsedag blev en nerpackad historia. Vi fick dock bo på hotell en natt utan M där vi njöt av gott vin och varandra.
Februari: Flyttlasset gick och hela månaden gick väl till att komma i ordning.
Mars: Jaa... En ganska blek månad, minns inte riktigt vad vi gjorde, så förmodligen inget av större intresse. Det var säkert en hel del bröllopsplanering på menyn.
April: Samma sak här. Vad gjorde vi egentligen?
Maj: Jag fick jobb!!! Världens lycka och jag och J gick ut och firade på restaurang och smällde mer pengar på mat och dryck än vi någonsin gjort ute. M fyllde 1 år och livet kändes ljuuuuuuuuuuuuust!!!! Vi åkte på två svensexor och möhippor också. HYSTERISKT roligt!
Juni: Mycket händelserik månad vilken började med att jag fick veta att jag var gravid. Årets överraskning, vi var inte alls förberedda på detta. Med nytt jobb och allt! ÅNGEST! Juni fortsatte i alla fall med bröllop! Helt plötsligt blev man en Karlsson och väldigt vuxen på alla sätt och vis. Vi hann även med att närvara som gäst på ännu ett bröllop. Ett av tre andra bröllop år 2009 förutom vårt eget.
Juli: Vi hade semester med bl.a. en vecka på Öland. Tiden och energin gick åt att jaga M som lärt sig gå, hålla masken för de som inte visste att jag var gravid och hålla ångesten inför jobbet i schack. Inte ångesten för att börja jobba, utan ångesten för att komma dit och vara gravid...
Augusti: Ett bröllop till hann vi med innan jag och M åkte på turné när J jobbade. Vi var bl.a. hos bror och flickvän i Helsingborg några soliga dagar, vi var i Kristianstad hos L, C och E. Den 13e började jag jobba. UNDERBART! Jag ÄLSKAR att jobba!
September: Jag var på återträff med min gamla högstadieklass, och det sista bröllopet som åskådare avklarades. Jag och J var på bröllopsresa i Grekland. HELT underbart!
Oktober: Jaa... jag jobbade på, M levde livet på dagis och J slet med plugg, jobb och fotboll. Också fyllde J år.
November: Jobb och mage och M och övning till Lucia och allt. Mycket annat hanns inte med.
December: Inget nytt på fronten. Jag försökte få ihop allt på jobbet för att kunna göra en bra överlämning i januari. Jullovet går åt till att vila, njuta, planera bebis och sörja jobbet...

Och här är jag nu. En veckas jullov kvar, jag längtar till jobbet och sedan får vi se vad livet har i beredskap år 2010. Jag hoppas INTE det blir lika händelserikt som 2009 i alla fall med flytt, bröllop och graviditet! Nästa år är det vår tur att vila lite...
GOTT NYTT ÅR!!!

Julafton nummer 3... och lite till

NU har jag tagit mig ner till källaren och datorn för att, så här i efterhand, ge en rapport av julafton nummer tre. Min julafton. På juldagen. Vi kom iväg hemifrån vid 9:30 vilket var väldigt skönt. Det var ingen trafik och helt okej väder att köra i, så klockan 11 rullade vi in i ett regnigt men snöfyllt Vaggeryd. Det var väldigt skönt att vara på plats så pass tidigt, för då hann vi såsa runt i mys ett tag och bara vara. Vi hann till och med nästan bli lite uttråkade och vänta på att tiden skulle gå. När det var dags att bege sig till ställe nummer 1, min mormor, var M så här fin. Det var moster som valt kläder. M och kusinen A hade samma.



Resten av familjen Karlsson, eller rättare sagt hela familjen Karlsson, såg ut så här. Jag inser att jag ÄR jättemycket tjockare än vad jag känner mig som... Inte kul alls... Men, men. M tycker i alla fall att det är hysteriskt roligt att vara med på kort emellanåt...




När vi kommit till mormor, där vi var från klockan 13 till klockan 18, hann vi mingla lite innan maten. Det bör tilläggas att vi alltså firar jul i en tvårums lägenhet, och det är inte bara vi... Det är:
Familjen Lagerstrand, för närvarande innehållande sju personer.
Familjen Wetter, innehållande fem personer.
Familjen Karlsson, (vi), innehållande tre personer.
Familjen Jonsson (mamma och pappa) två personer.
Famijlen Jonsson/Grund, två personer.
Och mormor.
Vad blir det? 20 personer. I en tvårummare. Julstämning! Här är i alla fall fina syster med M innan maten...



Yngst på julfirandet var min kusins lilla M. J var så klart tvungen att öva lite... Snart är det ju dags igen. Det gick ganska bra tycker jag. De räckte ut tungan åt varandra och kom riktigt bra överens.

