Underbara morgon!

Idag har jag en helt fantastiskt gudomlig morgon! I vanliga fall ringer klockan 6 och kvart i 7 sitter jag på bussen för att 20 minuter senare kliva in på jobbet och börja göra nytta. Idag har jag inte lektion förrän 10 och tycker därmed att jag just idag är värd en guldmorgon hemma. Därför ringde klockan 7 idag, och under tiden J gick med M till dagis (jag vet att det heter förskolan men tänker aldrig ändra mitt ordval) ordnade jag frukost. Vår guldmorgonfrukost idag bestod av gröt och macka, men även kaffe, pepparkakor och chokladkola.... Och dessutom framför tv:n och första avsnittet av "Sunes jul". Vissa traditioner har vi (vi är traditionsfreak) och Sune är en av dem! Så frukost i soffan med tända ljus blev det. Hur ofta händer det?!! Aldrig. Lite tonårshångel i soffan och sedan lyxen att få göra sig i ordning i fred och nu sitter jag här och J framför tv:n. Snart bär det av till jobb för oss båda. Det kallar jag lyx!
Förra veckan, vilken jag skulle redogjort för i söndags, har delvis suddats ut från mitt minne. Jag vet att jag hade älsklingsbesök i onsdags. Mor, mormor och syster var här och förgyllde vår dag. M var överlycklig!



Helgen som varit kommer jag också ihåg! I fredags påbörjade vi julförberedelserna här hemma. Pepparkaksbak och kolakokning.





Jag gjorde något jag aldrig gjort i mitt liv, och knappt trodde existerade. Fenomenet att låna socker av grannen. Jag kan inte låta bli att tänka på filmen "Jalla Jalla" när socker ska inlånas av grannen, men nänä, inget sådant! Grannen är en underbart trevlig tjej i 35-40årsåldern, så det tog lite tid att låna socker. Jag hade just då gärna satt mig där inne med en kopp kaffe, men familj och julstök väntade.
Lördagen avnjöt (!) jag i Varberg till en början! Min kära J var hos sina föräldrar och vi hade frukostdate inne i stan i Varberg. Det var helt underbart att få prata bort tid och rum utan våra kära barn och hoppa tillbaka i tiden då vi fanns för varandra dagligen. Samtalsämnena var kvar på den nivån. Saknar henne!
Tillbaka till Halmstad och eftermiddagen tillbringades delvis ensam hemma då J:s pojkar spelade cup och M var med sin farmor. Jag julpyntade! Vi har (ännu en tradition) alltid julpyntat redan till 1a advent eftersom att vi från och med juldagen inte befinner oss i Halmstad. Därför känns det lite onödigt att slänga upp alla julgrejjer 22a december för att titta på dem i 3 dagar innan vi lämnar tomtarna i ensamhet. Även granen kom upp!


I år har vi dock fått julpynta "mitt-emellan" och uppåt p.g.a. M. Men vissa tomtar, de i trä och tyg och så, får stå i M-höjd. De är dock på vift nu. Jag hittade 3 i soporna...
I söndags hade vi advent för fullt. Även om vi gjorde lite nytta först. Vi var på julskyltningen. Lite lite lite! Samma sak alltid. Mycket folk, inget annat att titta på och så småningom även regn. Då var det mysigare att åka hem till E, M och W där vi hade glöggmys och JULBORD!!! Lyx! Duktiga E! Lite mag-jämförelser och El Clasico för grabbarna... J hade ansökt om att flytta 1a advent i år p.g.a. denna uppenbart viktiga match (?!)....

Men vi var alla nöjda när vi gick hemåt och M sov gott i vagnen. P.g.a. kvällens sena timma blev det inget bloggande i söndags kväll. Men nu blev det!
Och nu är det dags för jobb! Ha en bra dag alla!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0