Tillbaka i verkligheten! Nästan...

Nu har vi landat i Halmstad igen och så nära som på en dag är verkligheten här! Imorgon börjar jag jobba igen efter jullovet. Det känns som att lovet varit hur långt som helst, samtidigt som det hade kunnat vara igår jag satt tårögd i kyrkan och tog emot present av mina underbara elever! Vi har hunnit med en massa här sedan vi lämnade Smålands skogar bakom oss i söndags. Jag, M och kära mamma kom hem i söndags eftermiddag. Då blev det mest in- och uppackning samt en sväng till Maxi för att fylla på kylskåp och frys. Lilla mamma stannade kvar till måndag kväll. TACK! För då fick vi ÄNNU mer gjort på måndagen! Vi åkte nämligen till Gekås jag och J. Det var, tragiskt nog, ganska mysigt! En tripp på tu man hand inför bebisen. Diskussionen oss emellan vid fikan inne på Gekås handlade om hur många av alla som handlar på Gekås, procentuellt, som pratar rikssvenska. Chansningen var att det inte handlar om så där hemskt många... Jag träffade dock på en gammal lärare som jag inte sett på tio år. Väldigt roligt! HAN pratar rikssvenska. Alltid något. Vi handlade inte hysteriskt mycket, men M fick lite, bebisen mer och jag och J tillräckligt. Måndagseftermiddagen gick till att packa ner julen och färga håret efter att vi varit på BVC och sprutat M. Jag hatar att vara med när hon får sprutor! Den där blicken hon levererar är fruktansvärd. "Men mamma GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR något!". Usch.
På kvällen åkte lilla mamma hem och vårt hem befann sig i ett mycket bättre skick än i söndags. Inga tomtar kvar och saker och ting på sin plats. J plockade även upp vår dator som vi köpte i Jönköping. Jag vet inte om jag tycker om den än eller inte. Det är så med datorer, man måste känna in sig och lära sig den till hundra procent innan den känns bekväm. Än så länge gör den inte det. Jag borde kanske sitta vid den varje gång jag ska göra något på datorn så vi kommer överens till slut...

En lista har skrivits också. En lista över saker jag vill få gjort innan bebisen tittar ut. Rödmarkerade saker har högsta prioritet, t.ex. packa BB-väska, tömma jobb-datorn innan den ska lämnas tillbaka. De gulmarkerade sakerna är inte liiiiiiika viktiga, men ska helst göras innan bebis. De grönmarkerade sakerna är väl sådant jag kan gå och pilla med om jag mot förmodan skulle få lite tid över eller vara rastlös i väntan. Det känns bra att ha allt nerskrivet i alla fall. Då har jag lättare för att koppla bort de "måsten" som inte är några "måsten" egentligen. För vad är det värsta som kan hända om jag inte genomför dem? Nä just det, inte mycket. Jag har i alla fall fått lite på listan gjort. Jag har rensat M:s leksaker. Trots att jag plockade undan en hel flyttkartong med saker syns det inte på hennes rum att något är borta! Helt galet! Jag har påbörjat BB-väskan. Vi var på MVC igår, och där konstaterades att "om förlossningen sätter igång nu så kommer ingen att stoppa den". Och då kan det ju vara bra att ha en BB-väska packad.

Idag, liksom igår, är det VINTER här! Igår snöade det konstant HELA dagen. Idag är det -8 grader och snöar för fullt. Var ska detta sluta?! Stackars Halmstadbor som inte är vana... Idag har J:s verklighet börjat. Han är iväg och skriver uppsats som ska lämnas in på måndag. Jag och M är således ensamma idag. Klockan 10 var vi hos M:s kille W (enligt henne själv) och åkte pulka. Mycket mysigt trots alla kläder och kyla och pulsande i snön. Därefter fortsatte vi det mysiga inne hos W där det blev fika och lite lek och lunch innan vi tryckte ner oss i alla kläder och begav oss hemåt. M somnade och tack vare min ängel till granne sover hon nu i vagnen utanför vår dörr! TACK! Hon hjälpte mig alltså upp med vagnen för trapporna så M inte skulle vakna. Vi har loftgång, vilket i alla fall gör att hon kan stå ute och sova om vi bara kommer upp för trappan. Nuläget är alltså som så; J är iväg och skriver uppsats, M sover i vagnen utanför dörren och jag njuter av egentid och tänker INTE göra någon nytta just nu. Jag måste vila efter förmiddagens träningspass (pulsande i snön med pulka OCH barnvagn hehe...). Vi får väl se när J behagar titta hem och vad eftermiddagen bjuder på. Imorgon börjar som sagt min verklighet. Vi får se hur länge den håller på innan bebisen ser till att vi får en ny sådan...

Nästa gång jag bloggar ska jag försöka leverera lite bilder... ;)

Kommentarer
Postat av: Pia

Spännande... nu får bebisen alltså titta ur närsom :) galet vad snabbt tiden har gått.

Så roligt. jag pillade lite med min blogg idag o ändrade till denna bakgrunden oxå men ändrade tillbaka direkt. Jag förstår mig inte på det där med design o bilder. jaja, ska väl nån gång försöka få den lite personligare.

hoppas dagen på jobbet är bra!

Har ni titatt i kalendern förresten?

hälsa familjen o ha det så bra. Kram

2010-01-07 @ 12:27:40
URL: http://pialena.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0