Självklart hade vi tomte även här, och de flesta var ganska stirriga... M tyckte det var säkrast att sitta i morfars knä...


Söta söta! M fick Pippi-figurer, som tydligen var väldigt goda att äta lite på...


Bror hade julpanik, som vanligt.

Två systrar och två sysslingar...



Syster och kusinerna...


Firandet på Skogsvägen går alltså till som så att det är middag för alla 20 klockan 13, sedan är det alltid marängswiss till efterrätt. Mellan maten och efterrätten tog sig jag och syster ut och gick en sväng med M på sövarrunda. Det var VÄLDIGT skönt att komma ut lite. Dels till den friska luften och dels till tystnaden. Även om alla skötte sig exemplariskt och höll sig i skinnet, blir det ganska mycket med så många människor på så lite plats. Efter efterrätten blev det tomte och därefter en paketlek som är tradition sedan tre år tillbaka tack vare lekfulla kusin D. Sedan ska man ju, som sig bör i Småland, fika. Kaffe och massa kakor och sedan var klockan 18. Då var jag i upplösningstillstånd och min känsla av att ha bott i en grotta i skogen i något föregående liv väcks och jag bara måste få vara i fred. Helst innan jag exploderar. In med min lilla familj i vår bil och vi åkte till nästa ställe, slutdestination, mamma och pappas hus. Där låg jag, J och M i mamma och pappas säng och vilade och "busade" och hade kvalitetstid mitt i en kaotisk "julafton". Jätteskönt! När resten droppade in var jag i fas igen. På vägen hade vi tappat familjen L och mormor. Kvar var alltså vi som härstammar från familjen Jonsson. Åtta vuxna och fyra barn. Kvällen blev väldigt lugn och skön och behaglig. Vi gjorde ingenting tillsammans till halv 8, då kom tomten...
Lite bilder från Bergstigsfirandet. Här har vi kusinerna Wetter/Karlsson:


Och här har vi syskonen Jonsson...:


Tomten var tydligen inte så farlig på det här stället, för M hjälpte till och med till med klapputdelningen. Här har Tomten återvänt till skogen och vi öppnar paket. Vi har ett rätt bra system i vår familj. Vi vuxna lottar vem vi ska köpa till, också köper man bara till den personen. Smidigt, billigare och lagom på alla sätt och vis. Barnen däremot får från alla, såklart... Det är svårt det där. Vem köper vad till vem och för hur mycket och så vidare... Men, men alla är nöjda som det är nu, så då får det väl vara så.


Efter paketöppning och gröt blev det till slut dags för M att sova, och mormor tog på sig sövarrollen. Syskonen Jonsson plus brors flickvän gick ut en vinterpromenad runt kvarteret och andades. Mycket skönt. När kvällen började närma sig sitt slut var alla trötta, glada och nöjda och DÅ var årets jul slut. Efter tredje gången gillt...

För att rapportera ytterligare från de Småländska skogarna får jag ta lite från annandagen och dagen idag också. Det snöade en massa, så igår var först jag, J och M ute och lekte i snön. M tyckte det var mysigt, men krångligt att gå i snön. Här sitter hon bra med alla bollar!


Pappa satte J i arbete att skotta snö (vilket han typ aldrig gjort förut) och M fick åka skyffel.


När vi varit ute ett tag kom även bror och brors flickvän ut och till slut fick vi även sällskap av mamma och pappa. Jättemysigt! Vi hade lite snöbollskrig. Jag vann. Så klart! Jag satte en boll i ansiktet på J och en i huvudet på M. Och de fick ju inte ge tillbaka. :)
Middag blev det hos syster, och där blev vi kvar till sena kvällen igår. Mycket mysigt och familjärt på alla sätt och vis. Nu börjar vi landa lite och dagen idag har varit väldigt "ledig" på alla sätt, i alla fall för mig. Vi har lekt, jag och M. Jag, pappa och M har varit ute och gått en runda och nu gör vi ingenting. Ikväll ska jag och J in till Jönköping. SOYA och bio. Mycket trevligt. Bror med flickvän har åkt hem för denna gång och nu infaller snart vardagen i Vgd.
J har med sig en massa jobb hit, han har slutpraktik som väntar när vi återgår till livet i Halmstad. Som tur är kan jag hjälpa honom en del med material och så vidare. Det är ett plus när man har samma yrke och samma ämne!
För övrigt ska vi inte göra så där hemskt mycket i skogen den här gången. Äta middag hos mormor en dag, träffa älsklingskusinen en dag, gå på mellandagsrean en dag. Och fira nyår såklart! Sedan får vi se när vi åker hem... Senast den 3e januari...

Julafton nummer 2...

