God fortsättning!!

Helt plötsligt på andra sidan julen 2010 blir det dags att blogga om alltihop. I skrivande stund befinner vi oss i vår semesterort Vaggeryd och såhär såg vår jul ut. Julaftonsmorgon lyckades jag få denna bild på Moa. Den sista med napp! Det blev paketinslagning och överlämning av alla napparna till tomten minsann! Det har, hittills, gått över förväntan och snart kommer bilder som denna kännas väldigt avlägsen:


Vår julaftonsmorgon tillbringas alltid framför granen där vi äter frukost och får öppna varsin julklapp. Sabotören nummer 1 fick sitta i stolen ett tag. Hon klarade sig i alla fall till julafton med att välta granen...


Jullunch blev det med Jimmys bror och hans flickvän och lite lagom stirrigt som sig bör begav vi oss till vårt julfirande vid 2-tiden. En jättemysig eftermiddag och kväll blev det med fantastiska barn och snäll tomte med många paket!

Kvällen blev inte så sen, vilket kändes ganska skönt då det är ett ganska stort projekt att ta sig med två übertrötta barn, 714 kassar julklappar, vagn och väskor hem i 15 minusgrader i en bil där ena dörren inte går att öppna. Det tar ju ett tag att bära in alla dessa klappar, två sovande barn och så också... Men vid 21 var vi hemma, damp ner i soffan för att pusta ut och ladda om. Packa och plocka och diska lite...

För juldags morgon glimmar och vi åker till Småland. In med packning för två veckor, vagn och barn i bilen där dörren fortfarande frusit fast och köra de 15 milen till "min" julafton. Den firades först hos min mormor och sedan hos mamma och pappa och såhär tjusiga var vår familj när det begav sig.


Tomten hos mormor med mormors barnbarnsbarn.


"Min" julafton består av mat, fika, tomte, paketlek (som Jimmy vann i år), fika, flytt till nästa anhalt, dans kring gran, tomte, mat och godnatt för våra barn. Vi andra spelade spel och satt uppe och pratade till efter midnatt. Det är det där man inte är garanterad finns kvar imorgon man ska njuta av vid sådana tillfällen. Julklapparna kan man titta på en annan gång. Men kommer man igång och har sådär riktigt mysigt med kär familj som man för sällan träffar, då ska man passa på!


Annandagen tillbringade vi delvis med familjen Wetter som sig bör med pulkor på Friluftsgården!


Då och där tog julen slut och övergick i vår semester. Mattias och Anna åkte hem, Pia och Morgan började jobba och det blev vardag. Vi har planerat upp vår vecka och nu bara njuter vi! Gör allt och inget! Får all hjälp vi behöver, både dag och natt. Ikväll har jag och Jimmy varit på bio och imorgon ska vi åka till Jönköping och shoppa. Utan barn. Det är en fantastisk känsla att riktigt känna hur uppskattade och älskade vi är här! Det är så lätt att slänga ur sig åt både höger och vänster att "det vore så kul att ses" "vi älskar er så mycket" och hit och dit, men ska det vara trovärdigt, då ska det KÄNNAS också! Och det gör det här. Fantastiskt! Jag och Jimmy njuter till tusen och Halmstad har vi lämnat i Halmstad.

Idag har Moa ätit blåbär, och Molly fick en bondgård i julklapp! Nu blir det sängen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0