En liten, liten rapport från vår julafton nummer två, som egentligen är den rätta eftersom den infaller på dagen D, julafton! Fast för mig är inte den riktiga julafton förrän imorgon känns det som, eftersom det bär iväg till Vaggeryd och "min" julafton, med min familj, då...
Julafton som den 24e december ser ut som följer i familjen Karlssons liv numera. Vi äter alltid frukost vid granen... I år blev det lite problematiskt eftersom att M inte sitter still och bara tittar, vilket hon gjorde förra året. Därför blev det gröt vid köksbordet och sedan macka vid granen.


Vi fick även öppna varsin julklapp på morgonen, (M fick öppna två) och en stund sysselsatte sig M med sina instrument och städgrejjer hon fick i sina paket.
Eftermiddagen och en del av kvällen har vi tillbringat hos J:s farmor och farfar. Vi var där klockan 14, då sov M i sin vagn, så vi fick dricka glögg och äta julgodis i fred och mitt i Kalle Anka vaknade M. Ganska bra timing ändå. Så här fina var mina älsklingar idag:


Efter Kalle Anka var det dags för mat. Supersmaskig julmat som smakade väldigt bra nu när jag inte ätit det på jättelänge.


När vi ätit stod M för lite underhållning. Hon stod framför granen och sjöng "Blinka lilla stjärna". Så söt, så söt.


Dagens höjdpunkt var när Tomten kom. M var väldigt fascinerad och tittade med skräckblandad förtjusning. "Hej hej tomten" sa hon, men sedan, efter en minut eller så, sa hon "Hejdå!". Då räckte det tydligen. Hon ville absolut inte krama tomten eller sitta i hans knä, men det gick bra att klappa honom lite på huvudet. När hon insåg att tomten delade ut paket mjuknade hon något, och varje paket tomten tog upp sa hon "Moas!" om.



M fick såklart massa paket, och favoriten var nog en synt! Annars fick hon lite allt möjligt, nallar, bok, badleksak, gitarr, prydnadsdocka, kläder m.m. m.m.

När leksakerna var lekta med och allt nerpackat i kassar och gröten uppäten började vi alla bli rätt trötta. M fick hoppa i pyjamasen och satt i soffan och myste och läste "önskeboken" från BR...:



Vi var ganska nöjda när vi kom hem vid 21:15. Jag la mig och sövde M (som VÄGRAR somna med någon annan än mig *SUCK*) och sedan tog vi itu med våra julklappar. Vi packade upp och sorterade och fixade. Imorgon när klockan ringer blir det Småland och julafton nummer tre...


Julafton nr. 1 avklarad

Tänkte passa på och rapportera lite från julafton 1 av 3. Igår tjuvstartade vi alltså med att fira jul 2009. Det blir ju så när familjen består av massa människor åt alla möjliga håll. Igår var det J:s mammas tur. Det var inte bara J:s mamma såklart, utan även hennes pojkvän, J:s bror och hans flickvän. Så här fin var M innan gästerna anlände. Eller, hon var lika fin när kvällen var slut, men ja, du fattar...


Lite mys i soffan innan vi högg in på maten. Det blev INTE julmat, vilket vi alla var rörande överens om att få slippa... Det lär bli nog av det dessa dagar ändå gissar jag...



När det, efter maten, var dags för julklappsutdelning (utan tomte denna gång) fick J läsa på paketen...


...och M dela ut dem!


Efter att alla paket var öppnade var det tvunget att kika lite i de nya sakerna. M fick en massa, massa fina kläder av farmor, en dansande tomte och en bok. Här läser farmors pojkvän H för M:

Sedan mumsade vi glögg och julgodis, och M åt majs. Hon totalvägrade sova så länge gästerna var kvar. Hon la sig och vilade i soffan lite för att samla krafter, men sedan ville hon vara med igen. Jättemysig första-julafton 2009 måste jag säga.

Idag slappar vi järnet. Det är riktigt skönt! Och det är väldigt ovant också! Det brukar alltid stå någonting på programmet när vi väl har en ledig dag, men nu när det är så många lediga dagar så blir det inte så. Idag har J varit på stan på förmiddagen och fixat det sista. Jag och M var på Eurostop igår i samma ärende. Jag plockar, tvättar, byter lakan och har påbörjat packning inför Vaggeryd, i alla fall i huvudet. Donar med det sista kan man säga. Imorgon, julafton, tänker jag INTE göra någon nytta, så det som ska göras inför juldagens resa ska göras idag. Men vi har god tid och jag tänker inte stressa. Skönt. M har även testat sin dansande tomte idag.



Hon tyckte den var jätterolig, men när den dansade in i henne sa hon "Akta Moa!". Hon är för rolig hon. Framförallt när hon kommer igång och pratar loss ordentligt. Jag kan inte annat än bli lite stolt över henne i alla fall. "Sitta mammas knä" "Mamma kommer snart" och sången "Blinka lilla stjärna" går varm här hemma... Nu är J och M ute och traskar med vagnen och jag njuter av lite egentid. Vad göra då tros? Njuta!!! ;)


Hej mitt vinterland och pyssel och ledighet...

Tänkte först inleda med en bild tagen helt ur sitt sammanhang innan jag börjar skriva:


Då så... Time to blog lite... Helt plötsligt utgår alla regler om vilken dag man ska blogga på, eller vilken dag JAG ska blogga på. Det känns som att det hänt lite sedan sist. Det har blivit vinter, jobbet är slut och vi har börjat julmysa med familj och vänner och ledigheten börjar lägga sig i en konstig mix med julstress...
Snön bidrar i alla fall med lite lugn och frid och "hemmakänsla" tycker jag. Såhär ser det ut från vår balkong:


Skolavslutningen blev ungefär så jobbig som jag trodde... nä, den blev värre förresten. Jag var involverad i, och höll i kören och de musikaliska framträdandena på avslutningen och trodde mig därför ha ganska bra koll på programmet. Men icke. Mitt i programmet går en av mina härliga 2or fram och håller ett litet tal om present till mig för att jag ska sluta och så... Också fick jag gå fram och ta emot paket. Kunde jag hålla tårarna tillbaka?! Eeee.... jag tror det. Jobbigt i alla fall, men SÅÅÅÅÅ fint! Jag kommer sakna eleverna där! Även om jag ska vara kvar i januari, så kommer det inte bli samma sak när jag inte ska hålla i undervisningen. Ja, ja, nog om det. På tal om allt och inget så har jag testat frisyrer på M också. Hon gillar inte det, men när det väl kommer dit en tofs eller fläta eller så, så sitter den i alla fall kvar...


Helgen har utnyttjats till max. I lördags var syster med familj här. En riktigt intensiv och fullspäckad perfekt vinterdag innehållande allt en sådan ska innehålla. Först åkte vi pulka, Moas debut, och eftermiddagen gick åt julgodisbak. Jag låter bilderna berätta:







Igår, söndags, hade jag först mysbesök av E & W och M & A. Lite mamma-barn-jul-fika. På tok för sällan nu när alla jobbar också, men igår fick vi till det minsann. Också fick jag ju chansen att bjuda på lite av det julgodis vi bakade i lördags! Jättegott!!! (Även om vi fick slänga två sorter som inte blev som förväntat...)




Vi mellanlandade hos svärfar på middag innan det var dags för nästa besök, nämligen brorsan min med flickvän. Jättemysigt att kunna ses sådär en kväll! Lagom liksom. M fick lite sagor lästa för sig, och en lektion i hur en apa låter... Vilket hon för övrigt övade på jättelänge när jag sövde henne igår kväll...




M är förkyld, (who is not) och inatt har hon även hostat en del vilket gjort att hon fått sova hos oss, och då PÅ mig. Detta gav en relativt sömnlös natt för min del och nackspärr när jag vaknade, men, men. Idag har hon varit och lekt hos J:s farmor och farfar då jag och J flängt runt på stan på jakt efter de sista klapparna. Det gick över förväntan faktiskt eftersom vi var där när de öppnade. En hel del kvalitétstid är det ju också att få gå på stan på tu man hand så klart... Speciellt att kunna sätta sig på vilket fik man vill, äta vad man vill och sitta kvar hur länge man vill. Det var betydligt mer folk på stan när vi åkte hem... När vi fikat lite hos farmor och farfar åkte J på fotbollsträning och jag packade ner M i vagnen och gick hem i kylan. På hemvägen gick jag inom R och hämtade mina Tupperware-grejjer. Vuxenpoäng?! Att man kan bli så lycklig över lite burkar!?!?! Inser att det beror på vad man har med sig hemifrån lite. Kakao SKA vara i en viss burk, och en sådan burk som mamma har, vill jag också ha, alltså en Tupperware! Nu är kakaon så fint placerad i sin nya burk. Allt väl.

Däremot orkas det inte med NÅGOT alls efter en dag som denna. Jag är tjock!


Jag är frustrerad i min begränsning nu. Som idag när jag gått på stan på tok för länge kan jag knappt stå upp när jag väl kom hem. Där försvann diskning, tvättsortering och julklappsinslagning. Det är bara att sätta sig i soffan och gilla läget. Nu ska det snart sovas, men först en planering av morgondagen för att få så mycket nytta som möljligt gjort! Vi har det ändå ganska lyxigt nu. Inga tider att passa och förvaltning av all vår tid hur vi vill. Det, mina vänner, är fördelen med att J skriver uppsats. Imorgon ska vi också göra debut i julfirande 2009 då J:s bror med flickvän och mamma med pojkvän kommer hit. Mysigt!

Idag har jag förresten köpt mig en ny almanacka för 2010. Jag älskar att planera, kontrollfreak som jag är, så det var en fröjd att sitta och fylla i den när vi kom hem. Kan man vara glad åt lite har man mycket att vara glad för, eller? Vi hörs säkert om några dagar...


Betygsättning och blogg...

...samband? Så här i betygsättningstider kan jag inte låta bli att dra paralleller från betygsättning till bloggande. Jag gillar att, när jag hinner, dra iväg en blogg mitt i veckan, som jag gjorde i torsdags. Det blir lite av "tildas betraktelser". Dessa bloggar, som i och för sig inte är särskilt många till antalet för tillfället, befinner sig på en annan nivå än "söndagsbloggen". För att överföra betygtänket till blogg blir då söndagsbloggen en blogg på G-nivå. En blogg där jag levererar fakta och konstaterar att "så här har veckan varit" ungefär. Dessa bloggar som skulle hamna under "tildas betraktelser" blir på VG-MVG-nivå, eftersom att jag där och då kan djupdyka, stanna upp, resonera, diskutera och analysera kring saker och ting. I en söndagsblogg blir inlägget alldeles på tok för långt om jag skulle göra detta även där, tyvärr. Tilda gillar VG-MVG-nivå... Förstår du?

Nog om det. Veckan sedan sist? Nja, sedan i torsdags... Mamma och pappa dök ner här torsdags kväll. Ganska sent, eller i alla fall om man ser till att jag brukar sträva efter att gå och lägga mig klockan 21... Min far är rolig. Han är vansinnigt händig, duktig och gillar att pyssla med hemma-fixar-projekt, så när han var nere här förra helgen hittade han lite saker han ville göra här nere. Det började väl egentligen med att vi ville ha omtapetserat i sovrummet. Vi har varit och valt tapeter och istället för att betala för att någon från HFAB ska göra jobbet ville far min göra det. Tack och bock och bug för det! När han var här förra helgen passade han på att förarbeta lite, spackla och så... Denna helg skulle då ägnas åt tapetsering. Min far är även ganska rastlös här nere emellanåt, han liksom spanar efter något att åtgärda, så denna helg gick även åt till ommålning av kontor! Det behövdes i och för sig VERKLIGEN, då en vägg var brun, en vägg beige och en vägg grå! Till och med jag, i all min färgblindhet, såg att det inte var fint... Sagt och gjort. Tapetsering och målning blev det.



Helgen för vår del, min och J:s, har inte inneburit målning och tapetsering... I fredags hade vi Lucia på jobbet. Jag var på plats 6:15 och försökte styra upp allt så gott det gick. Allt gick bra! Det var riktigt roligt och det vilade lite "Lucia" över hela dagen på jobbet. Något vemodigt insåg jag dock att det var sista fredagen som var som vanligt. Nästa fredag är det skolavslutning... Jag har fortfarande inte accepterat att jag inte ska jobba där så länge till... Jag trivs ju så bra!!! Nog om det... Fredag eftermiddag och kväll blev det chill. Jag och J åkte och handlade ensamma, vilken lyx är inte det!?! Och på kvällen blev det Idol-final, även om jag inte bryr mig nämnvärt.

Lördagen ägnade J åt HBK och jag åt lite allt möjligt. Jag, mor och M åkte buss till stan och strosade lite. Jag borde dock vara man, för jag trivs verkligen inte på stan med massa folk och affärer och skit som talar om för mig vad jag behöver! Om jag inte åker till stan saknar jag ingenting och är så nöjd med min tillvaro. Men i varenda affär lyckas jag se något som jag bara "måste" ha. Så fort jag kommit ut därifrån har jag glömt det, och allt är frid och fröjd. Eftersom att jag inte är någon impulsshoppare! Billigt. Också har jag inte något tålamod med allt folk som går in i en affär och ställer sig en halvmeter innanför dörren och står där. Jag väntar nog en pojkbebis, jag är lite agressiv...

Eftermiddagen igår tillbringade jag med delar av kören hos Å som gjort världens godaste och mysigaste lussefika. M var hemma hos mormor och morfar och jag njöt! Väl hemma hade J också kommit hem och det blev middag och mys. Mor och far begav sig till Småland igår kväll och vi hade en mysig filmkväll här hemma.

Idag har vi haft en kalasmysig Luciadag. M sov till 8 (tack!) och vid 10 var vi i kyrkan och såg körens Lucia där.



Efteråt blev det lite impuls-våffel-mys hos D i kören och vi kom hem vid 2. Vid 3 fick vi besök av J:s farmor och farfar. Mysigt! Hela dagen har varit chill! Ikväll bänkade vi oss i soffan och såg på Lucia från Växjö domkyrka. Jag brukar alltid ställa klockan och se det på morgonen, men icke i år... M var väldigt fascinerad och stod och klappade händerna åt dem. "Många tsia" (=många lucia)...:



Mamma-dotter-mys i soffan!


Eftersom att M inte sover middag på helgerna (hon sover för länge på morgonen och blir väl inte lika uttröttad som på dagis) är det inga dimmer att få henne att sova på kvällen. 7 minuter typ. Detta gav mig en timme extra egentid nu ikväll. Skönt! Nu blir det lite slösurfing innan jag ska ta och kika lite på min sista *snyft* vecka *snyft* med lektioner *snyft* på mitt kära *snyft* jobb...

Lite VG-MVG-blogg hoppas jag mig hinna med i veckan...
Sist men inte minst måste jag tipsa om M:s dagis hemsida. Jag blev så full i skratt när jag såg de sista bilderna de lagt ut från när Pippi bakar. Alla barn kavlar och bakar utan M, hon äter deg... så klart! Kolla in:
http://www.utb.halmstad.se/fsk/fskvg/Villekulla/
Titta på "Pippi bakar" till vänster.
Hej hej och ha en bra vecka!

Vad hände?!

Jag tänkte, döm av er förvåning, blogga lite "mitt i veckan". Kanske för att inte glömma bort hur veckan är. För en gång skull önskar jag lägre hastighet på tiden. Därför stannar jag upp och bloggar lite nu. Det är en konst att kunna stanna upp i nuet, och om jag bara gör det på söndagarna här på bloggen, så försvinner ju alla andra "nu" som omger mig hela tiden! Också slipper bloggen ha syftet att redogöra för veckan som gått!
Jag sitter här och lugnar ner mig allmänt efter ännu en dag. J söver M och mamma och pappa är på väg hit. Jag blev av med min onsdag den här veckan. Inte roligt alls. Magsjuka. Typ. Låg kass hela natten och när klockan slog "jobb" kom jag inte ur sängen p.g.a. jätteont i magen och allmän matthet (heter det så?). Det var bara att vända sig mot väggen och försöka sova bort det där onda och obehagliga. Vid 13 kom jag ur sängen, fick i mig lite rån och släpade mig till bussen och jobbet. Ville ju inte missa, eller ta ifrån eleverna, genrepet till Lucia som ska firas imorgon fredag. Så blev det, Luciaövning och hem igen. Imorgon är det jobbet klockan 6 som gäller för att sjunga upp, varva ner nervositet, öva det sista och sedan förhoppningsvis sprida lite julstämning. Förvånad över att jag tagit på mig att hålla i hela kalaset? ;) Inte jag heller.

Jag såg på min sida på familjeliv.se att jag är i vecka 32. DET är sjukt. Vad hände?!?! Jag vill njuta av min graviditet. Jag hoppas att jag lyckas. Jag hoppas också att jag lyckas njuta av M så mycket det bara går nu när hon än så länge har ensamrätt på uppmärksamheten. Igår hade vi jättemysigt när J var iväg på fotboll. Vi sorterade bebiskläder!



M hjälpte till på sitt sätt...

Sedan hade vi myspysigt innan läggdags också...



Dagen idag har varit som den ska. Jag är frisk nu, även om jag fortfarande är väldigt matt. På bussen hem idag funderade jag på vad jag skulle gjort om jag var ekonomiskt oberoende. Inte vad jag skulle köpa, eller var jag skulle bo eller hur jag skulle se ut (vilket man faktiskt kan köpa sig till), utan vad jag skulle göra på dagarna. Vad skulle min tid ägnas åt?! Jag kommer nästan alltid fram till samma sak; jag skulle vara lärare! Utan tvekan. Då har man nog valt rätt yrke va?! Det må vara hur dåliga löner och villkor och allt som helst, jag vill inte göra något annat. Men jag hade nog nöjt mig med att jobba typ 40%. Därutöver skulle jag skriva. Antingen forska eller skriva för skojs skull, så som noveller, romaner, vad vet jag?! Eller så hade jag varvat allvarliga skrivjobb med nöjesfulla. Så kan det vara. Jag har även klurat lite på vad det är som får mig lätt panikslagen över att behöva gå hem och vara mammaledig. En del av min identitet försvinner. Min läraridentitet. Helt plötsligt är jag en arbetslös småbarnsmamma, och jag kan INTE identifiera mig med det. Nog om det. Nu ska jag duka fram kvällsfika till mamma och pappa som kommer hit för att renovera lite. Jag slänger in lite bilder på resultatet på söndag! Förresten tog vi en helmysig bild igår kväll som efter noga övervägande med mig själv får publiceras här trots dess osmickrande karaktär för min del... M gosar bebis:


Jag åker karusell!!!

Det blir en bildlös blogg idag. Min kamera är på fotbollsweekend i London serru. Med maken min. Hoppas de har skoj! Mer om det längre fram.
Jag har insett att det här med redogörelse av veckan är svårt, och jag har nu kommit fram till varför. Jag åker karusell. Det enda jag kan fokusera blicken på är fredagarna. Det är bara fredagar. Fredag på fredag på fredag på fredag... Och det är ju skönt, men även skrämmande! Tiden går så fort! Jag är t.ex. gravid i vecka 31 istället för vecka 8, som jag tror. Det är 2 veckor kvar att jobba innan jul. M pratar och sjunger "Björnen sover". VART TAR TIDEN VÄGEN!?!?!?! Jag ska bli tids-filosof. Dricka whiskey och filosofera om tid. Detta leder även till viss minnesförlust. För måndag - torsdag existerar inte i mitt medvetande. Om jag ska försöka komma ihåg något från förra veckan, eller denna vecka då, som tar slut om 3 timmar, så är det väl att... eh.... det var kallt i onsdags! Jo, förresten. I måndags hade jag en väldigt intensiv dag har jag för mig. Först jobbade jag hela dagen, för att sedan bege mig direkt till förlossningen på Aurora-samtal. Förra förlossningen blev inte riktigt som den skulle. Vilken förlossning blir det, i och för sig, men jag kan inte släppa det riktigt, därav samtal inför mitt andra försök till en bra förlossning. Sedan blev det lite gravid-mage-fotografering och när jag kom hem var det kväll. Tisdagskvällen tillbringades hos C som fyllde år. Supermysigt att vi var där alla 4, händer aldrig nu för tiden. Onsdagen har jag totalt förträngt, fråga mig inte varför, och torsdagen var en blandad dag. Mamma kom ner för att vara mitt sällskap när kameran och maken åkte till London. Jag hann med Tupperwareparty på kvällen och sedan blev det en del Londonstrul... J och hans bror skulle alltså till London. De var TVUNGNA att checka in online. INGEN kan fr.o.m. oktober 2009 checka in på flygplatsen. Så långt allt väl. När vi skulle checka in dem online fungerade inte det. Ingenting fungerade. Detta var i torsdags kväll 22:00. Flyget lyfte fredag 10:15. Är man inte incheckad online 4 timmar innan flyget lyfter får man inte åka med. Panik?! Jodå, lite... Vi satt till 00:00 och försökte med ALLT men icke. Det var bara att ge upp, åka hem, försöka (!) sova och fredag morgon 6:00 begav de sig mot Göteborg och ett hopp om en Londonresa. Min morgon var något splittrad tills jag fick höra att de skulle få åka med. Problemet? Resebyråns expedit hade bokat resan i sin egen privata mailadress! Därför kunde de inte checka in. Priset för att lösa problemet? 1000:-. Liten nätt summa. SUCK. Men nu är de iväg i alla fall och jag är utan make fredag - imorgon natt. Därav lilla mammas sällskap.

När fredagens arbetsdag var slut, var jag det också. Som alltid. Fredagars förmåga att suga musten ur mig är fascinerande. Jag slutade vid lunch, tog bussen hem, fick i mig lunch med mor och dotter och när de gick ut på sova-middag-runda somnade jag som en stock. Och sov från 13-15, stenhårt! En riktig bakfyllesömn. Fast utan alkohol... Det blev en skön och mysig eftermiddag och på kvällen hade vi julbord på jobbet. MYCKET god mat, trevligt sällskap och skön stämning! Det var även ganska skönt att klockan bara var 21 när jag kom hem! Jag sov GOTT den natten kan jag säga!

Igår, lördags, fick jag sova tills JAG bestämde att jag ville gå upp, vilket var vid 9-tiden. Frukost och allmänt plock innan vi begav oss in till staden. Jag hade lite ärenden, vilket är enda anledningen till att jag ska bege mig till staden. Det gäller att beta av den så fort som möjligt också, för mina ben och min rygg tycker INTE att gå på stan är något roligt nu för tiden. Jag gillar i och för sig inte heller att gå på stan särskilt mycket. Vi är likadana min mor och jag. Vi stannar utanför en affär och ställer oss frågan "Ska någon av oss ha något där inne?" Om svaret är "nej" går vi vidare till nästa affär och ställer samma fråga igen tills vi gått över staden. Eftersom att svaret oftast är "nej" går det ganska fort. Jag är väldigt uppskattad hemma tack vare denna egenskap. Vi har ombytta roller där kan man säga. Eftermiddagen igår ägnades delvis åt J:s mamma som var uppe på fika och delvis åt foto-plock. Jag kan inte låta bli att framkalla foton och göra album åt höger och vänster. Nu är det ju även julkort och annat som står på "att-göra-listan". För att inte tala om alla bonusalbum som detta år genererat som jag håller på med. Möhippe-album, bröllopsalbum, bröllopsresealbum, M:s bok där jag dokumenterar hennes liv och utveckling och spöket Labans bok. Så det finns att göra! Och en del sådant har blivit gjort i helgen. Skönt. Lilla pappa kom ner igår också. Nästa helg ska vårt sovrum tapetseras av just honom, så han har förarbetat lite. Duktigt!

Idag har jag gjort nytta och jag och mamma har varit på Eurostop en sväng. Ikväll blev det pizza innan pappa åkte hem. Nu är det tyst och tomt och jag ska nog gå och lägga mig snart. Det är skönt att J kommer hem imorgon natt. Jag saknar honom! Tur det ;)

I veckan ska vi även få nya vitvaror till köket. Ska bli skönt att få det färdigt där.
Något säger mig att vi måste köpa en ny dator snart. "F" fungerar inte som det ska... :( Har inte råd!!!!!!!
Duktiga pappa har förresten satt upp en hylla över skrivbordet = alla J:s papper som annars ligger ÖVERALLT ligger nu på denna hylla. Lovely!
Nä, mer blogg en annan dag. Med bilder I hope!
Ha en go´vecka nu!

Underbara morgon!

Idag har jag en helt fantastiskt gudomlig morgon! I vanliga fall ringer klockan 6 och kvart i 7 sitter jag på bussen för att 20 minuter senare kliva in på jobbet och börja göra nytta. Idag har jag inte lektion förrän 10 och tycker därmed att jag just idag är värd en guldmorgon hemma. Därför ringde klockan 7 idag, och under tiden J gick med M till dagis (jag vet att det heter förskolan men tänker aldrig ändra mitt ordval) ordnade jag frukost. Vår guldmorgonfrukost idag bestod av gröt och macka, men även kaffe, pepparkakor och chokladkola.... Och dessutom framför tv:n och första avsnittet av "Sunes jul". Vissa traditioner har vi (vi är traditionsfreak) och Sune är en av dem! Så frukost i soffan med tända ljus blev det. Hur ofta händer det?!! Aldrig. Lite tonårshångel i soffan och sedan lyxen att få göra sig i ordning i fred och nu sitter jag här och J framför tv:n. Snart bär det av till jobb för oss båda. Det kallar jag lyx!
Förra veckan, vilken jag skulle redogjort för i söndags, har delvis suddats ut från mitt minne. Jag vet att jag hade älsklingsbesök i onsdags. Mor, mormor och syster var här och förgyllde vår dag. M var överlycklig!



Helgen som varit kommer jag också ihåg! I fredags påbörjade vi julförberedelserna här hemma. Pepparkaksbak och kolakokning.





Jag gjorde något jag aldrig gjort i mitt liv, och knappt trodde existerade. Fenomenet att låna socker av grannen. Jag kan inte låta bli att tänka på filmen "Jalla Jalla" när socker ska inlånas av grannen, men nänä, inget sådant! Grannen är en underbart trevlig tjej i 35-40årsåldern, så det tog lite tid att låna socker. Jag hade just då gärna satt mig där inne med en kopp kaffe, men familj och julstök väntade.
Lördagen avnjöt (!) jag i Varberg till en början! Min kära J var hos sina föräldrar och vi hade frukostdate inne i stan i Varberg. Det var helt underbart att få prata bort tid och rum utan våra kära barn och hoppa tillbaka i tiden då vi fanns för varandra dagligen. Samtalsämnena var kvar på den nivån. Saknar henne!
Tillbaka till Halmstad och eftermiddagen tillbringades delvis ensam hemma då J:s pojkar spelade cup och M var med sin farmor. Jag julpyntade! Vi har (ännu en tradition) alltid julpyntat redan till 1a advent eftersom att vi från och med juldagen inte befinner oss i Halmstad. Därför känns det lite onödigt att slänga upp alla julgrejjer 22a december för att titta på dem i 3 dagar innan vi lämnar tomtarna i ensamhet. Även granen kom upp!


I år har vi dock fått julpynta "mitt-emellan" och uppåt p.g.a. M. Men vissa tomtar, de i trä och tyg och så, får stå i M-höjd. De är dock på vift nu. Jag hittade 3 i soporna...
I söndags hade vi advent för fullt. Även om vi gjorde lite nytta först. Vi var på julskyltningen. Lite lite lite! Samma sak alltid. Mycket folk, inget annat att titta på och så småningom även regn. Då var det mysigare att åka hem till E, M och W där vi hade glöggmys och JULBORD!!! Lyx! Duktiga E! Lite mag-jämförelser och El Clasico för grabbarna... J hade ansökt om att flytta 1a advent i år p.g.a. denna uppenbart viktiga match (?!)....

Men vi var alla nöjda när vi gick hemåt och M sov gott i vagnen. P.g.a. kvällens sena timma blev det inget bloggande i söndags kväll. Men nu blev det!
Och nu är det dags för jobb! Ha en bra dag alla!!

RSS 2.0